Vegansk middag til vores kursister

Siden december har vi “skyldt” en middag med vegansk stjerneskud til vores kursister (som er min mands kolleger) fra efterårets madhold. Vi måtte nemlig aflyse den sidste kursusaften pga lidt forkølelse og Corona. Jeg havde på forhånd reklameret godt for vores stjerneskud, og det skulle de selvfølgelig ikke gå glip af. Datoen d. 15. 6 blev sat i starten af året, og utrolig heldigt var der kun ét afbud til invitationen. De kom hos os privat, dvs de “slap for” selv at lave maden. De kunne bare sætte sig til bords.
Du kan læse et indlæg om vores aflyste madkursus HER

Aftenens menu kom til at bestå af en forret med vandmelon og feta. Hovedret med vegansk stjerneskud og dessert med vafler, is og jordbær. Vi havde en fantastisk hyggelig aften med positive, glade gæster og godt humør.

Først lige nogle lækre billeder af middagen og herefter kommer der links til alle opskrifter.

Middag med vores kursister:

Vegansk stjerneskud
Vegansk stjerneskud

Billederne kommer i den rækkefølge, anretningerne er lavet. Jeg havde lavet forskellige forberedelser i dagene op til. Min mand havde taget fri fra arbejde på dagen for gøre rent og forberede mad, så alt var klar til at komme på tallerkener. Da jeg kom fra arbejde, kastede jeg mig over anretningerne. Først anrettede jeg de veganske stjerneskud, som herefter tog ophold i soveværelset (husets køligste rum). Dernæst forretten med vandmelon og mynte, som blev stillet på bordet.

Vandmelon med feta og mynte
Vandmelon med feta og mynte
Vandmelon med feta og mynte
Forret: Vandmelon med feta og mynte
Vegansk middag med kursister
Hovedret: Vegansk stjerneskud.
Vegansk middag med kursister
Dessert: Belgiske vafler med top-selv is og jordbær
Vafler med is og jordbær
Vafler med is og jordbær

Vaflerne bagte jeg dagen før og opvarmede dem i ovnen før servering. Gæsterne toppede selv deres vafler med is, jordbær, hakket chokolade og ristede hasselnødder.

Links til opskrifter:

Vandmelon med feta og mynte:

Vandmelon med feta og mynte
Vandmelon med feta og mynte
Vandmelon med vegansk feta og mynte
Nem og hurtig sommerforret, som smager susende godt.
Se opskriften
Vandmelon med feta og mynte

Vandmelon med vegansk feta og mynte er en skøn, skøn sommeranretning, som vi kommer til at gentage x mange denne sommer – Ja alle somre faktisk 😀

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Vegansk stjerneskud:

Vegansk stjerneskud
Vegansk stjerneskud
Vegansk stjerneskud
Glutenfri ved brug af glutenfrit brød. Denne "opskrift" er mere en "samlevejledning" / en inspiration til hvilke ingredienser, der kan bruges til stjerneskuddet, end en opskrift. Nødde-paneret aubergine, fredsfisk og remoulade ligger allerede som opskrifter på bloggen, og der er links til opskrifterne nederst i denne vejledning. Du kan lave 5-6 stjernskud af portionerne, og der vil givetvis være "fisk" og remoulade tilovers, som kan spises som pålæg.
Se opskriften
Vegansk stjerneskud

Køkkennote: Jeg var ret tidligt i tvivl om, hvorvidt, vi ville kunne købe pastinakker i juni måned. Derfor eksperimenterede jeg med at fryse panerede færdiglavede fredsfisk, med tanke om at kunne tø dem op i ovnen direkte fra frost. (5 min ved 180gr varmluft). Dette med stor succes. Min mand lavede Fredsfisk af 1½ kg pastinakker for over en måned siden, som kom i fryseren. De har rakt til 3 x festligheder, hvor vi har serveret vegansk stjerneskud. Ideen er så god, at frosne fredsfisk har potentiale til at komme i handlen 😀

Vafler med is og jordbær:.

Vafler med is og jordbær
Vafler med is og jordbær

Vafler med is og jordbær er en nem dessert, især når vaflerne er bagt på forhånd og opvasken væk. Isen var forskellige købeis fra Naturli’. Jordbærrerne var skyllet, og chokolade og nødder hakket. Vaflerne smager også skønt med hjemmelavet bananis

Vafler med is og jordbær
Mums!
Veganske dessertvafler
Glutenfri, inspireret af bloggen "Vanløse Blues", der bliver ca 8 belgiske vafler.
Se opskriften
Veganske dessertvafler med bananis

Ser det ikke ud til at ha været en skøn aften? Det var det virkelig også 😀

sommerfugl

Kommentér

Navigate