Kålsalat med bønnemix

Kålsalat med bønnemix er en salat, hvor jeg lovede at dele en opskrift for et år siden. En salat, som opstod i uge 8 2022, da jeg udfordrede mig selv på at lave ny mad med en forskellig brik bælgfrugter hver dag. Du kan læse om sidste års bælgfrugtudfordring HER

Kålsalaten er en smuk og velsmagende salat, som er nem at tilberede. Når jeg ikke har fået den delt endnu, skyldes det helt ærligt, at jeg ikke har lavet den siden uge 8 sidste år. Ikke fordi kålsalaten ikke er god, men fordi jeg vælter mig i lækre, lækre veganske favoritretter. OG nu skal det være 😀

Kålsalat med bønnemix
Kålsalat med bønnemix

Velkommen til min uge med #bælgfrugtudfordringen 2023. Vi tager netop hul på uge 8, og jeg har igen udfordret mig selv på at bruge én forskellig brik bønner hver dag. Reglen i år er, at jeg gerne må gentage retter, jeg har lavet før, MEN det skal være retter, som ikke findes på bloggen allerede. Det skriver jeg mere om i næste uge, hvor jeg vil dele et indlæg om denne uges udfordring.

#Bælgfrugtordningen
#Bælgfrugtordningen i uge 8 – 2023
Kålsalat med bønnemix
Kålsalat med bønnemix fra uge 8, 2022
Kålsalat med bønnemix
Uge 8, 2023: Kålsalat med bønnemix klar til at blive mandagens aftensmad.

Netop denne salat står helt forrest til at blive delt med opskrift på bloggen. Derfor har jeg lavet viste skønhed i eftermiddag, som indgår i vores aftensmåltid i aften.

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
Kålsalat med bønnemix

Sidste år lavede jeg kålsalaten med de ingredienser, mit køleskabet kunne byde på – spidskål, grønkål og granatæblekerner. I dag havde jeg tilfældigvis næsten samme råvarer i køleskabet. Blot palmekål i stedet for grønkål, men same, same.. Min opfordring kan lyde på, at hvis du får lyst til at lave salaten, kan du fint bruge af de kåltyper, du har i dit køleskab.

At jeg vælger at bruge en brik bønnemix til salaten skyldes udelukkende, at jeg har købt en brik bønnemix til min bælgfrugtudfordring. Jeg kunne ligeså godt have brugt andre og måske selvkogte bælgfrugter og eller danske bælgfrugter. Feel free 🙂

Kålsalat med bønnemix

Opskrift på kålsalat med bønnemix:

Kålsalat med bønnemix

Kålsalat med bønnemix

Ret: Frokost, Salat
Keyword: Glutenfri, Sukkerfri
Forskellig kål og granatæblekerner med en topping af marinerede bønner, hvor marinaden udgør dressing til salaten.
Føl dig fri til at bruge de kåltyper og bælgfrugter, som du har.

Ingredienser

 • ½ spidskål
 • 3-4 stængler grønkål (eller palmekål eller rucola)
 • ½ granatæble (kernerne)
 • 1 brik bønnemix (eller andre bælgfrugter)

Marinade/dressing

 • 1 spsk olivenolie
 • 1 spsk Tamari soja
 • ½ lime (skal og saft)
 • 1-2 cm ingefær (fintrevet)

Sådan gør du

 • Kålsalat med bønnemix
 • Dræn og skyl bønnerne og lad dem dryppe godt af.
  Kålsalat med bønnemix
 • Bland dem med marinaden og lad dem evt trække, hvis du har tid.
 • Snit spidskål og grønkål fint. Kom granatæblekernerne i, og bland salaten.
 • Anret salaten på et fad/skål, fordel de marinerede bønner over salaten og server.
  Kålsalat med bønnemix
 • Bland evt. bønnerne med salaten, før den fordeles på tallerknerne. Da marinaden er en dejlig dressing til kålen.
 • Spises morgen middag eller aften og til næsten hvad som helst 😉
 • Velbekomme
  Kålsalat med bønnemix

Noter

Kålsalat med bønnemix er skøn og komplet mad med både kålhydrater, fedt og proteiner.
Godt i madpakken også.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering
Navigate