Svampebolognese med valnødder

 

Svampebolognese med valnødder

Svampebolognese med valnødder

Ret: Hovedret
Keyword: Glutenfri
Velsmagende vegansk bolognese. Glutenfri ved servering med glutenfri spaghetti. Serveret med vegansk parmesan.

Ingredienser

Svampebolognese med valnødder

  • 1 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 5-600 g brune svampe
  • 2 stilke bladselleri
  • ½-1 rød peberfrugt
  • 1 håndfuld bladgrønt (spinat, grønkål, bladbede o.l. - kan undlades)
  • 75 g valnøddekerner
  • 2 spsk olivenolie (til stegning)
  • 1 spsk konc. tomatpure (evt. en lille dåse tomatkoncentrat)
  • 1 spsk eddike (f.eks. balsamico- eller æblecidereddike)
  • 1 dl rød- eller hvidvin (kan undlades)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl røde linser (kan undlades)
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl plantefløde (soja-, havre- eller mandelfløde)
  • 1 tsk paprika (+evt. lidt røget paprika ved tilsmagning.)
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • ½ tsk spidskommen
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ potte frisk basikikum

Tilsmagning

  • 1-2 tsk birkesød / rørsukker
  • 1-2 spsk Tamari -soja
  • Evt. lidt røget paprika
  • Evt. ekstra eddike

Vegansk parmesan

  • 1 håndfuld cashewnødder
  • 4 spsk gærflager
  • lidt hvidløgsgranulat
  • lidt røget paprika
  • 3/4 tsk groft havsalt

Til servering

  • evt. bønnespaghetti (pasta eller alm. spaghetti)
  • vegansk parmesan
  • ½ potte basilikum el. oregano
  • lidt hakkede valnøddder
  • evt dampet broccoli

Sådan gør du

  • Mange af ingredienserne:
    Svampebolognese med valnødder
  • Pil og hak hvidløg fint. Skræl gulerødderne. Rens champignon og løg. Rens bladselleri og peberfrugt (+ evt. bladgrønt). Skær det hele i meget små tern. Alternativt kan du hakke det hele groft i en minihakker. Hak valnødderne groft med en kniv.
    Svampebolognese med valnødder
  • Steg løg, hvidløg og alle grøntsagerne i olie i en gryde i 5 minutter.
    Svampebolognese med valnødder
  • Tilsæt tomatpuré, eddike og vin, og lad det koge i ca 5 minutter. Hvis du ikke bruger vin, kan du tilføje 1 dl af bouillonen nu.
    Svampebolognese med valnødder
  • Tilsæt valnødder, de afdryppede linser, hakkede tomater fra dåse, grøntbouillon fløde, alle krydderierne og ...
    Svampebolognese med valnødder
  • ... friske basilikumblade, rør rundt og bring saucen i kog.
    Svampebolognese med valnødder
  • Læg låg på gryden og lad saucen småkoge i mindst 20 minutter – gerne længere, hvis du har god tid.
    Svampebolognese med valnødder
  • Imens saucen koger kan du lave parmesan: kom alle ingredienser i en hurtighakker og blend til det ligner parmesan.
    Svampebolognese med valnødder
  • Når bolognesen er færdig, skal den smages til. Tilføj evt ekstra salt eller brug tamari - soja til at salte med, da det tilføjer umami. Tilsæt evt ekstra peber, eddike, rørsukker, måske et nip røget paprika.
  • Så mangler vi bare at koge pasta / spaghetti, som koges efter anvisning på emballagen, og drypper godt af i en sigte. Broccoli kan plukkes i passende stykker og dampes 3 minutter i lidt vand tilsat lidt salt. 🙂
    Svampebolognese med valnødder
  • Anret spaghetti og svampebolognese i dybe tallerkener, drys med parmesan, lidt hakkede valnødder og plukket basilikum. Server evt. dampet broccoli til.
    Svampebolognese med valnødder
  • Velbekomme
    Svampebolognese med valnødder

Noter

Rester af bolognese kan fryses. Eller bruges som fyld i pandekager.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate