Søde kartofler med rød peberhummus er vores ældste plantebaserede familie-livret, som vi faktisk lavede første gang i 2014 – året inden vores husholdning blev skubbet i en ren plantebaseret retning. Som lovet i mit indlæg om pinsefest kommer der en gendeling af opskriften i dette indlæg.
Jeg har altid været drevet af sund og farverig mad, og opskriften på “Søde kartofler med rød peber-hummus” er fundet i bogen, “ENERGI BOOST – energirige madløsninger til hele dagen (2009)”. Jeg er helt sikkert faldet for titlen på bogen, da jeg købte den. Og jeg har med garanti læst den/ slugt den med stor interesse. Måske endda flere gange, før jeg besluttede, hvilke retter der skulle afprøves. Bogen er ikke rent plantebaseret, og det var vi jo heller ikke dengang. Den står fortsat i bogreolen – netop pga titlen og dens farverige lækre illustrationer.
Bagte søde kartofler med rød peberhummus var vores allerførste møde med den mystiske søde kartoffel. Et bekendtskab som vi i dag ikke vil være foruden.
Vi har lige lavet retten igen for at få friske billeder til dette indlæg. I opskriften er nogle af billederne fra første deling i 2016 bibeholdt Vegansk diner transportable.
Billeder af bagte søde kartofler med rød peberhummus:



Du kan finde en opskrift på grønkålsalat HER
I øvrigt lavet med friske grønkål fra haven 😀
Opskrift på bagte søde kartofler med peberhummus:

Ingredienser
- 6 mellemstore søde kartofler
- olivenolie
- salt
Rød peberhummus
- 400 g kikærter (som er kogte eller evt. 2 ds kikærter)
- 2-3 spsk citronsaft (eller citrusuniversal)
- 5 spsk tahin
- 2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg (presset)
- 2 røde pebre (som grilles, alternativt købte grillede pebre i olie)
- salt og peber
Sådan gør du
- Start med at grille de røde peberfrugter. Tænd ovnen på grillfunktion.Det er ikke lykkes mig at finde færdiglavede i handlen (har ikke ledt særlig ihærdigt 🙂 ), så jeg laver dem altid selv.Rens peberfrugterne, skær dem op og befri dem for frø. Læg dem på en bagerist. Sæt en plade med bagepapir under og sæt dem i ovnen under grillen. Grill 8-15minutter til de er blevet godt grillede, og skindet er blevet sort.
- Tag dem ud og lad dem køle lidt af. Kom dem varme i en glasbeholder med låg eller mellem to tallerkener, eller i en plasticpose, der lukkes til.Dette for nemmere at kunne pille skindet af.Når de er kølet af, pilles skindet af dem, og de skæres i lidt mindre stykker.
Bagte søde kartofler
- Forvarm ovnen til 200gr (185gr varmluft)Vask kartoflerne og prik dem med en gaffel over det hele.Gnub dem med olivenolie og drys dem med salt.
- Bag kartoflerne i 35-45 minutter, til de er møre, når du stikker i dem.
Rød peberhummus
- Blend alle ingredienserne i en foodprocessor inklusiv rød peber.Smag til med salt, peber og evt. mere citron.Kan også sagtens blendes med en stavblender.
- Ved servering skæres kartoflerne op på langs og fyldes med hummus og drysses med persille, karse eller lignende.
Noter
Du kan også grille 4 peberfrugter og fryse det halve til næste gang, du vil lave retten.