Bælgfrugternes dag

I dag – fredag d. 10. februar er det internationalt Bælgfrugternes Dag. Det skal fejres. Og det kan vi for eksempel gøre ved at have ekstra fokus på bælgfrugter i vores mad i dag. Hvis vi først opdager i dag, at det er Bælgfrugternes Dag i dag, er det ikke spor for sent. Vi kan jo bare fejre bælgfrugterne i weekenden eller i den kommende uge.

“Rådet for sund mad i Danmark vil med fejringen af Bælgfrugternes Dag hylde bønner, kikærter og linser for, at mange flere får lyst til at tilberede og spise skønne retter med bælgfrugter – uanset om det er derhjemme, på arbejdet, i institutionen eller i skolen”.

Jeg vil også være med til at holde fest for de skønne bælgfrugter. Derfor har jeg faktisk haft ekstra fokus på bælgfrugter i alle aftensmåltider hele ugen. Jeg vil fejre Bælgfrugternes Dag ved at dele billeder af ugens lækre bælgfrugtsretter med links til opskrifterne.

Mandag  og tirsdag:
Bønnecassoulet
Bønnecassoulet med brød bagt på hestebønner

Skøn, mættende og velsmagende bønnecassoulet med danske bægfrugter fra Pure Dansk. Nemlig Ingridærter, hestebønner og gråærter. Du kan finde opskriften hos Pure Dansk HER

Onsdag:
Pasta i persillepesto
Mungbønnepasta i persillepesto med parmesan, ristede kikærter – toppet med rucola, tomater og rødløg.

Fantastisk comfort food – første gang vi smager mungbønne-pastaskruer. De kan virkelig godt anbefales. Opskriften ligger på bloggen, og du kan finde den HER

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
Torsdag og fredag:
Hummus med krydrede ovnbagte kartofler
Hummus med krydrede ovnbagte kartofler, syltede rødløg og dild

Endnu et par dages comfort food, som vi har spist sammen med en stor kålsalat. Hummus er lavet med danske Ingridærter fra Pure Dansk. Jeg vil gerne ekstra fejre og hylde, at vi dyrker nogle skønne bælgfrugter i Danmark også 😀 Du kan finde en opskrift HER – Hummussen er lavet med Ingridærter i stedet for kikærter.

#Bælgfrugtudfordringen:

Efter en dejlig uge med fejring af bælgfrugterne, vil jeg bare lige vise mine indkøb til uge 8, hvor jeg igen i år vil udfordre mig selv på at “bruge en brik om dagen” hele ugen.

#Bælgfrugtordningen
#Bælgfrugtordningen i uge 8

Jeg har leget den leg de sidste to år, og i  uge 8 deler jeg hver dag på Facebook og Instagram, hvad jeg laver med dagens brik inklusiv opskrift. Vil du være med? Det ku’ være så hyggeligt 🙂 Du kan læse om sidste års bælgfrugtudfording HER

#Bælgfrugtordningen

2 Comments

  • Helle Reply

   Velbekomme
   … og tak for din kommentar.
   Dejligt at vide, at nogen sætter pris på de opskrifter, jeg deler.
   God weekend 🙂
   Hilsen Helle

Kommentér

Navigate