Grønkålssalat

Grønkålsalat

Grønkålssalat

Ret: Salat
Hvis du ønsker en blødere konsistens af grønkålen, kan du med fordel massere dressingen ind i grønkålen med fingrene, før du kommer de øvrige ingredienser i. Volumenmæssigt svinder grønkålen noget i denne procedure. Så lav rigeligt 🙂

Ingredienser

  • 1 STORT bundt grønkål
  • 1-2 æbler
  • 1 håndfuld rosiner
  • 1 håndfuld hasselnødder

Dressing

  • 3-4 spsk citronsaft/citrusuniversal
  • 3-4 spsk koldt vand
  • 2-3 spsk olivenolie eller rapsolie
  • 1 spsk agavesirup

Sådan gør du

  • Skyl grønkål og rib bladene (ribberne kan evt. bruges i juiceren). Skær grønkålen fint enten med en kniv eller med snittejern i en foodprocessor.
  • Æblerne udkernes og skæres i små stykker, hasselnødderne hakkes groft og kommes ved sammen med rosinerne.
  • Rør dressingen sammen og hæld den over salaten. Bland det hele godt.
    Grønkålsalat
  • Samme salat kan laves i en variant med rød grønkål.
    Kålsalat med rød grønkål

Noter

Tilføj evt kerner fra granatæble for endnu mere sundhed 🙂
Rester er skønne i madpakken.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Navigate