Antal: 5
Glutenfri, hvis tærtebunden laves glutenfri (Link til tærtebund i opskriftnoten)
Fyldet passer til et stort tærtefad på 28-30cm
Fyldet passer til et stort tærtefad på 28-30cm
Ingredienser
Ærtefyld
- 1 rødløg (finthakket)
- 1 ps. frosne ærter (4-500 g)
- lidt ekstrajomfruolivenolie
- 1 tsk tørret oregano (eller 1spsk frisk, hakket)
- salt og peber
Kikærtedej
- 150 g kikærtemel
- 3/4 tsk salt
- 3/4 tsk bagepulver
- 1 kvivspids chilipulver
- peber
- 1½ dl koldt vand
Topping
- 3-4 tomater (i skiver)
- 3-4 spsk vegansk parmesan (til drys)
- evt sesamkerner (til drys)
Sådan gør du
Ærtefyld
- Svits løgene nogle minutter i olivenolie for middel varme
- Tilsæt en pose frosne ærter, oregano, salt og peber. Rør rundt nogle minutter.
- Læg låg på gryden, og lad ærteblandingen simre ved svag varme 10-15 minutter eller længere, rør ind imellem i blandingen .
- Ærterne kan laves med mynte i stedet for oregano.
Kikærtedej
- Bland alle tørre dele og kom vandet ved. Rør det hele sammen. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej.
Samling af tærten
- Rør ærteblandingen i kikærtedejen, og bred det ud i den forbagte tærtebund.
- Top med tomatskiver.
- Drys evt. med vegansk parmesan: 1 håndfuld cashewnødder, 2-3 spsk gærflager, et nip røget paprika og evt. lidt hvidløgsgranulat. det hele hakkes sammen i en minihakker til det ligner revet parmesan. Evt. overskydende parmesan kan opbevares på glas i køleskab i lang tid og er super som drys pastaretter, pizza m.m.
- Du kan også drysse med sesamfrø. (jeg gjorde begge dele:) )
- Bag tærten i ovnen ved 185 grader varmluft i 20-25min
- Top tærten med vegansk tunsalat
Noter
Find en opskrift på tærtebund HER Denne tærte smager helt fantastisk, når den toppes med vegansk tunsalat.
Til afbillede store tærtefad, passer det med en dobbelt portion "tunsalat".
Tærten med topping egner sig supergodt til madpakke og smager også dejligt kold.
Kunne være en ide til påskebordet 🙂
Til afbillede store tærtefad, passer det med en dobbelt portion "tunsalat".
Tærten med topping egner sig supergodt til madpakke og smager også dejligt kold.
Kunne være en ide til påskebordet 🙂
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!