Det grønne Årstidskøkken

Reklame: Det grønne Årstidskøkken er en smuk og klog ny bog, som er sat i verden af Anette Hoeg Nielsen. Anette har foræret mig bogen som tak for mine hyppige henvisninger til hendes dejlige opskrifter. Jeg behøver ikke reklamere for bogen, men jeg må da gerne – og jeg kan da slet ikke lade være 🙂

Anette, som driver bloggen Madmedgloed.dk, er en af mine største inspirationskilder for smuk, farverig, sund og nærende plantemad. Når jeg mangler inspiration til ny grøn mad, er det altid Anettes univers, jeg kaster mig først ind i. Anette er helt klart et af mine store forbilleder, og vi deler en fælles passion for danske råvarer herunder danske bælgfrugter.

Det grønne Årstidskøkken:

Anette ønsker med sin bog at være med til at inspirere til en grøn, skøn, meningsfuld, bæredygtig og klimavenlig livsstil. En livsstil, hvor vi både gør noget godt for os selv ved at nære vores krop og vores sanser, og hvor vi samtidig er med til at passe på den jord, vi lever på.

Det grønne Årstidskøkken
Det grønne Årstidskøkken

“DET GRØNNE ÅRSTIDSKØKKEN indeholder plantebaserede opskrifter på velsmagende retter med årstidens grøntsager. Bogen giver inspiration til en meningsfuld, bæredygtig og klimavenlig livsstil og opfordrer til at bruge lokalt dyrkede råvarer. Opskrifterne indeholder udelukkende plantebaserede ingredienser.

Bogens 100 opskrifter er inddelt i forår, sommer, efterår og vinter, og derefter følger opskrifter på fermenterede lækkerier, syltede sager, bagværk og til sidst et afsnit om, hvordan man bruger krydderurter i madlavningen.” –  fra bagsiden af bogen

Anette åbner i den grad op for sit grønne og virkelige farverige mad-univers. Hun bruger overvejende danske råvarer, og ved at følge Anettes anvisninger, kan vi alle sammen gøre det samme. Vi kan gøre det en lille smule, eller vi kan gå all-in, og vi kan gøre det med vidt forskellige motivation. Jeg kan i hvert fald ikke lade være – når noget ser så lækkert ud, og ingredienserne er så tilgængelige – så må det afprøves 🙂

Mine første retter fra Det grønne Årstidskøkken:

Det er altid spændende, hvad man falder for i en ny opskriftsbog. Det allerførste hjørne, jeg fik bukket (og det må jeg godt i mine egne bøger) var en forårsret med “gamle” kartofler og forårsgrønkål. En “must-try”-ret. Dernæst en spændende ret med linseboller i tomatsauce….

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
Loadede kartoffelskiver med hummus og ristede Ingrid ærter:
Det grønne Årstidskøkken
En ret fra “Det grønne Årstidskøkken”
Det grønne Årstidskøkken
Bagte kartoffelskiver, hummus, ristede Ingrid ærter, løgkompot og stegt grønkål
Det grønne Årstidskøkken
Loadede kartofler med Ingrid ærte-hummus, ristede Ingrid ærter, løgkompot og stegt grønkål
Linseboller i krydret tomatsauce med salat af jordskokker:
Boller i tomatsauce og salat med jordskokker
Boller i tomatsauce og salat med jordskokker
Boller i tomatsauce og salat med jordskokker
Boller i tomatsauce og salat med jordskokker – MUMS! 😀

Det var 2 retter – tjek – heldigvis er der 98 retter mere 😉

Danskdyrkede bælgfrugter:

Fra bogen: “Vi har indtil for nylig importeret næsten alle bælgfrugter til menneskekonsum fra lande, der ligger langt fra Danmark. Det har forårsaget et unødigt CO2-forbrug og dermed en større klimabelastning, end hvis de var dyrket på dansk jord. Vi har heldigvis igen fået øjnene op for, at bælgfrugterne kan dyrkes til mad i Danmark, og det er naturligvis langt at foretrække. Nødvendigheden af, at vi skal ændre vores madvaner og spise færre animalske fødevarer og langt flere plantebaserede fødevarer, har virkelig sat skub i produktionen af bælgfrugter dyrket på dansk jord, og det er naturligvis langt at foretrække. Gamle sorter, der før har været dyrket i Danmark, har fået revival efter at have været væk fra markedet i mange år.” – Anette Hoeg Nielsen

Anette og jeg deler en stor interesse i både danske bælgfrugter, farverige friske grøntsager, vilde planter og skønne krydderurter. Du kan hente masser af inspiration til anvendelse af danske bælgfrugter, grøntsager med mere i hendes bog. Eftersom  noget af det bedste, vi kan gøre for vores egen sundhed og klimaet, er at spise mere grønt og lokalt. Vil jeg anbefale dig at låne eller købe Anettes bog, og lade dig inspirere. Hvert grønt måltid tæller.

SKØN BOG!

Kommentér

Navigate