Tapasbræt med bælg

Tapasbræt med bælg er et totalt stort HIT hos hos 🙂 Brættet opstod helt tilfældigt i forbindelse med min bælgfrugtudfordring til mig selv i uge 8. Og hvilken gave. Du kan læse om bælgfrugtudfordringen HER

Brættet består af forskellige “smørelser” og brød med danske bælgfrugter, samt grønt i form af rucola, rød snackpeber, glaskål og radisser. Ideen med at servere tapasbræt for manden, kæresten eller vennerne er så god, at du uden problemer kan købe dig fra både smørelser og brød. Alt som smager godt kan i princippet sættes på et tapasbræt. En virkelig FED og nem måde at spise sammen på. Jeg glæder mig til sommeraftener i haven med venner, tapasbræt og rosévin.

Vores tapasbræt opstod med en masse hjemmelavede “pålæg” og brød, og har du tid og lyst, er der links til opskrifter på det hele i dette indlæg.

Billeder af 3 x tapasbræt med bælg:

Indtil nu har jeg serveret tapasbræt tre gange. Først for min mand, Steffen i februar. Anden gang for et vennepar, hvor samme setup fint rakte til 4 personer. Og lige for nyligt var vi 7 venner sammen om et tapasbræt – her måtte alt det grønne tilbehør serveres ved siden af brættet – og det kan man godt 😀

Tapasbræt med bælg
Tapasbræt med bælg fra bælgfrugtudfordringen i uge 8.
Tapasbræt med bælg
Samme motiv: Forkælelses servering på en hverdagsaften i uge 8.
Tomatsuppe med tapas-tilbehør
Rester serveret som tilbehør til tomatsuppe dagen efter.
Tapasbræt med bælg
Tapasbræt med bælg i april til et vennepar.
Tapasbræt med bælg
Serveret med kerneknækbrød og nøddebrød med bælg.
Tapasbræt med bælg
Tapasbræt med bælg til 7 personer 10. maj
Tapasbræt med bælg
Cashewnøddeost, oliventapanade, ovnbagte tomater, tunFRIsalat, gulerodsspread, pesto af soltørrede tomater, saltede mandler, artiskokhummus og røgede mandler.
Viste tapasbræt indeholder:

Oliventapanade med danske gråærter
Artiskokhummus med danske gråærter
TunFRIsalat med danske hestebønner
Gulerodsspread med danske Ingridærter
Cashewnøddeost
Pesto med soltørrede tomater
Ovnbagte tomater (fra Urtekram)
Saltede og røgede mandler (fra Rema)
Brød som tilbehør: Nøddebrød med bælg(danske afskallede og flækkede Fuegobønner), knækbrød (jeg har lavet forskellige knækbrød hver gang), samt et købe flutes, da vi var 7.

Langt de fleste “smørelser” kan laves i god tid og fryses, og dermed kan tapas-serveringer forberedes lang tid i forvejen og til flere brætter på en gang.

Links til opskrifter:

Oliventapanade: 

Oliventapanade
Oliventapanade med gråærter. Lækker tapanade med masser af smag af oliven
Se opskriften
Oliventapanade

Artiskokhummus:

Artiskokhummus
Lækkert smørepålæg lavet med danske gråærter. Der bliver to glas, som illustreret. Smager særlig godt med soltørrede eller langtidsbagte tomater.
Se opskriften
Artiskokhummus

TunFRIsalat:
TunFrisalat kom på brættet, fordi vi tilfældigvis havde en rest. Der skulle lidt flere smørrelser på et bræt til 7 personer.

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
TunFrisalat med bælg
"Wanna-be" tunsalat i en vegansk udgave. Her lavet med hestebønner. Kan sagtens laves med Ingrid ærter eller kikærter. Skøn luksus pålæg til en festlig frokost såvel som til picnic eller madpakken.
Se opskriften
TunFrisalat

Gulerodsspread:
En lækker og smagfuld spread.
Opskriften er fundet hos Madmedgloed, og du kan finde den HER

Cashewnøddeost:

Cashewnøddeost
Glutenfri. Kunne også kaldes cashew-ella, fordi den smagsmæssigt minder mere om en hvid nutella end om ost 😉
Se opskriften
Cashewnøddeost

Pesto med soltørrede tomater:

Pesto med soltørrede tomater og basilikum
Glutenfri pesto ved brug af glutenfri gærflager. Opskriften er fra bogen "Go og nem veganermad" af Signe Lykke. Super velsmagende pesto med masser af umami 😀
Se opskriften
Pesto med soltørrede tomater og basilikum

Nøddebrød med bælg:

Nøddebrød med bælg
Dejligt brød til morgen, middag, aften eller derimellem. Opskriften passer til en 1 liters form og kan nemt skaleres til større form. Jeg har brugt afskallede knækkede Fuegobønner.
Se opskriften
Nøddebrød med bælg

Nøddeknækbrød:

Nøddeknækbrød
Hos os er de næsten spist før de er bagt. Så gode er de 🙂 Der bliver to plader.
Se opskriften
Nøddeknækbrød

Håber indlægget kan være til inspiration. Vi kommer i hvert fald til at lave lignende serveringer henover hele sommerhalvåret. I skrivende stund drømmer jeg om tapasbræt til Sct. Hans og måske portable, så det kan medbringes på stranden (om vejret vil).

sommerfugl

2 Comments

  1. Mie Andersen Reply

    Mange tak for lækker opskrifter samt inspirations til nogle skønne sommer sammenkomster med gode venner <3

    • Velbekomme 🙂
      Særligt denne tapasservering, håber jeg, nogen tiltrækkes af, fordi den virkelig er skøn.
      Hilsen Helle

Kommentér

Navigate