Vegansk bolsjebedecarpaccio

En servering, som både er smuk, nem at lave, og smager godt 🙂
Jeg har fundet opskriften hos Green Kitchen Stories, som skrives af Luise Vindahl og David Frenkiel.
Jeg har sået bolsjebeder i mit højbed i år netop pga. denne flotte ret. I forvejen dyrker jeg altid rucola. Alt gik op i en højere enhed, da jeg for et par dage siden kunne hente både friske bolsjebeder og rucola i haven, og på no time kreere en så flot og velsmagende anretning som tilbehør til vores frokost.
Jeg har ikke lavet rødbedecarpaccio før, men er simpelthen faldet for billedet og beskrivelsen af retten og nu også for smagen 🙂

Opskriften er at finde i bogen “Green Kitchen Rejser”, hvor David skriver:
“Denne smukke, rå bolsjebedecarpaccio her er en moderne fortolkning af en klassisk italiensk antipasto. Rødbederne har en sød, let nøddeagtig smag og er en lille smule stærke. Hvis du ikke kan få de flotte bolsjebeder, kan du sagtens bruge almindelige rødbeder.”

Louise og David fra Green Kitchen Stories drysser parmesan over deres carpaccio. Det undlod jeg, og manglede det ikke. Bolsjebederne skal skæres ret tyndt. Det er det eneste, som kan være lidt svært.
Eftersom rødbedecarpaccio er en vegansk fortolkning af en Italiensk antipasto, kan den serveres som forret – enten alene eller sammen med andre grøntsags-antipasti med godt brød til. (Det har jeg planer om at afprøve ved lejlighed). Jeg har serveret bolsjebedecarpaccio til champignonpaté-tærte. Carpaccioen passer perfekt til champignonpaté. Sammensætningen er velsmagende og flot.
Jeg forestiller mig, at bolsjebedecarpaccioen også vil være ret indbydende på en festbuffet.

Veganske bolsjebedecarpaccio som tilbehør til tærte
Veganske bolsjebedecarpaccio som tilbehør til tærte

Opskrift på vegansk bolsjebedecarpaccio:

Vegansk bolsjebedecarpaccio
Print Recipe
Opskriften er inspireret fra bogen "Green Kitchen Rejser" af Luise Vindahl og David Frenkiel.
Vegansk bolsjebedecarpaccio
Print Recipe
Opskriften er inspireret fra bogen "Green Kitchen Rejser" af Luise Vindahl og David Frenkiel.
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Skær bolsjebederne i så tynde skiver som muligt ved hjælp af et mandolinjern eller en skarp kniv.
  2. Anret dem på et serveringsfad
  3. Tilføj rucola og dryp med citronsaft og olie
  4. Rist pinjekernerne på en tør pande ved lav varme. Drys dem over rødbederne.
    Vegansk rødbedecarpaccio
  5. Retten kan serveres straks. Den kan også tåle at stå - derved marineres rødbederne og bliver lidt blødere. Vi kan lide begge dele.
Recipe Notes

Rødbedecarpaccio er en vegansk fortolkning af en Italiensk antipasto.
Den kan serveres som forret sammen med andre grøntsags-antipasti og godt brød.
Carpaccio er en flot anretning på en buffet.

2 Comments

    • Helle Reply

      Kan varmt anbefales 😉 Glæder mig til at høre, om det også er noget for jer.
      Kærlig hilsen Helle

Kommentér

Navigate