Food prepping – forberedelser

For mig betyder Food prepping helt konkret at bruge noget tid om søndagen på at forberede frokostting til den kommende uges madpakker. En times fokuseret indsats som gør det let i alle hverdage at tage et sundt og lækkert valg for dagens frokost.

Jeg har googlet lidt på begrebet “Food prepping” og fundet følgende supplerende betydninger:

“Prepping er slang for det engelske preparation, der betyder forberedelse. Og det er nøjagtigt, hvad food prepping handler om: Forberedelse af din mad. Du kan bruge principperne, som det passer ind i dit liv, hvad enten du vil forberede dine indkøb, lave madplan for hele ugen, bruge søndagen på at fylde fryseren, snitte grøntsagerne, så de er lige til at hapse i køleskabet, eller gøre som mange fitnessudøvere, som træner op til konkurrencer og derfor sørger for, at alle dagens måltider er klar til de næste dage”.Femina

“Food prepping er en metode, der grundlæggende handler om at planlægge sig ud af de madkriser, der ofte fører til, at der ikke bliver lavet sunde madpakker eller kommer sund aftensmad på bordet hver dag.”
Grøn forskel

“Food prepping betyder i al sin enkelhed at forberede mad – helt eller delvist – så du hurtigt kan lave et sundt, nærende og smukt måltid. Food prepping er = Sundere mad. På kortere tid. Uden stress. Med mindre spild. Til færre penge. Og med større nærvær.
– Food prepping er hot. Og det er det, fordi det virker.
– Food prepping er et af vores allerbedste råd, hvis du gerne vil ændre dine spisevaner. Og det er det, fordi det gør det simplere og lettere at træffe gode valg.
– Food prepping handler rigtig meget om planlægning og lyst. For mon ikke det er sådan, at jo mere lyst vi har, desto sjovere bliver det og desto større er chancen for, at få den nye vane ind under huden…?
– Food prepping betyder i al sin enkelhed at forberede mad – helt eller delvist – så du hurtigt kan lave et sundt, nærende og smukt måltid. Det fede ved Food prepping er, at du kun behøver investere en forholdsvis lille mængde energi – og den kommer til gengæld minimum trefold tilbage”.
Green goddess 

Jeg kan godt lide det billede, at jeg også er en slags fitnessudøver, som er på forkant med sunde måltider og god energi til ugens dage – Det er jeg godt nok ikke – fitnessudøver altså 😉
Men jeg skal også kunne præstere noget – og mon ikke vi alle skal det?
Jeg mærker tydeligt forskel på min energi ud fra, hvor sundt jeg spiser, og netop fordi jeg “sværmer for” den gode energi, lysten og overskuddet – investerer jeg gerne et par timer af min weekend på at lave en madplan for ugen, som kommer og food-prepper til ugens madpakker 😀

Sidste søndags Food prepping:

Food prepping til frokost/madpakkerPå dette billede ses resultaterne af vores Food prepping i søndags, hvor min mand og jeg hjalp hinanden med at food-preppe og brugte en god times tid på disse forberedelser.
Min mand lavede squashfrikadeller, samtidig med han forberedte nogle grøntsager til vores aftensmad. Jeg lavede hummus med soltørrede tomater, kidneybønne postej, marinerede bønner, snittede palmekål, skrællede gulerødder og skar rød peber. Vi havde valgt at købe færdigskyllet rucola og feldsalat 😉

Køkkentip:
Når jeg laver smørepålæg, tænker jeg altid opvaskepraktisk og laver først den lyseste smørepålæg, og jeg vasker ikke foodprocessor-skålen op mellem smørepålæggene – “det bliver i familien” 😉
På denne måde kan man hurtigt lave 2-3 slags pålæg under en foodprepping, og mens foodprocesseren kører, kan man f.eks. skrælle gulerødder eller lignende 😀
Der skulle kogte linser i både frikadellerne og de marinerede bønner. De blev kogt af en omgang.

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Her kommer lige nogle billeder af de nemme frokoster, som blev muliggjort efter denne Food prepping:

Marinerede kogte bønner
Mandag havde jeg en veninde til frokost – hvilket var nemt efter søndagens Food prepping 😉
Food preppet frokost
Mandagens frokostbord i  fuld soskin 😀
Frokosttallerken med food-preppet pålæg
Min mandags frokosttallerken med food-preppet pålæg.

Næste søndags Food prepping:

Mine drømme og planer for næste uges madpakker udspringer af følgende tankerække:
“Vi mål forsøge at variere vores udvalg til madpakker noget mere, så vi ikke køre træt i rugbrød med smørepålæg – eller rettere – så min mand ikke kører træt i det – han spiser trods alt tre gange så mange rugbrødsmadder som mig. I næste uge kunne vi måske lave sandwich med “tunsalat” og måske lave nogle salatglas med hummus, kålsalat og falafler? og så kan vi lave ærtespread og marinerede bønner”.

Ideer til frokostmad i uge 8:
Sandwichboller
“Tunsalat”
Ærtespread
Marinerede bønner
Salatglas med:
Hummus
Falafler
Kålsalat
Herudover alt det grønne tilbehør – rucola, palmekål, rød peberfrugt, gulerodsstave, spirer etc.
Samt styr på brød og frugt til madpakkerne.

Mine ideer til næste uges frokoster er hermed blevet alt for ambitiøse for en søndags Food prepping.
Det kan selv jeg indse. Skal jeg nu forenkle, eller kan jeg planlægge mig ud af det?
“Jeg har fri i dag og kan jo bage en stor portion sandwichboller til fryseren, og rugbrød bager vi i weekenden. Hvis vi så laver hummustallerken med falafler og kålsalat som lørdagsaftensmad og laver rigeligt, så kan vi lave salatglas af resterne. Det efterlader tunsalat, ærtespread, marinerede bønner og grønt tilbehør som de ting, vi skal food-preppe på søndag – Det er vist meget passende” 😀
Det bliver disse planer, jeg handler ind efter – og så tror jeg bare, vi skal have en helt enkel suppe til aftensmad søndag, så vi ikke bliver “kvalt” af at lave så meget mad 😉

Køkkentip:
Jeg har haft en kollega hos hvem, de som familie altid spiser brød, pålæg og madpakkeegnede retter søndag aften. På denne måde holder de fokus på, at få handlet ind og forberedt til den kommende uges madpakker. Når de har spist, smører hver familiemedlem sin madpakke til mandagens frokost, hvilket letter mandag morgen en hel del. Det giver dem en rigtig god start på den nye uge 😀

Er du med på en omgang Food prepping på søndag?

Kommentér

Navigate