Grillspyd med marineret tofu er et nyt emne i vores grill-repertoire, og de er så absolut kommet for at blive. Faktisk tilføjer spyddene dejligt nyt liv til vores grillerier. Ideen fik jeg fra en reel på Instagram. Ganske vist blev der brugt animalsk feta i videoen. Men ideen var sået, og mon ikke tofu ville kunne bruges? Nu er det i hvert fald afprøvet nogle gange – og er i høj grad godkendt.
Det er såre simpelt. Tofuen, som ikke smager af så meget i sig selv, skæres i tern og marineres. Herefter rulles hver tern ind i en strimmel tyndskrællet squash og sættes på spyd. Disse grillspyd med marineret tofu giver noget dejlig mæthed, sammen med alle de andre lækre grøntsager, man kan grille.
![Grillet tofu i squash](https://veganermor.dk/wp-content/uploads/2023/05/20230522_074520red-1024x670.jpg)
Det vil være en god ide at marinere tofuen i nogle timer og mindst ½ time, gerne fra morgen til aften eller natten over. Hvis du bruger marinade med friske krydderurter, kan du sørge for at krydderurterne kommer med i indpakningen, når der rulles i squash. Du kan pensle spyddene med den resterende marinade under grillningen. Vi har én gang prøvet at grille tofuspyd uden at pensle med marinade. Resultatet blev lidt tørt og knap så lækkert – dog spiseligt 😉
Første gang, vi lavede grillspyd med marineret tofu, afprøvede vi to forskellige marinader – lavede halvt af hver. Vores bedømmelse er, at de to marinader er lige lækre. I opskriften er begge marinader inkluderet, så du selv kan vælge (jeg tager nemlig lidt for givet, at du får lyst til at afprøve disse grillspyd 😉 ). Hvis du i forvejen har en yndlingsmarinade, kan du roligt gå med den.
Det er lidt omstændigt at rulle hver tofutern i squashstrimler – lav evt. ternene lidt større. Min mand anbefaler, at strimlerne passer i bredde til tofuen, så der er fri tofu i enderne, som også kan få berøring med grillen. Det er hele arbejdet værd 😀
![Grillet tofu i squash](https://veganermor.dk/wp-content/uploads/2023/05/20230520_184907red-1024x576.jpg)
En anden skøn vegansk grill-delikatesse er fyldte portobellosvampe. Find en opskrift HER
Opskrift på grillspyd med marineret tofu og squash:
![Grillet tofu i squash](https://veganermor.dk/wp-content/uploads/2023/05/20230522_074407red-scaled.jpg)
Ingredienser
- 200 g neutral tofu
- 1 squash
Marinade 1
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft + revet skal af citronen
- Friske grønne krydderurter ex oregano og timian (finthakket)
- salt og peber
Marinade 2
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. Tamari (soyasauce)
- 1 spsk sød chilisauce
- 1 nip røget paprika
- 1 spsk. gærflager (kan udelades.)
Sådan gør du
- Skær tofu i tern på ca. 2x2cm
- Vælg marinade, rør den sammen i en skål og vend tofuternene heri.Marineres min. 30 min.
- Med en tyndskræller skrælles ca. 2 cm brede strimler af squashen. Ved at skrælle fra flere sider af squashen, så den bliver 5-6-kantet, kan man holde strimlerne på ca. 2-3 cm i bredden.
- Pak hver tofutern ind i en strimmel squash, og sæt den på grillspyd. F.eks. 6-7 tern på hvert spyd.
- Lav det antal spyd, du ønsker at grille.På illustrationerne har vi lavet 4 spyd med 7-8 tern, svarende til 1 pakke tofu af 200g.
- Lægges på grillen, pensles med evt. tiloversbleven marinade.
- Grilles på alle 4 sider
- Velbekomme
Noter