Vegansk rødbedehummus

Vegansk rødbedehummus

Vegansk rødbedehummus

Ret: Hummus, Pålæg
Keyword: Glutenfri
Glutenfri

Ingredienser

  • 300 g kogte kikærter (eller en dåse (250g))
  • 300 g rødbede (kogt eller bagt)
  • 3 spsk tahin
  • 4 spsk citronsaft/citrusuniversal
  • 4 fed hvidløg (presset)
  • 1 stykke frisk chili, skåret småt (eller et drys tørret)
  • 1 tsk støt spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • friskværnet peber
  • ½-1 dl vand (evt. rødbedevand.)

Sådan gør du

  • Alle ingredienser blendes grundigt i en foodprocessor og smages til. Tilføj evt. mere citronsaft eller krydderier for smagen, evt mere vand for konsistensen.
  • Jeg laver hummus med en stavblender, og synes det går nemmere at blende massen, når jeg først hakker kikærterne i minihakkeren. (jeg må se at få mig en foodprocessor 😉 )
  • Anret det til servering f.eks med rucola, agurk og oliven.
    Rødbedehummus
  • Eller drysset med fintsnittet grønkål eller lignede grønt
    Vegansk rødbedehummus
  • Vegansk rødbedehummus
  • Spises som smørrepålæg på rugbrød.
    Vegansk rødbedehummus

Noter

Denne rødbedehummus er en almindelig hummus, som er tilføjet kogt rødbede.
Rødbeden har en skøn farve og er et godt supplement af sunde plantestoffer til vores krop.
Der bliver to glas som på billedet. Det kan holde sig en god uge i køleskab, og det kan fryses.
Er godt til madpakken.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér






Navigate