Varm linsesalat med danske Anicia linser

Varm linsesalat med danske Anicia linser er en dejlig varmende og mættende ret. Hos os er varm linsesalat en klassiker, som vi har lavet fra før tiden som veganer. Retten er hentet i bogen “Sundhedsrevolution på høje hæle”, som er skrevet af Umahro Cadogan. Varm linsesalat er en komplet servering, som ledsaget af kålsalat eller dampet broccoli og ristet brød giver rigtig god mæthed.

Varm linsesalat
Varm linsesalat med spidskålssalat og ristet rugbrød.

Du kan finde opskriften på spidskålssalat HER
Vi har tilføjet frisk spinat til salaten, fordi vi havde en rest, som skulle bruges. Spinaten kunne også være kommet i linsesalaten de sidste minutter. Brødet er rugbrød, som er smurt med pesto, drysset med flagesalt og ristet i ovnen i 10 minutter.

Jeg vil gerne pointere, at jeg ikke laver betalt reklame – al reklame for danske bælgfrugter kommer fra hjertet 😀

Danske Anicialinser:

Danske Anicia linser ligner, smager og opfører sig akkurat som de grønne De Puy linser. De danske Anicia linser er derfor rigtig nemme at indfører i vores daglige madlavning. Jeg har valgt, at jeg fra nu af altid vil bruge danske linser, hvor der ellers i en opskrift angives grønne De Puy linser. I Umahros oprindelige opskrift anvendes grønne De Puy linser eller sorte Berluga linser – og VUPTI! nu med danske Anicia linser 🙂

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
Danske bælgfrugter
Danske bælgfrugter fra Pure dansk

Pure dansk skriver om den Danske Anicia linse:
“Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber. Duftnoterne leder tankerne hen på en forårsdag med naturen i fuldt flor”. – Pure dansk.

Du kan se en fin lille video lavet af Pure dansk om tilberedning af Anicia linser HER

Retter jeg har lavet med de danske Anicia linser:
Frikadeller med grønne linser og squash
Glutenfri. Opskriften er fundet hos Månebarnet. Melet kan erstattes af andre typer mel.
Se opskriften
Frikadeller med grønne linser og squash
Indbagt linsesteg med svampe og hasselnødder
Inspireret af Englerod. Glutenfri tip: Erstat dejen med en glutenfri variant og benyt glutenfri havregryn.
Se opskriften
Indbagt linsesteg med svampe og hasselnødder
Kåldolmere med linsefyld
Glutenfri ved brug af glutenfrie havregryn og glutenfrie gærflager.
Der bliver ca 8-10 dolmere af portionen.
Dejlig sommerret.
Se opskriften
Kåldolmere med linsefyld
Vegansk musaka med søde kartofler & auberginer
Glutenfri. Til 4 ret sultne personer. Opskriften er fundet i bogen "Green Kitchen Rejser"
Se opskriften
Musaka med søde kartofler & auberginer
Marinerede kogte bønner
Opskriften er fra bogen "Fra en plantespisers køkken - vegansk mad helt enkelt", som er skrevet af Marianne Lodberg. Der er frit valg på, hvilke bønner, du vil bruge, og du kan tilføje linser eller erstatte bønnerne med linser.
Marinerede kogte bønner er uundværlige som topping til hummusmader eller lignende smørepålæg.
Se opskriften
Marinerede kogte bønner

Opskrift på varm linsesalat med danske Anicialinser:

Varm linsesalat

Varm linsesalat

Ret: Salat, Tilbehør
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Opskriften er fundet i "Køkkenrevolution på høje Hæle" af Oscar Umahro.
Nu i en version med danske Anicialinser

Ingredienser

  • dl danske Anicialinser (grønne Puy-linser eller sorte belugalinser)
  • 1 stilk bladselleri (i tynde skiver)
  • 2 rødløg (finthakkede)
  • 1 lille porre (i tynde skiver)
  • 1 gulerod ( i grove tern)
  • 1 fed hvidløg (hakket)
  • 2-3 laurbærblade
  • 2-3 stilke frisk timian (eller rosmarin eller 1 tsk tørret)
  • 2 spsk æblecidereddike
  • ½ bdt bredbladet persille (hakket)
  • 1 spsk Dijonsennep
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • Hav eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  • Klargør bladselleri, porre gulerod, hvidløg og halvdelen af rødløgene, og kom dem i en gryde.
    Varm linsesalat
  • Skyl linserne og kom dem i gryden sammen med grøntsagerne.
    Varm linsesalat
  • Kom også laurbærblade og timiankviste i gryden.
    Varm linsesalat
  • Kom vand i til det lige dækker og bring i kog.
    Lad linserne og grøntsagerne simre ved lav varme i 30-40 minutter (uden låg de sidste 15 min), til linserne er møre, og der ikke er mere vand. Rør af og til og spæd op med en smule ekstra vand om nødvendigt. (Jeg får tit for meget vand fra starten af)
    Varm linsesalat
  • Vend i mellemtiden resten af rødløgene, eddike, persille, sennep og olie sammen.
    Varm linsesalat
  • Tag gryden af kogepladen og rør blandingen ud i de færdige linser. Smag til med salt og peber.
    Varm linsesalat
  • Lad den varme salat trække 10 minutter under låg, inden den serveres.
    Varm linsesalat
  • Emne til en tapastallerken
    Varm linsesalat

Noter

Serveres med godt brød til og evt. veganske frikadeller. Eller med en kålsalat.
Linsesalaten smager også godt kold dagen derpå. Så lav en stor portion og gem resten i køleskabet.
Kan være et emne til en tapastallerken evt. pyntet af med lidt sojayoghurt, rødløg og persille.
 
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate