Aubergineratatouille med veganske svampebøffer

Aubergineratatouille er en rigtig dejlig grøntsagsret, som smager fortrinligt både varmt og koldt 🙂

“Ratatouille er en provencalsk grøntsagsret bestående af løg, courgetter, auberginer, peberfrugter og tomater langsomt mørnet i olivenolie, ofte med hvidløg og krydderbuket. Grøntsagerne kan også mørnes i ovn eller steges hver for sig og til sidst blandes.” (Gyldendals store danske Ordbog)

Før “veganertiden”, var ratatouillen vores foretrukne tilbehør til karbonader, og der gik en rum tid, før vi fandt ud af, at vi kunne lave disse svampebøffer som tilbehør til ratatouille.
Svampebøfferne hørte ligesom til i vores “veganske forkælelsesburger” og vi skulle først lige tænke den tanke, at de godt kunne laves og spises i andre sammenhænge også. Det kan de heldigvis godt 😀
Så nu ynder vi at servere aubergineratatouille sammen med veganske svampebøffer 🙂

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Opskrift på aubergineratatouille og veganske svampebøffer:

Aubergineratatouille

Aubergineratatouille

Ret: Hovedret
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri. Opskriften er fra bogen "Spis maven flad" af Charlotte Hartvig og Majbritt Engel.

Ingredienser

  • 6 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 4 stilke bladselleri
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 4 tomater
  • 2 mellemstore auberginer
  • 125 g svesker
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 1 ds hakkede tomater
  • 75 g oliven uden sten
  • 2 spsk kapers
  • 40 g cashewnødder
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Du kan med fordel bruge en sauterpande til denne ret.
    Ingredienser til aubergineratatouille
  • Hak blegselleri, løg, hvidløg og peberfrugt – evt i hurtighakker, skær tomaterne i fine tern og svits det hele i 2 spsk olivenolie i 8-10 min. Tag det af panden og læg det på en tallerken.
    aubergineratatouille
  • Skær auberginer og svesker i tern og svits dem møre i 2 spsk olivenolie i 8-10 min.
    Aubergineratatouille
  • Tilsæt de øvrige ingredienser på nær nødderne og 2 spsk olie og lad simre i 15 min.
  • Hak nødder og rist dem på en tør pande og kom dem i retten.
    Aubergineratatouille
  • Smag til med salt og peber.
    Aubergineratatouille
  • Server evt. med glutenfri bønnepasta, svampebøffer og dampet broccoli, eller en grøn salat. I sommerhalvåret kan det f.eks. være en grøn salat med krydrede nødder.
    Aubergineratatouille med vegansk svampebøf, bønnepasta og dampet
  • Kan spises både varm og kold.

Noter

Rigtig dejlig ret, som kan fryses.
Du kan finde en opskrift på grøn salat med krydrede nødder HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

 

Veganske svampebøffer

Veganske svampebøffer

Ret: Bøf, Hovedret
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri

Ingredienser

  • lidt ekstra jomfruolivenolie
  • 4-500 g svampe (kan være champignon)
  • 2 spsk rød balsamicoeddike
  • 50-75 g hørfrøslim (= æggeerstatning for 1-1½ æg)
  • 4 spsk fuldkornsrismel
  • salt og peber
  • jomfrukokosolie/ekstra jomfruolivenolie (til stegning)

Sådan gør du

  • Skær svampene i kvarte. Steg dem på en pande i lidt olivenolie og balsamicoeddike, indtil væsken er fordampet.
    Veganske svampebøffer
  • Lad svampene køle af og rør derefter hørfrøslim, rismel, salt og peber i.
  • Varm olie i panden og fordel svampemassen i 4 ”bøffer”, som steges gyldne.
    Veganske svampebøffer
  • Veganske svampebøffer
  • Serveres f.eks med aubergineratatouille.
    Aubergineratatouille med vegansk svampebøf, bønnepasta og dampet broccoli
  • Eller i en burger.
    Vegansk forkælelsesburger

Noter

Hørfrøslim laves ved at koge 50 g hørfrø med ½l vand i 5 minutter under omrøring. Kom herefter massen gennem en finmasket sigte, så slimet sies fra, brug en ske til at "presse" så meget slim som muligt gennem sigten. Slimet bruges afkølet (skal være helt koldt), og 50 g slim svarer til 1 æg. Hørfrøene kan kommes i bagværk.
Vi er stor fan af disse svampebøffer.
Du kan finde en opskrift på vegansk forkælelsesburger HER
Und dig selv at prøve disse burgere 😀
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Navigate