Veganske dessertvafler med bananis

Sommer, sol og hygge på terrassen… men hvor bliver den sommer af?
Sidste sommer lovede jeg mine to yngste niecer veganske vafler på terrassen, hvor vi skulle sidde i “mormors” have-træmøbler. Et bord-bænkesæt, som jeg har arvet fra min mor – deres mormor, og som jeg sidste sensommer forvandlede fra mørkebrun til turkisblå.
I går oprandt dagen, hvor vi skulle smovse i vafler siddende i mormors havemøbler, og  måtte det være 1000 x pyt med, at sommeren driller – vi VILLE nemlig sidde i haven og i de turkise møbler. 

Jeg havde besluttet at bage vaflerne undervejs, så vaffeljernet var også inviteret med til bords 🙂
Sammenlignet med i dag, hvor regnen siler ned, drillede vejret kun en lille smule i går. Undervejs måtte min mand og yngste søn etablere vores to store parasoller over os, fordi det smusregnede, og da parasollerne var på plads, stoppede regnen 😉
Det lykkedes os heldigvis i høj grad at smovse vafler siddende i mormors havemøbler 😀

Jeg har ikke tidligere bagt veganske dessertvafler.
Jeg har fundet inspiration til en vaffelopskrift hos “Vanløse Blues”.
Vaflerne blev velsmagende, sprøde og lækre, og passede fantastisk godt til bananis og frugt 😀
Bananis laver vi tit, og vores yndlings-bananis laver vi med peanutbutter, chokolade og kakao. Hertil et stort fad med vandmelon, Piel de sapo-melon og kirsebær. MUMS!

Veganske dessertvafler med bananis
Veganske dessertvafler med bananis, melon, kirsebær og et fad med chokoladeblondies

Jeg plejer at lave isen frisk og servere den direkte fra blenderen, men i går lavede jeg isen 2 timer i forvejen og kom den i fryseren, hvilket fungerede rigtig godt, og var meget nemmere at stå med til gæster og vafler. Hver især kunne komme is, chokolade- og mandeldrys og frugt på deres tallerken, efterhånden som vaflerne blev bagt 😀
Frisklavet bananis har normalt en lidt blød, softice-agtig konsistens. Men når bananisen fryses i 2-3 timer efter, den er lavet, får den mere en konsistens som den flødeis, vi kan købe i bøtter.
Frosset bananis kan formes til kugler med en isske. På denne måde kan vi også lave gammeldags isvafler, hvis vi skulle få lyst 😀
Jeg har set og læst herom på forskellige facebook-opslag, men det er første gang, jeg selv afprøver det.
Hvordan isen vil blive, hvis den fryses dagen før- eller flere dage før, har jeg til gode at finde ud af.

Du kan finde en opskrift på bananis med bær HER
Du kan finde en opskrift på bananis med chokolade, kakao og peanutbutter HER og HER

Veganske dessertvafler med bananis
Veganske dessertvafler med bananis

Opskrift på veganske dessertvafler og bananis:

Veganske dessertvafler med bananis

Veganske dessertvafler

Ret: Dessert, Is
Keyword: Glutenfri
Glutenfri, inspireret af bloggen "Vanløse Blues", der bliver ca 8 belgiske vafler.

Ingredienser

  • 2 små bananer
  • 2 dl plantemælk (soja-, mandel- eller anden plantemælk)
  • 2 dl kikærtemel (kan erstattes af andre meltyper(boghvede, rismel eller andet))
  • 2 spsk peanutbutter
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • evt. 1 spsk ahornsirup

Sådan gør du

  • Blend banan, plantemælk og peanutbutter sammen, til det er jævnt og cremet.
  • I en skål blandes alle de tørre ingredienser sammen.
  • Hæld den våde blanding i skålen med den tørre blanding, og rør det sammen til en tyk og jævn dej.
  • Tænd for vaffeljernet, og vent på at lampen lyser grønt.
  • Hæld lidt over ½ dl på hver plade. Luk låget i, og bag vaflerne til lampen igen lyser grønt.
  • Tag vaflerne ud med en gaffel eller et lille trægrillspyd, og gentag proceduren, til der ikke er mere dej tilbage.
  • Server f.eks. med banan is og sommerfrugt
    Veganske dessertvafler med bananis

Noter

Vanløse Blues kommer kakao og kanel i vaffeldejen og serverer vaflen med bananer og jordbær 🙂
Du kan finde en opskrift på bananis med bær HER
Du kan finde en opskrift på bananis med chokolade, kakao og peanutbutter HER og HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Navigate