Luksus smørepålæg

I dette indlæg deler jeg links til opskrifter på tre veganske luksus smørepålæg, som hos os er indbegrebet af forkælelse. Nemlig:
Vegansk tunsalat fra “Kærlighed & kikærter”
Kikærtesalat med karry og gurkemeje fra “Mad med glød”
Makrelfri salat fra “Månebarnet”.
Tre salater, som jeg selv tyer til, når det skal være ekstra godt – og til jul skal det være ekstra godt 😀

I forbindelse med mit ønske om at inspirere til lækker julemad via bloggen, har jeg givet min hjerne kodeordene, det skal være “enkelt” og “lækkert”. Med det samme popper der tre slags smørepålæg op som kandidater til julefrokosten. Tre typer af pålæg, som kan laves hele året,  men som har en særlig forkælelseskaliber. De minder lidt om “andres” traditionelle mayonnaisesalater (bare meget bedre) 😉
Hvis du vil forkæle dig selv eller dine veganergæster til jul, så prøv f.eks at erstatte eller supplere dit måske mere traditionelle valg om at lave hummus og falafler med en eller flere af disse tre salater.

Tre slags luksus smørepålæg:

Vegansk tunsalat
Vegansk tunsalat

Vegansk tunsalat fra Thomas Erex, Kærlighed & Kikærter er en klassiker hos os, som vi altid laver, når det skal være ekstra lækkert. Til julefrokosten kan den f.eks udgøre en fiskeret .
Resten af året er den i spil som sandwichfyld med avocado, salat, tomater m.m.
Eller som tilbehør til ærtetærte eller vaffeltopping til forret og tapas.
Du kan finde en opskrift på sandwichboller til vegansk tunsalat HER
Du  kan finde en opskrift på ærtetærte med vegansk tunsalat HER
Du kan finde en opskrift på soccavafler med vegansk tunsalat HER

Kikærtesalat med karry og gurkemeje
Kikærtesalat med karry og gurkemeje

Kikærtesalat med karry og gurkemeje er fra Anette Hoeg Nielsen, “Mad med glød”.
Salaten minder både om æggesalat og karrysalat. I virkeligheden er den nok bare helt “sin egen” 😉
Denne salat har været med os de sidste par jule, hvor den er serveret til vegansk julefrokost for nogle ikke-veganske venner og med stor succes. Vi pynter den med purløg eller karse, blomstertomater og Caviart, som er vegansk kaviar baseret på tang. Vi køber Caviart i Føtex.
Det er nemt at lave blomstertomater: Med en smal og spids urtekniv skæres i sik sak hele vejen rundt på midten af tomaten, hvorefter de to halvdele vrides fra hinanden og bliver til to blomster.

Kikærtesalat med karry og gurkemeje
Kikærtesalat med karry og gurkemeje serveret til julefrokost december 2018.

Kikærtesalat med karry og gurkemeje egner sig super godt som fyld til sandwich på samme måde som vegansk tunsalat med avocado og andet grønt.

MakrelFRI salat
MakrelFRI salat

MakrelFRI salat fra Luna Krause, “Månebarnet”, er nyeste pålæg på stammen hos os og virkelig et dejligt supplement til vores vanlige repertoire.
For nogle måneder siden blev jeg inspireret til at lave makrelfFRIsalat. Jeg så tilfældigvis denne lille youtube-video på Instagram lavet af Veganja: “Sådan laver du Makrelfri salat” Det skulle prøves.
Vi skal helt sikkert have makrelfri salat til vores julefrokost i år, og jeg er helt overbevist om, at mine gæster vil føle sig overrasket og forkælet 😀

Rugbrød med makrelFRI salat
Rugbrød med makrelFRI salat

Det var så mit bud på tre skønne juleegnede pålæg til julefrokostbordet.
Du kan også lave marinerede sild og karrysild “uden ben i”, hvilket jo er helt oplagt pålæg til en julefrokost. Selv har vi opdaget, at vi ikke savner sildemaden, og derfor laver vi ikke sild til vores julefrokost –  Men giv det endelig en chance – Her er links til to opskrifter:
Marinerede kryddersild eller karrysild, “Kafkas kærlighed” fra “Månebarnet”
Sennepssild, “Lad silden svømme” fra “Plantepusherne”

Hjerternes jul

Kommentér

Navigate