Jeg bliver i kål-temaet lidt endnu, og i dag deler jeg en ny opskrift på kåldeller med tofu. Disse kåldeller er en fri fortolkning af en opskrift, jeg har fået fra Alsbrogaard Bed & Breakfast. En opskrift på tofudeller med squash, som er vildt gode. I kåldellerne er squashen helt enkelt skiftet ud med finthakket broccoli – og ja, det kan man godt 😀 Jeg har planer om at udvikle videre og afprøve dellerne med hvidkål i stedet for broccoli.
Hvis man i en kortere eller længere periode ikke spiser brød/sukker, kan dellerne rigtig fint spises sammen med en god kålsalat og hummus. Eller dellerne kan spises på en tyk skive spidskål, hvor kålen udgør brødet. De syltede rødløg kan da f.eks erstattes af en mayonnaise-dressing med purløg/ramsløg eller andet. Du kan også lade kåldellerne ledsages af en gang Vegansk biksemad. 😀
Hvis du vælger at lave dellerne med squash, skal squashen rives groft, og vandet skal vrides ud af den revne squash. Jeg skriver en note til i indlægget, når jeg på et tidspunkt får afprøvet dellerne med hvidkål.
I opskriften er der brugt røget tofu. Overraskende nok har jeg haft svært ved at finde røget tofu i butikkerne. Derfor har vi også afprøvet med tofu naturel, hvor vi har tilsat røget paprika og lidt saltet soyasauce. Senere har vi fundet røget tofu i Bilka – og vi vurdere at begge dele smager lige så godt.
Ny kategori med kålmad:
Jeg har lavet en ny kategori, som jeg kalder KÅLMAD.
Alle indlæg på bloggen er kategoriseret, så de er nemme at søge frem. Med den nye kategori ønsker jeg at gøre det nemmere for dig, som netop besøger min blog i den hensigt, at du vil lave sunde farverige måltider, hvor kål er omdrejningspunktet. Jeg bruger også kål i mange andre opskrifter, men i KÅLMAD-kategorien, er kål en hovedingrediens.
Opskrift på kåldeller med tofu:
Ingredienser
- 500 g broccoli (eller squash)
- 200 g røget tofu (eller tofu naturel + røget paprika)
- 1 stort løg
- 1 dl kogt quinoa (eller havregryn)
- 3 dl kikærtemel
- vand (til rette konsistens)
- 2 tsk salt
- olie til stegning
Sådan gør du
- Rengør broccoli og hak det fint i en foodprocesser.Hvis du bruger squash, rives den groft og meget af saften vrides fra i et viskestykke.
- Kom det i en stor blandeskål.
- Hak løget fint, riv tofuen groft og kom i skålen. Hvis du bruger tofu naturel, kan du "røge" det med 1 tsk sød røget paprika + evt en spsk tamari sojasauce.
- Bland nu quinoa/havregryn mel, salt og vand godt sammen med løg, tofu og squash.
- Tilsæt mere mel eller vand, hvis konsistensen skal justeres. Farsen må gerne være til den faste side. Smag til , om der skal tilsættes mere salt
- Lad gerne farsen stå lidt og sætte sig, inden du former dem til frikadeller, og steger på panden, til de er gennemstegte. Smag evt. på den første for at vurdere, om de skal have mere salt.
- Velbekomme
2 Comments
Hej Helle
Jeg fornemmer at disse frikadeller smager rigtig dejligt 🙂 så dem vil jeg prøve at lave. Er du rar at oplyse hvor jeg kan købe røget tofu?
På forhånd tak for svar
Venlig hilsen
Mette
Hej Mette
Jeg blev selv overrasket over, at det var svært at finde røget tofu i butikkerne.
Men fandt det til sidst i Bilka på deres specialhylder til veganere og glutenallergikere.
Jeg fandt en røget tofu fra KoRo. KoRo forhandler også online.
Du kan sagtens lave dellerne med almindelig neutral tofu og tilsætte røget paprika og lidt Tamari soja.
Min oplevelse er at det smager lige så godt.
Bland den revne tofu med paprika og soja.
Ha en god dag 🙂
Hilsen Helle