Om Helle

Hej, jeg hedder Helle Renbo Olsen.

Jeg er 57 år og veganermor.

Sommeren 2015 erklærede mine to sønner sig for veganere. Egentlig havde jeg været papmor til en veganer et stykke tid. Min papdatter på 26 år var skiftet fra vegetar til veganer et halvt år forinden, og da hun var flyttet hjemmefra og havde sit eget køkken, var det ikke så radikal en ændring i min daglige madlavning. Men med to hjemmeboende veganer sønner kom det pludselig helt ind i mit køkken og i alle mine valg for mad. Alle livretter blev ligesom nulstillet, og som madmor følte jeg mig som en ludobrik, der er slået tilbage til start. Første indskydelse var, at så må de på banen og selv stå for egen mad. Hvilket nok var en ok og ganske sund løsning. Men jeg må indrømme, at der for mig som mor er mange værdier og meget kærlighed bundet op på at lave et velsmagende måltid, som alle sætter pris på.

Efter en periode, hvor min madlavning føltes begrænset og indskrænket, gav jeg mig selv den udfordring at lave en top ti liste over veganermad, som vi alle ville sætte pris på. En konstruktiv og positiv udfordring, som gav energi til at lære noget nyt på madfronten. Pludselig fik jeg øje på, de retter, salater o.l. som jeg fortsat kunne lave, eller let tilpasse, fordi de allerede var veganske, eller nemt kunne blive det. Så helt nulstillet var jeg alligevel ikke. Det næste store positive skridt var opdagelsen af mængden af veganske opskrifter, der ikke var længere væk end Ipaden. Som om hele verdens veganske opskrifter var lige midt i mit køkken. Stor jubel!!

Så bare ved at ændre indstilling blev oplevelsen fra at være blevet nulstillet ændret til en oplevelse af, at en helt ny, spændende, velsmagende og sund madverden lå der lige foran mine fødder. I dag, hvor begge sønner for længst er flyttet hjemmefra, er jeg dybt taknemmelig for, at de blev veganere, mens de var hjemmeboende. Det forandrede vores madvaner og skabte et nyt mad-repertoire, så vi alle fortsat fælles kan nyde, den mad der sættes på bordet, når de kommer hjem.

Veganermors Veganske Tærter
Få min nye e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Status, nu 3½ år efter sønnernes veganske valg, er, at min mand og jeg også selv har valgt at ændre til en ren vegansk husholdning. Vi oplever, at vi hele tiden begejstres over nye og spændende variationer af smage og sammensætninger i vores plantebaserede måltider.
Vi har besluttet at være tro mod vores valg af mad, når vi får gæster eller selv er budt ud. Vi ønsker at inspirere familie og venner, og oplever at omgangskredsen respekterer vores valg og tænker over, hvad  de serverer for os. Til fester hænder det, at vi selv må medbringe vores egen mad.

Det er mit ønske med denne blog at bidrage med inspiration, støtte og opskrifter til andre forældre, som lander i samme situation, at jeres børn radikalt ændrer madvaner og bliver veganere. For hvad pokker stiller man op med det? Det kan være svært at tro på, at det kan have værdi for en selv. Ikke desto mindre er det det, jeg oplever nu.

Velkommen til min blog 🙂

Sommerfugl 4

Navigate