Vegansk frokost er fantastisk – i hvert fald i mit univers. Jeg tror, det er det måltid, hvor jeg hyppigst udbryder. “..Kæft!! Hvor er vi heldige, vi er veganere! – Så meget skøn mad – så dejligt et udvalg – så mange farver – for da ikke at snakke om smagen” 😀
Og alligevel spiser vi “bare” rugbrød, pålæg og måske nogle rester fra aftensmaden, som mange andre danskere – vi er næsten mainstream – og jeg vil IKKE bytte tilbage til fortidens kødpålæg 😉
Jeg ville ønske jeg kunne smitte en hel masse flere mennesker til at få del i disse glæder.
I slutningen af dette indlæg er der link til forskellige skønne veganske smørepålæg.
Vi køber ikke pålæg til vores frokoster – Ikke at der er noget galt i det – og udvalget er vokset.
Vi har fået en vane, at vi laver vores pålæg selv – Vi bruger en time eller to i weekenden på at forberede en stor portion pålæg og grønt tilbehør. Vi oplever nemlig, at det både er nemt og sjovt at lave frokost eller smøre madpakke, når vi har et udvalg af pålæg og tilbehør i forskellige farver.
Så kan vi smøre os en “glad” madpakke til at tage med på job. Vi går efter, at vores frokost skal give os energi, så vi også føler os friske om eftermiddagen. Vi er kommet ind i en rigtig god vane 😀
Vores koncept, når vi forbereder næste uges frokoster, er at lave gerne to slags smørepålæg, marinerede bønner og forskelligt grønt tilbehør. Det sker, at vi laver andre slags pålæg end smørepålæg. Det kan være falafler, veganske frikadeller og lignende, og ellers sørger vi for at variere smørepålægget, så vi ikke kører træt i det samme pålæg hver dag.
Hvis det ser ud til, at vi har lavet for meget pålæg til ugen, fryser vi noget af det.
Vi planlægger sommetider vores aftensmåltider efter, at der skal være lækre rester til madpakkerne.
Faktisk er vores frokost mere varieret end nogensinde før 😀
Igen udbryder jeg: “Hvor er vi heldige!! 😀 “ Min frokosttallerken på billedet indeholder:
¤ ½ rugfladbrød med jordskokke-persillehummus, marinerede bønner, fintsnittet palmekål, rød peber og spirer.
¤ ½ rugfladbrød med rester af mandelsteg, rød kraut, syltet knoldselleri og spirede mungbønner,
¤ ½ rugfladbrød med rester af panerede pastinakker, krydret olivenoliesmør, palmekål, rød peber og spirer.
Vi er kommet rigtig godt i gang med at spire spirer til vores frokostmadder 🙂
For nogle år siden forærede en god veninde mig en spirerbakke, og efter en lidt træg start er der kommet rigtig godt gang i “spireriet”. Jeg har besluttet, at jeg efter påske vil lave et indlæg på bloggen om at spire spirer. Jeg vil først lige bruge lidt tid på at researche på emnet. Selv er jeg nemlig bare gået i gang, og hver gang jeg læser om, hvor sunde og næringsrige friske spire er, glædes jeg over, at de også er inkluderet i vores måltider. Disse facts vil jeg sætte mig mere ind i og dele til inspiration.
Her kan du hente inspiration til frokost-forberedelser:
Du kan læse et indlæg om farverig vegansk hverdagsfrokost HER
Du kan læse et indlæg om at foodpreppe HER
Du kan læse et indlæg om forberedelser til Foodprepping HER
Du kan læse om min frokost-forberedelser til uge 8 HER
Du kan læse et indlæg om marinerede kogte bønner HER
Du kan tilgå alle bloggens indlæg og opskrifter med vegansk pålæg HER
Link til forskellige skønne veganske smørepålæg:
Du kan finde en opskrift på almindelig hummus HER
Du kan finde en opskrift på rødbedehummus HER
Du kan finde en opskrift på hokkaidohummus HER
Du kan finde en opskrift på ærtespread HER
Du kan finde en opskrift på kidneybønnepostej HER
Du kan finde en opskrift på cashewnøddeost HER
Du kan finde en opskrift på quinoarogn HER
Du kan finde en opskrift på quinoasalat (æggesalat-agtig) HER
Du kan finde en opskrift på vegansk tunsalat HER
Du kan finde en opskrift på marinerede bønner HER
Du kan finde en opskrift på hummus med soltørrede tomater HER
Du kan finde en opskrift på hummus med jordskokker og persille HER