400gkikærter(som er kogte eller evt. 2 ds kikærter)
2-3spskcitronsaft(eller citrusuniversal)
5spsktahin
2spskolivenolie
1fedhvidløg(presset)
2røde pebre(som grilles, alternativt købte grillede pebre i olie)
salt og peber
Sådan gør du
Start med at grille de røde peberfrugter. Tænd ovnen på grillfunktion.Det er ikke lykkes mig at finde færdiglavede i handlen (har ikke ledt særlig ihærdigt :) ), så jeg laver dem altid selv.Rens peberfrugterne, skær dem op og befri dem for frø. Læg dem på en bagerist. Sæt en plade med bagepapir under og sæt dem i ovnen under grillen. Grill 8-15minutter til de er blevet godt grillede, og skindet er blevet sort.
Tag dem ud og lad dem køle lidt af. Kom dem varme i en glasbeholder med låg eller mellem to tallerkener, eller i en plasticpose, der lukkes til.Dette for nemmere at kunne pille skindet af.Når de er kølet af, pilles skindet af dem, og de skæres i lidt mindre stykker.
Bagte søde kartofler
Forvarm ovnen til 200gr (185gr varmluft)Vask kartoflerne og prik dem med en gaffel over det hele.Gnub dem med olivenolie og drys dem med salt.
Bag kartoflerne i 35-45 minutter, til de er møre, når du stikker i dem.
Rød peberhummus
Blend alle ingredienserne i en foodprocessor inklusiv rød peber.Smag til med salt, peber og evt. mere citron.Kan også sagtens blendes med en stavblender.
Ved servering skæres kartoflerne op på langs og fyldes med hummus og drysses med persille, karse eller lignende.
Noter
Bliver der hummus tilovers, er det en win-win - så er der nemlig pålæg til madpakken :) Du kan også grille 4 peberfrugter og fryse det halve til næste gang, du vil lave retten.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!