Pandekager med indisk curry

Sønnerne har været en del hjemme under deres studiefrie periode fra midt december til slut januar.
En periode, hvor de en stor del af tiden har været travlt optaget af eksamensopgaver og har værdsat enkeltheden i at kunne sætte sig til bordet uden selv at skulle tænke på indkøb og madlavning 🙂
Det har fået mig til at bemærke, at mit repertoire af veganske retter er blevet væsentligt forstørret i det år, der er gået, siden sidste vinters studiefrie periode.  Imens de har været hjemme denne gang, har vi fået rigtig meget forskelligt mad og meget mere varieret aftensmad, end før vi begyndte at spise vegansk mad 🙂

Vi – eller jeg – læner os/mig dog ikke tilbage i det udvalg af favorit hverdagretter, som efterhånden er samlet sammen. Gode ideer fra sønner, mand og egen nysgerrighed er med til, at jeg konstant afprøver og eksperimenterer i køkkenet; både med nye tiltag men også stadig for at give gamle livretter liv i en vegansk version 🙂  😀  😉

Pandekager med kylling i karry er en af disse gamle livretter. Alles favoritret men især yngste søns bedste livret. Han har ønsket denne ret til sin fødselsdag ca 20 ud af 22 mulige gange.
I variation med andre madpandekager har denne pandekageret derudover været fast fredagmad i vores familie gennem sønnernes opvækst 🙂
Og nu er pandekager med karryfyld til alles glæde lige opstået i en vegansk version.
Både pandekagerne og fyldet er komplet anderledes end det animalske udgangspunkt – men hold da op, hvor smager det skønt. Der fik jeg lige selv en ny livret 😀

Pandekagerne er inspireret af “Green Kitchen Stories”. Det er kikærtepandekager bestående af kikærtemel, vand og salt – nemmere kan det ikke være 🙂
Fyldet er inspireret af Cathrineyogas indiske karrygryde, blot tilsat flere søde kartofler.
Denne indiske curry består bl.a af søde kartofler, kikærter og spinat i en kokos-karry-sovs.
Salaten, som vi altid servere til pandekager med karryfyld, er en frugtsalat med æbler, appelsiner, rosiner og hakkede hasselnødder. Det vil sige, før hen undlod vi hasselnødderne, fordi det ikke faldt i børnenes smag 😉 Mange tåler ikke hasselnødder – de kan sagtens undværes i denne salat.

Frugtsalat med appelsiner, æbler, rosiner og hasselnødder
Frugtsalat med appelsiner, æbler, rosiner og hasselnødder

Opskrift på pandekager med indisk curry:

Kikærtepandekager
Print Recipe
Glutenfri. Ca. 12 stk. Opskriften er fundet i "Green Kitchen Stories" du kan med fordel udskifte 2 dl af vandet i pandekagerne med aqafaba, som er det vand kikærterne er kogt i. Aquafaba har nogle egenskaber, der minder om æggehvide.
Kikærtepandekager
Print Recipe
Glutenfri. Ca. 12 stk. Opskriften er fundet i "Green Kitchen Stories" du kan med fordel udskifte 2 dl af vandet i pandekagerne med aqafaba, som er det vand kikærterne er kogt i. Aquafaba har nogle egenskaber, der minder om æggehvide.
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Sigt kikærtemel og salt ned i en stor skål.
  2. Hæld vandet i, pisk dejen sammen, og lad den trække i køleskabet 30 minutter. Tilbered fyldet imens.
  3. Tag dejen ud af køleskabet og pisk lidt i den.
    Pandekagedej
  4. Smelt lidt kokosolie på en slip let pande og kom ca 1 dl pandekagedej på. Bag ved medium varme. Kikærtepandekager er meget nemme at bage, hvis man lige lader dem blive lidt gyldenbrune på undersiden, før man vender dem.
    kikærtepandekager
  5. Billedet svarer til en dobbelt portion. Hold dem varme ved at lægge et stykke madpapir og en rent håndklæde over, hvis du skal vente på at fyldet bliver klar.
    Kikærtepandekager
  6. Server f.eks. fyldt med indisk curry
    Pandekager med indisk curry
Recipe Notes

Du kan finde en opskrift på indisk curry HER
Kikærtepandekager kan også bruges som en brunchret med svampefyld. De kan finde en opskrift HER
Pandekagerne er bedst på dagen, bliver lidt tørre ved at blive gemt. Men prøv 🙂

 

Indisk Curry
Print Recipe
Glutenfri. Opskriften er med inspiration fra bloggen Cathrineyoga.dk.
Indisk Curry
Print Recipe
Glutenfri. Opskriften er med inspiration fra bloggen Cathrineyoga.dk.
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Skyl kartoflerne grundigt og skær dem i mindre stykker. Snit et rødløg, og hak chili og ingefær fint.
    Ingredienser til indisk curry
  2. Steg de søde kartofler i en gryde med olie, til de får en lysebrun farve.
  3. Tilsæt rødløg, chili og ingefær til gryden sammen med hakkede tomater, boullion, karrypasta og kikærter.
  4. Lad retten simre til kartoflerne og kikærterne er blevet bløde. Tjek ved at stik en gaffel i kartoflerne.
  5. Tilsæt kokosmælk og spinat, og smag til med salt.
    Indisk curry
  6. Varm retten godt igennem og tilsæt saften af ½ lime til sidst.
    Indisk curry
  7. Serveres som fyld i pandekager, ledsaget af en frugtsalat til bestående af 2 æbler, 2 appelsiner, en lille håndfuld rosiner og hakkede hasselnødder.
    Pandekager med indisk curry
Recipe Notes

Retten kan helt sikkert også serveres med ris eller quinoa og f.eks. dampet broccoli eller en kålsalat til.

2 Comments

    • Helle Reply

      Lige præcis 😀
      Perfekt fredagmad før Disney-show og slikskål 😉
      Eller hvad vi ser i TV nu om dage.
      Ha en dejlig dag 🙂

Kommentér

Navigate