Aubergineratatouille med veganske svampebøffer

Aubergineratatouille er en rigtig dejlig grøntsagsret, som smager fortrinligt både varmt og koldt 🙂

“Ratatouille er en provencalsk grøntsagsret bestående af løg, courgetter, auberginer, peberfrugter og tomater langsomt mørnet i olivenolie, ofte med hvidløg og krydderbuket. Grøntsagerne kan også mørnes i ovn eller steges hver for sig og til sidst blandes.” (Gyldendals store danske Ordbog)

Før “veganertiden”, var ratatouillen vores foretrukne tilbehør til karbonader, og der gik en rum tid, før vi fandt ud af, at vi kunne lave disse svampebøffer som tilbehør til ratatouille.
Svampebøfferne hørte ligesom til i vores “veganske forkælelsesburger” og vi skulle først lige tænke den tanke, at de godt kunne laves og spises i andre sammenhænge også. Det kan de heldigvis godt 😀
Så nu ynder vi at servere aubergineratatouille sammen med veganske svampebøffer 🙂

Opskrift på aubergineratatouille og veganske svampebøffer:

Aubergineratatouille
Print Recipe
Glutenfri. Opskriften er fra bogen "Spis maven flad" af Charlotte Hartvig og Majbritt Engel.
Aubergineratatouille
Print Recipe
Glutenfri. Opskriften er fra bogen "Spis maven flad" af Charlotte Hartvig og Majbritt Engel.
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Du kan med fordel bruge en sauterpande til denne ret.
    Ingredienser til aubergineratatouille
  2. Hak blegselleri, løg, hvidløg og peberfrugt – evt i hurtighakker, skær tomaterne i fine tern og svits det hele i 2 spsk olivenolie i 8-10 min. Tag det af panden og læg det på en tallerken.
    aubergineratatouille
  3. Skær auberginer og svesker i tern og svits dem møre i 2 spsk olivenolie i 8-10 min.
    Aubergineratatouille
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser på nær nødderne og 2 spsk olie og lad simre i 15 min.
  5. Hak nødder og rist dem på en tør pande og kom dem i retten.
    Aubergineratatouille
  6. Smag til med salt og peber.
    Aubergineratatouille
  7. Server evt. med glutenfri bønnepasta, svampebøffer og dampet broccoli, eller en grøn salat. I sommerhalvåret kan det f.eks. være en grøn salat med krydrede nødder.
    Aubergineratatouille med vegansk svampebøf, bønnepasta og dampet
  8. Kan spises både varm og kold.
Recipe Notes

Rigtig dejlig ret, som kan fryses.
Du kan finde en opskrift på grøn salat med krydrede nødder HER

 

Veganske svampebøffer
Print Recipe
Glutenfri
Veganske svampebøffer
Print Recipe
Glutenfri
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Skær svampene i kvarte. Steg dem på en pande i lidt olivenolie og balsamicoeddike, indtil væsken er fordampet.
    Veganske svampebøffer
  2. Lad svampene køle af og rør derefter hørfrøslim, rismel, salt og peber i.
  3. Varm olie i panden og fordel svampemassen i 4 ”bøffer”, som steges gyldne.
    Veganske svampebøffer
  4. Veganske svampebøffer
  5. Serveres f.eks med aubergineratatouille.
    Aubergineratatouille med vegansk svampebøf, bønnepasta og dampet broccoli
  6. Eller i en burger.
    Vegansk forkælelsesburger
Recipe Notes

Hørfrøslim laves ved at koge 50 g hørfrø med ½l vand i 5 minutter under omrøring. Kom herefter massen gennem en finmasket sigte, så slimet sies fra, brug en ske til at "presse" så meget slim som muligt gennem sigten. Slimet bruges afkølet (skal være helt koldt), og 50 g slim svarer til 1 æg. Hørfrøene kan kommes i bagværk.

Vi er stor fan af disse svampebøffer.
Du kan finde en opskrift på vegansk forkælelsesburger HER
Und dig selv at prøve disse burgere 😀

Kommentér

Navigate