Tomatsuppe med hvide bønner og pasta

Suppe er en rigtig dejlig vinterspise, og denne tomatsuppe har været med os i mange år 🙂
Tomatsuppen er en af de retter, vi ikke har haft behov for at ændre, da vi begyndte at spise vegansk mad. Jeg har nemlig altid foretrukket at anvende grøntsagbouillon som basis for grøntsagssupper, og på den måde har tomatsuppen altid været vegansk.

Tomatsuppe er vores mest lavede “diner transportable”. Vi har gennem de sidste par år tit medbragt varm mad, når vi har været på besøg hos vores gamle mødre og en moster. Tomatsuppen er den ret, som vi har haft størst succes med – “ud af huset”  😀

Som noget nyt har jeg ladet mig inspirere af den engelske veganske blogger, Deliciously Ella, som foreslår, at man kan blende hvide bønner med i sine supper for dermed at gøre supperne mere proteinrige. Det gør suppen til et mere komplet og afbalanceret måltid med gode proteiner og grøntsager. Vi serverer ovnristet fuldkornsrugbrød til suppen, hvilket tilføjer måltidet sunde fuldkorn.

Tomatsuppe med hvide bønner smager bare godt! De hvide bønner er ret neutrale i smagen, hvilket betyder, at tomatsuppen ikke ændrer sin smag. Suppens konsistens bliver en smule mere cremet på den gode måde. Suppen er lavet og medbragt til frokost hos min svigermor på 88 år i søndags, og hun og vi har godkendt suppen sammen. 🙂

Kirsten Skaarup skriver om tomater:
“Tomater indeholder A- (betacaroten), B-, C-, E- og K-vitaminer samt sporstoffer og antioxidanter. Flavonoidet lycopen er en kraftig antioxidant, som giver tomaten dens røde farve. Lycopen virker forebyggende på hjerte-karsygdomme, kræft og andre velfærdssygdomme. Lycopen er fedtopløseligt og optages bedst, hvis tomaterne opvarmes. Så spis opvarmede tomater med lidt fedtstof, så stiger effekten af lycopen med op til 40%”.

Tomatsuppe med hvide bønner og pasta
Tomatsuppe med hvide bønner og pasta

Opskrift på tomatsuppe med hvide bønner og pasta:

Tomatsuppe med pasta og basillikum - tilsat hvide bønner
Print Recipe
Glutenfri, hvis du bruger glutenfri pasta
Tomatsuppe med pasta og basillikum - tilsat hvide bønner
Print Recipe
Glutenfri, hvis du bruger glutenfri pasta
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Varm olien i en gryde. Tilsæt løg, hvidløg og rød peber og steg under omrøring til grøntsagerne er møre.
    Tomatsuppe
  2. Hæld tomaterne i gryden og kog atter 10 minutter.
    Tomatsuppe
  3. Tilsæt bouillon, tomatkoncentrat, hvide bønner, salt, peber og birkesød/sukker. Bring i kog. Dæk med låg og lad koge i 15 minutter.
  4. Tag suppen af blusset og krydr med basilikum. Blend suppen med stavblender. Smag til og tilsæt evt. mere salt og peber.
    Tomatsuppe
  5. Kog pastaen i en anden gryde i rigeligt kogende vand med salt. Når den er færdig kogt, dryppes den af og tilsættes suppen.
    Tomatsuppe
  6. Serveres evt. med friske basilikumblade
    Tomatsuppe med hvide bønner og pasta
Recipe Notes

Spises med godt brød til. Evt. ristet rugbrød med pesto eller olie og et let drys af saltflager.
Suppen kan fryses. Det kan da være en god ide, at sigte pastaen fra og fryse den i en boks/pose for sig selv og så tilføje den igen ved opvarmning af den optøede suppe. På denne måde undgås, at pastaen opsuger for meget suppe og bliver for bløde.

2 Comments

  1. Hej Helle 🙂
    Sikke en lækker opskrift..
    Dejlig med dejlig på.. Jeg har dig tilføjet lidt mere pure, 1 tsk samt 2 laurbærblade, det gav lige lidt mere kraft på smagen..
    jeg tænker de tomater jeg havde købt ikke var så skarpe i smagen.. ville gerne have Bøf tomater, der er lidt mere smag i, hvad har du af oplevelser der??

    • Helle Reply

      Hej Sabrina
      Tak for din kommentar.
      Dejligt at høre, at du kan lide tomatsuppen 🙂
      God ide at komme laurbærblade i. Det vil jeg prøve næste gang, jeg laver suppen.
      Jeg har også tit lavet suppen med netop bøftomater. Især skønne solmodne bøftomater.
      Tænker også, de har den perfekte smag. Her om vinteren er det lidt sværere med dem.
      Det kan betale sig at være et skridt foran og fryse tomater, mens de er i sæson.
      Det er jeg begyndt at gøre. Jeg skære dem i tern og fryser dem, som de er i portionsstørrelse. De skal ikke forbehandles.
      Når jeg så skal lave suppe, kommes de frosne eller let optøede direkte i suppen – det bliver ikke nemmere 😉
      Måske du næste sommer kan fryse et lille lager af solmodne tomater 😀
      Kærlig hilsen Helle

Kommentér

Navigate