Vegansk brunch – del 3

Når vi inviteres til fest i familien, er det tit sådan, at jeg byder mig til og tilbyder at lave veganermad til de indbudte veganergæster. I princippet kan man sige, at jeg laver mad til os selv + et par stykker mere, som er nysgerrige på grøn mad. Det gør jeg rigtig gerne 🙂
Til et kobberbryllup i familien blev jeg taget på ordet og fik lov til at lave mad til en brunchbuffet.
Det blev faktisk en rigtig sjov udfordring, og der kom mange lækre ting på den buffet.

Dette er det tredje og sidste indlæg med opskrifter fra vores veganske brunchanretning.
Du kan læse “del 1” og få opskrifter på vegansk morgenmads-smørepålæg og brød HER
Du kan læse “del 2” og få opskrifter på bagte bær og mangochiagrød HER
Dette indlæg, som er “del 3”, omhandler vegansk chorizo, ketchup og fyldte kikærtepandekager.
I “del 3 deler jeg opskrifter på fyldte kikærtepandekager og hjemmelavet ketchup.

Vegansk chorizo er en opskrift, jeg har fundet i bogen “Green Kitchen Stories” af Luise Vindahl og David Frenkiel. Luise og David skriver i øvrigt en ualmindeligt inspirerende blog med opskrifter på vegetarisk mad. www.greenkitchenstories.com  🙂
Jeg har længe haft lyst til at lave disse grøntsagschorizoer, og denne brunchbuffet var en oplagt lejlighed. Jeg ændrede i opskriften, fordi jeg ikke havde alle ingredienserne, og desværre blev de lidt for tørre. Men de smagte fantastisk – med soltørrede tomater og ristede cashewnødder som hovedingredienser.
Det er min plan, at sætte hjemmelavede grøntsagschorizoer på vores julefrokostbord, og derfor arbejder jeg på at forbedre konsistensen af pølsen. Luise og David bruger xantangummi i deres chorizoer, og jeg forsøger i første omgang, om det kan undværes.
Hvis du får lyst til at lave grøntsagschorizoer, inden jeg når i hus med en opskrift, jeg synes er delbar, kan du finde opskriften i deres bog.  😉

Ketchup: Jeg valgte at servere ketchup og agurkeskiver som tilbehør til de veganske chorizoer.
Det er utroligt nemt at lave sin egen ketchup, og så ved man lige præcist, hvad der er kommet i.
Vi laver ketchup efter en opskrift, vi har fundet i Oscar Umahros bog “Køkkenrevolution på høje hæle”. En ketchup som er sødet med rosiner.

Fyldte kikærtepandekager var den første ide, jeg fik, til vegansk brunchmad.
Pandekagerne er nemlig lige så gule som de scrambleæg, der blev serveret til det øvrige selskab.
Jeg besluttede at fylde pandekagerne med en champignon og spinatstuvning og pynte med bagte/stegte tomater og purløg. Sådan gjorte, tog de fyldte kikærtepandekager sig rigtig godt ud på buffeten, når jeg selv skal sige det 🙂

Opskrift på ketchup og fyldte kikærtepandekager:

Tomatketchup på rosiner
Print Recipe
Glutenfri, sukkerfri. Fra bogen "Køkkenrevolution på høje hæle" af Oscar Umahro
Tomatketchup på rosiner
Print Recipe
Glutenfri, sukkerfri. Fra bogen "Køkkenrevolution på høje hæle" af Oscar Umahro
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Sauter løg og hvidløg ved meget lav varme i olivenolie, salt og peber i 10-15 minutter, til løgene er klare og bløde. De må ikke være brune.
  2. Tilsæt tomater, paprika, eddike og rosiner. Bring hele molevitten i kog. Skru ned for varmen, og lad ketchuppen simre i 30-45 minutter, til den er blevet tyk og dejlig.
  3. Blend ketchuppen, hvis den skal være helt fin... eller lad den forblive grov i teksturen.
  4. Smag til med ekstra eddike om nødvendigt.
  5. Holder 5-6 dage i køleskabet i et rent , skoldet glas. Tåler fint at blive frosset.
    Tomatketchup på rosiner
Recipe Notes

Bruges som erstatning for købeketchup 🙂

 

Fyldte kikærtepandekager
Print Recipe
Glutenfri. Giver 10-12 stk. Beregn en pr mand til brunch, hvis der er mange andre retter, og 2-4 pr mand, hvis det er eneste ret.
Fyldte kikærtepandekager
Print Recipe
Glutenfri. Giver 10-12 stk. Beregn en pr mand til brunch, hvis der er mange andre retter, og 2-4 pr mand, hvis det er eneste ret.
Ingredienser
Pandekager
Svampe-spinatfyld
Antal personer:
Instruktioner
Kikærtepandekager
  1. Start med pandekagedejen, da den skal trække i køleskabet mindst 30 minutter.
  2. Sigt de tørre dele ned i en skål, og kom vandet i. Pisk ingredienserne sammen og stil pandekagedejen i køleskabet. Tilbered fyldet imens
  3. Tag dejen ud af køleskabet og pisk lidt i den.
    Pandekagedej
  4. Smelt lidt kokosolie på en slip let pande og kom ca 1 dl pandekagedej på. Bag ved medium varme. Kikærtepandekager er meget nemme at bage, hvis man lige lader dem blive lidt gyldenbrune på undersiden, før man vender dem.
    Kikærtepandekager
Svampe-spinatfyld
  1. Svits løg, hvidløg og chili i kokosolie i et par minutter.
  2. Kom svampe og tamari ved og lad væden dampe næsten væk under omrøring.
  3. Kom spinaten ved, og lad det simre under omrøring et par minutter.
  4. Tilføj fløde, og smag til med krydderier. Lad det simre sammen under omrøring endnu et par minutter.
    Svampe-spinatfyld
Samling af retten
  1. Kom en stor skefuld fyld i hver pandekage og fold pandekagen sammen.
    Fyldte kikærtepandekager
  2. Pynt evt pandekagerne med stegte tomater og purløg, eller evt. andet som kan give et farvespil til de gule pandekager 🙂
    Fyldte kikærtepandekager
Recipe Notes

Hvis du gerne vil tilberede pandekagerne dagen før, kan du anrette dem i et ovnfast fad. Så skal de blot 20 minutter i ovnen før servering (overdækket med bagepapir eller folie). Tomaterne kan fint gå med i ovnen. Men vent med at komme purløg over, til retten kommer ud af ovnen.

 

Kommentér

Navigate