Snickersis og en anmeldelse

Snickersis er min nyeste yndlings-is. Opskriften er at finde i en helt ny opskriftbog, VEGANSKE HVERDAGSRETTER, som er skrevet af Maria Grønbech og lige udkommet d. 12. september.
Jeg deler opskriften på snickersis i dette indlæg og giver en beskrivelse af bogen.

Jeg er blevet spurgt af bogens forlag, om det er noget for mig at anmelde “Veganske Hverdagsretter”, og det vil jeg meget gerne 🙂
Jeg hilser gladeligt nye veganske opskriftbøger velkomne og bestemt også denne fine grønne bog.
Der er noget vidunderligt sanseligt ved at tage en ny vegansk kogebog i hænderne, sætte sig godt til rette i en god stol og være åben for, hvad bogen har at byde på.
Jeg mærker først bogen, læser bagsiden, læser indholdsfortegnelsen og bladrer lidt rundt på må og få. Først herefter læser jeg bogen. Og nu har jeg læst hele bogen 😀

Om bogen:

Flot, flot grøn og appetitlig bog og en solid størrelse på 276 sider.

Veganske hverdagsretter

Fra bagsiden:

“Bogen henvender sig til dig, som gerne vil leve sundere og grønnere, men som måske ikke kan overskue at skulle ændre sine spisevaner og sammensætte helt nye menuer. Du vil gerne nyde mad uden kød og mælkeprodukter – måske bare en dag om ugen – med mindre sukker og færre tilsætningsstoffer, og helst uden at skulle give afkald på dine livretter og nemme hverdagsløsninger.
I VEGANSKE HVERDAGRETTER får du opskrifter på retter, du er vant til at spise, blot tilberedt på en grønnere måde… Opskrifterne bruger gode, billige og plantebaserede råvarer og ingredienser”.

Om forfatteren:

Maria Grønbech er så heldig at være vokset op i en familie, der har levet som veganere og vegetarer gennem generationer. Allerede som barn var hun med i køkkenet hos sin farmor, når der skulle laves mad til familiemiddagene. Maria begyndte som 12-årig at eksperimentere med at lave sine egne retter.
“Det var ikke altid, det lykkedes, men det var sjovt, så jeg blev ved med at prøve, til jeg stod med et sundt, vegansk alternativ til en ret”…… ”Min tilgang til vegansk mad er præget af et ønske om at være sund, og når jeg tilbereder alt fra bunden, kan jeg undgå tilsætningsstoffer og øge mængden af fibre og fuldkorn i mine retter”  – Maria Grønbech

Maria flyttede som 14-årig til USA sammen med sine forældre og senere videre til Filippinerne.
“Der ude” langt fra Danmark eksperimenterede hun videre med at lave veganske alternativer til danske hverdagsretter. Jeg gætter på, det netop er derfor, bogen er så spækket af danskhed.
Da jeg havde læst bogen til ende var min første tanke: “Hold da op, det er danskt!”  😀
Jeg er virkelig imponeret over, at møde alle mine barndoms retter her udfoldet i veganske versioner.

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Det har taget Maria knap fire år at skrive Veganske Hverdagsretter, og udover at udvikle og afprøve opskrifterne har hun også selv taget billederne til bogen.

Bogens indhold:

Bogen indeholder 110 opskrifter indenfor kategorierne:
Steg og frikadeller, Gryderetter og sovs, Kartofler og pasta, Lette retter, Supper, Dressinger med mere, Pålæg, Brød og boller, Kager og småkager, Desserter og andet sødt.

Jeg vil nævne nogle eksempler på hverdagsretter fra bogen:
Steg, frikadeller, bøf, “kødboller”, hotdogs, gryderet,”kødsovs”, kartoffelmos, flødekartofler, kartoffelsalat, blomkålsgratin, omeletter, tærter, pirogger, pizzaer, supper (og melboller), Thousand islands dressing, skærepålæg, skæreost, smøreost, italiensk salat, karrysalat, rugbrød, franskbrød, morgenstykker, pølsebrød, pølsehorn, burgerboller, hvidløgsflutes, krydderkage, citronkage, fastelavnsboller, kanelstang, makroner, marengs, cheesecake, æbleskiver, pandekager, koldskål, kammerjunker, isvafler, flødeboller…… Altså bare for at nævne nogle 😉

VEGANSKE HVERDAGSRETTER er en meget indholdsrig bog illustreret med fine helsides og halvsides billeder, der viser retterne helt enkelt og autentisk, som retterne se ud, når man laver dem.
Bogen indeholder udover opskrifter også et kapitel om ernæring og vegansk kost, der er skrevet af en klinisk diætist, som uddyber, hvordan man sammensætter et sundt vegansk måltid.
Bogen indeholder et kapitel om, hvordan man erstatter animalske produkter med plantebaserede alternativer, og i kapitlet om brød og boller er der en grundig guide for nybegyndere indenfor bagning.

Snickersis
Snickersis

Snickersis

Det er altid spændende, hvad jeg falder for af opskrifter, når jeg læser en ny kogebog.
Lidt atypisk for mig er jeg som det første i denne bog faldet over en sød ting.
Jeg blev med det samme draget til at at lave snickersis.
Kunne det virkeligt være så enkelt? Fryse kvarte bananer, komme en simpel peanutcreme på, fryse igen, overtrække med chokolade og fryse igen (eller spise). Nøjj! det godt!
Første portion er spist, og jeg har allerede 8 kvarte bananer i fryseren igen, som skal laves færdig i dag og bruges til dessert i aften, når vi får familiebesøg fra Bruxelles.
Maria grønbech laver isene som isbarer og kalder dem “frosne snickers”.
Jeg har sat ispinde i mine snickersis, fordi jeg tilfældigvis har en stak træpinde.

Snickersis
MUMS! 😀

Opskrift på snickersis:

Jeg har fået lov af Maria til at dele denne skønne opskrift, som du ikke skal tøve med at afprøve 🙂

Snickersis

Snickersis

Ret: Dessert, Is, Snack
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri. Opskriften er fra bogen "Veganske Herdagsretter" af Maria Grønbech. Kan frit laves som isbar eller ispind.

Ingredienser

  • 2 bananer (godt modne)
  • 3 spsk peanutbutter
  • 2 spsk lys sirup (agave, ahorn eller lignende)
  • 2 spsk saltede peanuts (hakket)
  • 200 g mørk chokolade (70 - 85%)

Sådan gør du

Dag 1

  • Bananerne skrælles og skæres over i to dele, hvorefter hver halvdel deles i to på langs.
  • Bananstykkerne placeres med den skårne side ned på en tallerken. Hvis du vælger at sætte ispind i, er det smart at gøre det nu. Fryses min. 4 t eller natten over.

Dag 2

  • Peanutbutter, sirup og hakkede peanuts blandes til en karamellignende masse.
  • Karamellen fordeles over de frosne bananer og spredes jævnt over toppen. Maria foreslår, at man først dypper fingrene i vand eller bruger to teskeer dyppet i vand. For mig fungerer det godt med to teskeer og uden vand.
    Snickersis
  • Kommes i fryseren igen et par timer, til karamellen er frossen - eller til næste dag, hvis det passer bedre.
  • Chokoladen smeltes i vandbad eller mikroovn.
  • De frosne is tages ud højst fire ad gangen, så de ikke når at smelte. Ved isbarer: Med ske og bagepensel fordeles chokoladen først på oversiden og siden af isen. Herefter kan isene enkeltvis tages op, og der kommes chokolade på bagsiden. Chokoladen på forsiden vil nu være så størknet, at isen let kan lægges fra sig igen. Ved ispinde: Hold isen i pinden og pensl først bagsiden og herefter sider og overside.
    Snickersis
  • Isene kommes tilbage i fryseren, til de skal spises.
    Snickersis

Noter

Hvis bananerne med peanutcreme er meget frosne, inden de overtrækkes med chokolade - f.eks. har været i fryseren fra i går, kan de spises med det samme.
Snickersis smager super nice - jeg har helt sikkert fået en ny last 😀
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

2 Comments

  1. Maria Grønbech Reply

    Hvor er den en fin anmeldelse du har lavet! Det er dejligt at høre at snickersbarene er velligt 🙂

    • Helle Reply

      Tak Maria
      Ja, jeg spiste vist 5 snickersis i sidste uge. (Det går jo ikke i længden 🙂
      Stort tillykke med bogen 😀
      Kærlig hilsen Helle

Kommentér

Navigate