Frokost-Food prepping til uge 8

Så er der frokost-food-preppet til den kommende uge 😀
1 time og 20 minutter – full speed – er der mellem de følgende to billeder, som viser et før og et efter.
Min mand valgte fornuftigt nok at tage en formiddagstur i sin kajak med en flok kajak-venner, mens jeg skulle food-preppe (hver vores hobby 😉 ). Hans tur betød, at vi skulle tidligt op – kl. 7 – helt fint for mig -og nu er pålægsskuffen allerede fyldt op til den kommende uge, og køkkenet er ryddet op.

FØR: råvarerne, som jeg vil food-preppe med.
FØR: De råvarer som jeg vil food-preppe med.

Jeg lagde ud med at lave salatglassene, fordi jeg hurtigt opnår et godt resultat, hvilket giver mig god energi. Herefter marinerede jeg bønnerne, og lod dem blive i skålen, mens jeg lavede ærtespread, “tunsalat” og tilberedte grønt tilbehør. Jeg rørte rundt i bønnerne nogle gange undervejs, for at give dem tid til at optage marinaden bedre – til sidst kom de også i glas og voîla en uges frokost!
Når jeg food-prepper rydder jeg helst op efter mig løbende, kommer i opvaskemaskinen eller skyller af og stabler opvask. På denne måde kan jeg bedst overskue at lave mange ting på en gang 🙂

EFTER
EFTER: Salatglas med hummus, kålsalat og falafler, rester af kålsalat og falafler, “tunsalat”, marinerede bønner, ærtespread, fint snittet palmekål, rucola, glaskål i stave, rød peber og gulerødder.

Jeg ved, at begge sønner vil være her det meste af næste uge. Jeg har derfor forsøgt at food-preppe til en hel uges frokoster til fire voksne mennesker, som spiser godt. Jeg kalkulerer med, at der også vil blive nogle salatrester løbende henover ugen til at supplere frokosten med.
Af brød har jeg bagt sandwichboller for nogle dage siden, rugbrød bager vi senere i dag.
Af frugt har vi købt æbler og  appelsiner.
Planlægning omkring vores måltider har en rigtig stor betydning i  mit køkkenunivers, og er med til, at gøre det lettere at forberede en masse ting til den kommende uges måltider, og sjovere at smøre madpakken eller lave aftensmaden. Men alle uger er bestemt ikke lige så godt forberedte, som den vi går ind i 🙂

Den fyldte pålægsskuffe
Den fyldte pålægsskuffe

Vi er så privilligerede, at vores dejlige store køleskab har tre skuffer,hvor temperaturen er nul grader.
Ved nul grader holder råvarer og pålæg sig friskt i længere tid.
Vi bruger den ene skuffe til pålægsskuffe og de to øvrige til grøntsager og frugt.

Opvask
EFTER: Opvask og grøntsagsaffald til komposten.

Jeg nuppede lige opvasken, inden jeg begyndte at blogge.
Når min mand kommer hjem i fra sin kajaktur, bliver han forhåbentlig glædeligt overrasket over, at jeg ikke har bygget et tårn af opvask til ham og mig, som “jeg plejer”. I stedet kan han smæske sig i dejlig frokost  – lidt forkælet har han vel lov til at blive 😀

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Havde vi en aftale om at food-preppe sammen i dag?

Nu er jeg super spændt på, om der er nogen, som har taget imod min udfordring om at food-preppe sammen med mig i dag. Hvis der er, vil det være super dejligt, hvis I vil dele et billede enten I en kommentar til mit Facebookopslag, eller via Instagram, hvor I tagger mig med @veganermor.dk.
Hvis jeg må sætte jeres billeder her på bloggen, kan I sende dem til mig på kontakt@veganermor.dk.

Her er et billede fra Birgitte Skriver, som også har food-preppet i dag:

“Preppede kun til to, så ikke så store mængder her: Fuldkornsboller, knækbrød, blandet salat og rødløg, humus, marinerede bønner. Rosenkålen skal laves til en salat i aften, som der gemmes rester fra til madpakker. I samme ombæring gøres gulerødderne klar.
Sjov søndagsudfordring😊” – Birgitte Skriver.

Kommentér

Navigate