Efterårets dejlige supper

I dette indlæg deler jeg links til opskrifter på 10 af vores skønneste efterårssupper. Supper, som jeg særligt får lyst til at lave og nyde, når efteråret trænger sig på. Indrømmet at jeg også laver dem, når det bliver vinter og forår. Måske fordi jeg er kommet ind i en god vane henover efteråret 🙂

“Hvad er det lige, jeg synes supper kan?”
Skal jeg være helt ærlig, har supper ikke tiltalt mig så meget de første 3-4 årtier år af mit liv. – Sån lidt kedelig spise. Men nu har jeg lært at sætte stor pris på det, som supper kan. Måske fordi jeg har mødt nye typer grøntsagssupper med skøn toppings, som virkelig tilfredsstiller mange sanser. Måske fordi jeg har et mere fokuseret ønske om at spise meget grønt – helst en bred vifte af grøntsager. Og det er netop det, supper kan – forene sundhed, variation, velsmag og velvære.

Grønkålssuppe serveret med jordskokkepizza og kålsalat
Grønkål-ærtesuppe med peberods-cashewcreme, ristede græskarkerner, jordskokkepizza og kålsalat
Jordskokkesuppe med porreknas
Jordskokkesuppe med porre-topping, kikærtesalat og grovflutes.
Arabisk rødbedesuppe
Rødbedesuppe med krydrede kikærter, tahindressing, hvidkålssalat og bruchetta.

Et smukt suppemåltid med farvestrålende, velsmagende suppe, ledsaget af lækker toppings, en skøn salat eller andet grønt og en variation af brød – ER et meget tilfredsstillende måltid 😀

11 skønne efterårssupper:

Supperne vises ikke i prioriteret rækkefølge. Alle 10 supper er yndlingssupper og kan hver især noget helt særligt. Vi får dem lidt på skift og efter, hvad have og køleskab kan byde ind med. Jeg vil starte med denne dejlige grønne suppe med broccoli og spinat, som vi lige har nydt, og som har lagt hovedbillede til dette indlæg.

Broccoli-spinat suppe med nøddetopping og fritter:
Broccoli-spinatsuppe med nøddetopping og grøntsagsfritter
Broccoli-spinatsuppe med nøddetopping og bønnefritter.

Broccoli-spinatsuppe med nøddetopping og grøntsagsfritter

Jeg har hentet inspiration til Broccoli-spinatsuppe med nøddetopping og fritter hos Vanløse Blues, og der er en opskrift i dette indlæg.

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
Broccoli-spinatsuppe
Skøn, køn GRØN suppe med topping af nødder og rosiner. En lækker komplet servering med valgfrie fritter. Opskriften er inspireret af Vanløse Blues. Der er hvide bønner i suppen for ekstra proteiner.
Se opskriften
Broccoli-spinatsuppe
Sortbønnesuppe med Nachos:
sortbønne suppe
Sortbønnesuppe med Nachos
sortbønne suppe
Sortbønnesuppe med Nachos er Halloweenmad
Sortbønnesuppe med nachos
Bælgfrugtrig sortbrun mexicansk inspireret suppe med lækker topping.
Se opskriften
sortbønne suppe
Rødbedesuppe med krydrede kikærter, Tahindressing og persille:

Arabisk rødbedesuppe

Arabisk rødbedesuppe
Rødbedesuppe med krydrede kikærter
Rødbedesuppe med krydrede kikærter
Skøn krydret rødbedesuppe med linser, toppet med krydrede kikærter.
Se opskriften
Arabisk rødbedesuppe
Cremet sellerisuppe med svampetopping:
Cremet sellerisuppe
Cremet sellerisuppe med svampe, marinerede jordskokker, ristede mandler, kernebrød og pesto
Cremet sellerisuppe med svampetopping
Cremet sellerisuppe med svampetopping og ovnristet rugbrød.
Cremet sellerisuppe med svampetopping
Glutenfri. Opskriften er fundet i bogen "Grøn mad" af claus Meyer. Jeg har ændret lidt i opskriften.
Se opskriften
Cremet sellerisuppe
Grønkål-ærtesuppe med kokos og cashewcreme:
Grønkål-ærtesuppe
Grønkål-ærtesuppe
Grønkål-ærtesuppe
Grønkål-ærtesuppe med kokos, cashewcreme, ristede græskarkerner, persille og ristet brød med pesto.
Grønkål-ærtesuppe med kokos og cashewcreme
Glutenfri ved glutenfri tilbehør, som kan være brød og salat eller måske pizza. Opskriften på suppen er fundet i bogen "Superfoods 24/7" af Jessica Nadel, som skriver indledende til opskriften: "En lysegrøn suppe fuld af grønkål, der giver dig masser af fibre, proteiner og knoglestyrkende calcium. Rig, varmende og cremet". Frisk grønkål kan formentlig erstattes af frossen grønkål - det har jeg dog ikke selv afprøvet.
Se opskriften
Grønkålssuppe serveret med kernebrød og kålsalat
Hokkaidosuppe med sesamkål:
Hokkaidosuppe med topping af sesam, kål, æbler og peanuts.
Hokkaidosuppe med topping af sesam, kål, æbler og peanuts.
Hokkaidosuppe som forret klar til servering.
Hokkaidosuppe som forret klar til servering.
Hokkaidosuppe med sesamkål
Glutenfri
Se opskriften
Vegansk hokkaidosuppe
Tomatsuppe med hvide bønner og pasta:
tomatsuppe
Tomatsuppe med hvide bønner og pasta
Tomatsuppe med pasta og basillikum - tilsat hvide bønner
Glutenfri, hvis du bruger glutenfri pasta
Se opskriften
Tomatsuppe med hvide bønner og pasta
Jordskokkesuppe:
Jordskokkesuppe med porreknas
Jordskokkesuppe med porreknas, flutes og kikærtesalat.
Jordskokkesuppe med porreknas
Jordskokkesuppe med porreknas
Jordskokkesuppe med porreknas
Vidunderlig efterårs- vintersuppe. Glutenfri ved valg af glutenfri tilbehør.
Se opskriften
Jordskokkesuppe med porreknas
Kikærte-sellerisuppe med svampetopping:
Kikærtesuppe med svampetopping
Kikærtesuppe med svampetopping
Kikærte-sellerisuppe med svampetopping
Glutenfri med tilbehør af glutenfri brød. Portionen rækker til 2-3 personer som hovedret og 4 personer som forret. Når jeg koger en stor portion kikærter til at fryse, lader jeg de kogte kikærter køle af i kogevandet, og så fryser jeg også noget af kogevandet (aquafaba), f.eks. til brug i denne suppe.
Se opskriften
Kikærte-sellerisuppe med svampetopping
Minestrone med bladselleri og rosenkål:
Minestrone med bladselleri og rosenkål
Minestrone med bladselleri og rosenkål serveret med persille og ovnristet brød med pesto og saltflager.
Minestrone med bladselleri og rosenkål
Glutenfri ved brug af glutenfri pasta. Opskriften er inspireret af Meyers bog "Grøn mad"
Se opskriften
Minestrone med bladselleri og rosenkål
Spicy Bombay linsesuppe:
Spicy Bombay linsesuppe
Spicy Bombay linsesuppe
Spicy bombay-linsesuppe
Glutenfri. Opskriften er hentet hos Årstiderne. Du kan vælge at lave din egen krydderiblanding som angivet - Her et års tid efter, at jeg lavede opskriften, har jeg fundet ud af, at krydderiet "garam masala" har samme indholdskrydderier og smager fortræffeligt i suppen - det er jeg begyndt at bruge som et nemmere valg 😉
Se opskriften
Spicy bombay-linsesuppe

Disse 11 supper er fantastisk hverdagsmad, som også egner sig helt fortrinligt til gæstemad. Faktisk er suppe et rigtig godt valg, hvis man skal holde middag med f.eks. nogle ikke-veganere. Det er min erfaring, at vi og vores ikke-veganske venner har en fælles forståelse for suppe. Der behøves ikke forklares så meget, og i stedet kan vi kan samle os om at spise, og drøfte andre spændende emner 🙂

Håber dette indlæg kan inspirere dig til at lave suppe.
I mit næste blogindlæg deler jeg ideer til lækkert tilbehør til supperne.

…Og nu til opskriften på broccoli-spinatsuppe 😀

Opskrift på Broccoli-spinatsuppe med nøddetopping og fritter:

Broccoli-spinatsuppe

Broccoli-spinatsuppe

Ret: Suppe
Keyword: Glutenfri
Skøn, køn GRØN suppe med topping af nødder og rosiner. En lækker komplet servering med valgfrie fritter. Opskriften er inspireret af Vanløse Blues. Der er hvide bønner i suppen for ekstra proteiner.

Ingredienser

Suppe

  • 1 stor broccoli (inkl. stokken i små buketter)
  • 400 g frisk spinat
  • 1 løg (finthakket)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • Olivenolie (Til svitsning)
  • 1 ds hvide bønner eller grønne linser(forkogte) (kan udelades.)
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1-2 tsk grøn spirulinapulver (kan udelades)
  • salt og peber
  • 1 nip cayennepeber (for tilsmagning)

Fritter

  • 800 g pastinakker (eller mere. )
  • olivenolie
  • Salt og peber
  • Alternativt 400g frosne grønne bønner eller 8oo g søde kartofler eller lignende (Just feel free)

Topping

  • 4-5 spsk valgfri nødder (hakkede)
  • 3 spsk ristede sesamfrø
  • 3 spsk hakkede rosiner
  • 1 spsk nigellafrø (kan udelades eller erstattes af hampefrø.)
  • salt og peber (ikke hvis nødderne er saltede i forvejen.)

Sådan gør du

Fritter

  • Start med pastinakkerne. Tænd ovnen ved 200 gr og læg bagepapir på en bageplade.
    Broccoli-spinatsuppe
  • Skræl pastinakkerne. Skær dem i tynde stave, læg dem på bagepladen, og vend dem med olivenolie, salt og peber.
  • Sæt pladen i ovnen, og bag fritterne i 20-30 minutter, eller til de er gyldne og møre. Vend dem evt. en enkelt gang undervejs.
    Broccoli-spinatsuppe

Suppe

  • Tilbered ingredienserne til suppen.
    Broccoli-spinatsuppe
  • Varm en gryde op til medium varme, tilsæt olivenolie, og steg løget mørt heri. Tilsæt hvidløg og broccoli, og steg det med et par minutter.
    Broccoli-spinatsuppe
  • Hæld bouillon og bønner ved, læg låg på gryden og skru op til høj varme.
    Broccoli-spinatsuppe
  • Broccoli-spinatsuppe
  • Når suppen koger, skrues der igen ned for varmen, så det kun småkoger.
    Efter 5 minutter tilsættes spinaten. Læg evt. låg på igen. Spinaten skal kun lige falde sammen.
    Broccoli-spinatsuppe
  • Tilsæt evt. Spirulinapulver. Blend suppen helt jævn og cremet med en stavblender, og smag den til med salt og peber og måske et lille nip cayennepeber.
    Broccoli-spinatsuppe

Topping

  • Tilbered og bland toppingen efter opskriften.
    Broccoli-spinatsuppe
  • Velbekomme
    Broccoli-spinatsuppe

Noter

Fritterne kan som beskrevet være alle slags og gerne familiens yndlings.
Nødderne i toppingen kan ligeså vælges til efter smag. Jeg har både prøver pistacienødder, saltede mandler og saltede cashewnødder. Og det hele har været lækkert.
Rester af suppen kan spises næste dag, eller fryses.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

 

6 Comments

  1. Lone Kamper Reply

    Hold da lige op, hvor ser de supper lækre ud, de skal afprøves, hver og en, mums.

    • Helle Reply

      Hej Lone
      Tak for din positive kommentar 🙂
      Det lyder super godt, at du får lyst til at prøve supperne.
      Selv har vi rødbedesuppen på programmet i næste uge
      Kærlig hilsen Helle

  2. Jeg lavede en kombi idag med inspiration fra din side.
    Jordskokkesuppe med svampe-og persilletopping, kartoffelpizza med pesto til og en rød spidskålsalat med marinerede ladakhi peas, æbler og græskarkerner. Det var virkelig lækkert. Tak for skøn inspiration. Jeg vil vildt gerne lave din sortbønnesuppe. Så det må prøves. Knus fra Ditte

    • Helle Reply

      Hej Ditte
      Tak for din dejlige kommentar.
      Mmm! jeg kan næsten smage din mad via din beskrivelse. Lyder super lækkert.
      Jeg er selv stor fan af at sammensætte suppe, “brød” og salat i ét og samme måltid.
      Skønt med alle de konsistenser og smage et sådan måltid indeholder 😀
      Håber sortbønnesuppen falder i din smag.
      Kærlig hilsen Helle

  3. Supperne ser meget lækre ud, jeg har længe gerne have det til at være en mere fast del af “madprogrammet”, så tak for inspirationen 😊😊 Også skønt med toppingsforeslag, skal helt sikkert afprøves.
    I dag har Sortbønne suppen stået for skud, den smager rigtig godt, ligeså synes børnene – som jo er med på den værste når der er nachos til 😉😉

    • Helle Reply

      Hej Rikke
      Tak for din dejlige kommentar 🙂
      Velbekomme.
      Sikke skønne børn du har.
      Hvis jeg havde serveret sortbønnesuppe, da mine sønner var børn, havde de helt sikkert kun spist nachos.
      Herligt at dine børn også smagte suppen.
      Kærlig hilsen Helle

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate