Omvendt madplan for uge 5/6

Hos os er det en super god ide at lave en madplan for ugens måltider.  Det er lidt tungt, hver dag at skulle finde på mad til i morgen. “….Og har vi så alle ingredienser, eller skal vi handle på vej hjem fra arbejde?” Med en madplan en uge frem, flyder energien ligesom lettere. Planen tager højde for ugens aktiviteter,  vi kan handle det hele på en gang, og skal bare følge en plan. Dette indlæg er tænkt som inspiration til en madplan. Der er links til opskrifter på viste retter.

En tur på torvet sidste fredag kickstartede en omvendt madplan. Normalt kigger vi opskrifter, finder ideer og handler, når madplanen er lavet. Men denne gang blev jeg så fristet af grøntsagsudvalget, at jeg købte, alle de grøntsager, jeg havde lyst til, og gav mig selv den udfordring, at ugens måltider skulle planlægges ud fra dette udvalg. Vi går ret meget op i at undgå madspild, og heldigvis kan kål, græskar og rodfrugter holde sig i lang tid.

Grøntsager fra torvet

Omvendt madplan for lørdag i uge 5 til fredag i uge 6:

Ud fra udvalget af købte grøntsager, køleskabets, fryserens og kolonialskabets indhold kom planen til at se sådan ud:

Lørdag: Cremet sellerisuppe med svampetopping og ristet rugbrød
Søndag: Kreolsk risret  og mynteærter med mungbønner
Mandag: Rester fra lørdag og søndag.
Tirsdag: Fredsfisk med remoulade og pastasalat med tahindressing.
Onsdag: Indisk curry med sorte ris og dampet broccoli
Torsdag: Rester fra tirsdag og onsdag + en stor hvidkålssalat.
Fredag: Blomkålspizza med spinat og svampe + hvidkålssalat.

Her ud over blev der søndag foodpreppet følgende pålæg til ugens  madpakker:
Hokkaido hummus, rødbedehummus og frikadeller med grønne linser og squash.

Lørdag:

Cremet sellerisuppe med svampetopping
Grøntsagerne fra torvet til cremet sellerisuppe med svampetopping
Cremet sellerisuppe med svampetopping
Cremet sellerisuppe med svampetopping og ovnristet rugbrød.
Cremet sellerisuppe med svampetopping
Glutenfri. Opskriften er fundet i bogen "Grøn mad" af claus Meyer. Jeg har ændret lidt i opskriften.
Se opskriften
Cremet sellerisuppe

Søndag:

Grøntsager til kreolsk risret. Tomater fra fryseren i stedet for dåsetomater. (Tomater fra drivhuset).
Kreolsk risret med myteærter.
Råvarer til kreolsk risret og mynteærter med kogte mungbønner (for flere proteiner).
Kreolsk risret med mynteærter MUMS!.
Vegansk kreolsk risret
Minder om paella med svampe og squash i stedet for seafoods. Glutenfri
Se opskriften
Vegansk kreolsk risret

Søndagens foodpreppede pålæg:

Råvarer til pålæg
Råvarer fra torvet m.m. til pålæg
Råvarer til pålæg
Foodpreppet pålæg: Rødbedehummus, hokkaidohummus, frikadeller med linser og squash.

Der kommer et særskilt indlæg på bloggen med foodpreppet pålæg senere.

Mandag:

Rester fra lørdag og søndag og tid til en lang gårtur 🙂

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Tirsdag:

Fredsfisk
Fredsfisk (panerede patinakker) med pastasalat.

Nem og hurtig aftensmad. Især fordi min mand lavede pastinakkerne dagen før. Pastasalaten er en klassiker på vores ugemadplan. Jeg har ingen opskrift på bloggen. Men vi koger en pose pasta (for tiden er det linsepasta). Når vandet er drænet fra de varme pasta, kommer jeg frosne ærter og mais ved og vender rundt. Ærter og mais tøer op, og pastaen køles ned. Jeg tilsætter, hvad jeg ellers har af egnet grønt. Denne tirsdag var det bare rød snackpeber, pæretern vendt i citronsaft, druer og ristede mandler. Tomater, agurk gulerodstern m.m. er også velegnede.

Tahindressing: 2 spsk tahin, 1 spsk tamari, saften af en lime, ½-1 spsk agavesirup. Ingredienserne piskes sammen og tilsættes vand til ønsket konsistens.

Veganske fiskefileter
Panerede pastinakker. Også kaldet krigsfisk eller fredsfisk.
Glutenfri ved brug af glutenfri rasp.
Opskriften er inspireret af "Månebarnet".
Se opskriften
Veganske fiskefiletter
Vegansk remoulade
Glutenfri. Lav selv ingredienser som mayonnaise og pickles, eller køb det færdigt.
Vi bruger tit Hellmanns veganske mayonnaise til remouladen. Det fungerer super godt.
Se opskriften
Vegansk remoulade

Onsdag:

Indisk curry
Grøntsager til Indisk curry
Indisk curry
Indisk curry med sorte ris og dampet broccoli

Indisk curry er en familielivret og egner sig fantastisk til at komme i madpandekager. f.eks. kikærtepandekager. Smager også fortrinligt med ris til.

Indisk Curry
Glutenfri. Opskriften er med inspiration fra bloggen Cathrineyoga.dk.
Se opskriften
Indisk curry

Torsdag:

Rester fra tirsdag og onsdag + en hvidkålssalat med appelsin, rucola, tørrede abrikoser og hasselnødder.

Hvidkålssalat
Hvidkålssalat
Restemad + kålsalat
Restemad + kålsalat
Hvidkålssalat
Du opnår den bedste salat ved at være kræsen med dine råvarer. En velsmagende og sød appelsin kan gøre en stor forskel.
Se opskriften
Hvidkålssalat

Fredag:

Blomkålspizza er vores aftensmad i aften og derfor ikke lavet endnu. Billedet er fra en tidligere omgang pizza. Sidste uges svampekøb er brugt op, så vi køber friske svampe til retten.
Pizzaen ledsages af rester af hvidkålssalat fra i går.

Blomkålssvame med spinat og svampe
Blomkålspizza med spinat og svampe
Blomkålspizza med spinat og champignon
Pizzabunden af blomkål er en opskrift fra "Green Kitchen Stories", jeg gør den vegansk ved at udskifte æg med hørfrøslim og loppefrøskaller.
Se opskriften
blomkålspizza

Hvordan gik det så med mine lystindkøb på torvet sidste fredag? Vi har en butternutsquash til overs, som kan holde sig længe i køleskabet. Den bliver dog nok forvandlet til mad i løbet af weekenden.

Sikke en dejlig maduge!! – Fuld af kendte favoritretter 😀
For det meste går vi efter at lave mad, som smager skønt og bringer glæde ved bordet. Det er ikke altid, det kan opfyldes. F.eks. når jeg eksperimenterer med nye retter eller bruger opskrifter, jeg ikke har prøvet før. Men jeg bliver altid klogere, hvilket også skaber en slags mæthed og tilfredshed.

Kommentér

Navigate