På fødselsdagsbesøg i Århus. Min yngste søn har haft fødselsdag.
Vi har meldt vores ankomst lørdag til frokost, og som gave medbringer vi maden.
Vi har hele familien en vegansk livret nr. 1. Så ikke overraskende er det hans ønske for mad.
Bagte søde kartofler med peberfrugthumus og grønkålssalat.
Kartoflerne er bagt hjemmefra og afkølede. Sønnen har mikroovn, hvor de opvarmes før servering. Grønkålssalaten bliver sæsonens sidste. Har selv grønkål i haven. Det er sidste sommers grønkål, der vokser igen, nu hvor det er blevet forår. Men om lidt blomstrer de, og så er det slut.
Jeg har egentlig besluttet, at være årstidsbestemt med opskrifterne her på bloggen.
Alle mine dejlige kålsalater må vente med at blive delt til næste efterår og vinter.
Jeg forestiller mig til den tid at lave indlæg med “Ugens kålsalat”.
Grønkålssalaten får dog lov til at komme både nu og til efteråret.
Opskrift:
Ingredienser
- 6 mellemstore søde kartofler
- olivenolie
- salt
Rød peberhumus
- 400 g kikærter (som er kogte eller evt. 2 ds kikærter)
- 2-3 spsk citronsaft (eller citrusuniversal)
- 5 spsk tahin
- 2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg (presset)
- 2 røde pebre (som grilles, alternativt købte grillede pebre i olie)
- salt og peber
Sådan gør du
- Start med at grille de røde peberfrugter. Tænd ovnen på grillfunktion. Det er ikke lykkes mig at finde færdiglavede i handlen (har ikke ledt særlig ihærdigt :)), så jeg laver dem altid selv. Rens peberfrugterne, skær dem op og befri dem for frø. Læg dem på en bagerist. Sæt en plade med bagepapir under og sæt dem i ovnen under grillen. Grill 8-15minutter til de er blevet godt grillede, og skindet er blevet sort.
- Tag dem ud og lad dem køle lidt af. Kom dem varme i en plasticpose, der lukkes til. Når de er kølet af, pilles skindet af dem, og de skæres i lidt mindre stykker.
Bagte søde kartofler
- Forvarm ovnen til 200gr (185gr varmluft) Vask kartoflerne og prik dem med en gaffel over det hele. Gnub dem med olivenolie og drys dem med salt.
- Bag kartoflerne i 35-45 minutter, til de er møre, når du stikker i dem.
Rød peberhumus
- Blend alle ingredienserne i en foodprocessor inklusiv rød peber. Smag til med salt, peber og evt. mere citron. Hvis du som jeg ikke har en foodprocessor men hurtighakker og stavblender. Er det er en fordel at hurtighakke kikærterne, før de stavblendes med resten af ingredienserne.
- Ved servering skæres kartoflerne op på langs og fyldes med humus og drysses med persille, karse eller lignende.
Noter
Du kan også grille 4 peberfrugter og fryse det halve til næste gang, du vil lave retten.
Ingredienser
- 1 STORT bundt grønkål
- 1-2 æbler
- 1 håndfuld rosiner
- 1 håndfuld hasselnødder
Dressing
- 3-4 spsk citronsaft/citrusuniversal
- 3-4 spsk koldt vand
- 2-3 spsk olivenolie eller rapsolie
- 1 spsk agavesirup
Sådan gør du
- Skyl grønkål og rib bladene (ribberne kan evt. bruges i juiceren). Skær grønkålen fint enten med en kniv eller med snittejern i en foodprocessor.
- Æblerne udkernes og skæres i små stykker, hasselnødderne hakkes groft og kommes ved sammen med rosinerne.
- Rør dressingen sammen og hæld den over salaten. Bland det hele godt.
- Samme salat kan laves i en variant med rød grønkål.
Noter
Rester er skønne i madpakken.
2 Comments
Jeg har i dag lavet bagt sødekartoffel med rød peberfrugthumus og det var et hit både hos HK og mig.
Jeg fik det som tilbehør til tufotærte og HK som tilbehør til en god bøf.
Hej Gitte
Det lyder godt. Det glæder mig, I prøver det af 🙂
Hils HK
Kærlig hilsen Helle