Salat med krydrede nødder

Salat med krydrede nødder
Salat med krydrede nødder

Salat med krydrede nødder
Print Recipe
Opskriften er hentet fra bogen "Flere suveræne salater" af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz. Jeg har gjort den vegansk ved at udskifte honning med agavesirup.
Salat med krydrede nødder
Print Recipe
Opskriften er hentet fra bogen "Flere suveræne salater" af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz. Jeg har gjort den vegansk ved at udskifte honning med agavesirup.
Ingredienser
Dressing
Antal personer:
Instruktioner
  1. Grovhak nødderne og rist dem på en tør pande. Jeg bruger ca lige dele hasselnødder, mandler og valnødder. Men alle slags nødder/pinjekerner vil kunne bruges i en valgfri blanding.
    Grovhakkede nødder
  2. Tag panden af varmen og tilsæt krydderier, salt/peber. rør det rundt med nødderne. Tilsæt sirup. Kom det på varmen igen og varm igennem.
    Nødder, krydderier og sirup
  3. Hæld nødderne ud i et lag på et stykke madpapir til afkøling.
  4. Det smarte ved at bruge madpapir er, at man bagefter kan rulle papiret sammen og opbevare nødderne i køleskab. Jeg sætter en elastik i begge ender. Så kan nødderne forberedes i god tid.
    Krydrede nødder i embalage
  5. Skyl salaten og bræk den i mundrette stykker.
  6. Bland dressingen
  7. Ved servering: Hæld dressingen over salaten og bland. Skil nødderne ad med fingrene og fordel dem over salaten.
Recipe Notes

Denne salat kan ikke gemmes, da nødderne bliver bløde og kedelige. Hvis jeg har salat til overs, fisker jeg nødderne fra og gemmer for sig, og så samler jeg det igen, når jeg servere det dagen efter. De krydrede nødder i rulle kan opbevares i køleskabet i længere tid. Så er det super hurtigt lige at lave en lækker salat i valgfri portionsstørrelse 🙂

Kommentér

Navigate