Quinoapilaf – vegansk livret – nu som tapas

Quinoa-pilaf med avocado er en af vores veganske livretter.
Det er en ret, vi også lavede før “veganertiden”, og dengang spiste vi spejlæg til.
Nu er vores tilbehør avocado og broccoli. Og det er slet ikke så ringe endda 🙂
Som jeg tidligere har skrevet, kan det være en god ide at udtænke sig nogle af sine livretter, hvis man påtænker at lave tapas. Livretter der smager godt koldt.
Quinoa-pilaf kan spises både varm og kold. En kold rest pilaf kan derfor bruges som tapas. Den kan også bruges til at lave en veganerhåndmad med – i stedet for quinoa-salat.
Med både pilaf og smørepålæg på tallerkenen og godt brød til, er der potentiale for velsmag.

Quinoapilaf tapas
Quinoa-pilaf som tapas

Opskrift

Quinoa-pilaf
Print Recipe
Glutenfri
Quinoa-pilaf
Print Recipe
Glutenfri
Ingredienser
Quinoa-pilaf
Tilbehør
Antal personer:
Instruktioner
  1. Start med at skylle quinoa i en sigte under koldt vand. Kog quinoa 20 min. i angiven mængde vand med lidt salt. Kan med fordel gøres i god tid. Stil til afkøling.
  2. Kom kogende vand over mandlerne og lad dem stå lidt, før de smuttes.
  3. Skær alle grøntsagerne i helt små tern
    Quinoa-pilaf ingredienser
  4. Svits grøntsagerne i olivenolie ved mellem varme til de er næsten møre. Kom mandlerne ved.
  5. Kom quinoa ved, bland det rundt og lad det simre med nogle minutter under omrøring. Smag til med salt og peber
    På vej mod quinoa-pilaf
  6. Quinoapilaf
  7. Server med avocado og evt. dampet broccoli eller anden grøn grøntsag.
    Quinoa-pilaf med avocado og broccoli
  8. Quinoa-pilaf egner sig godt som emne til tapas
    Quinoa-pilaf som tapas
Recipe Notes

Quinoaen kan koges dagen før. Grøntsagerne kan ligeledes skæres i god tid. Mandlerne kan også smuttes i god tid. Og gør man det, tager det ikke særlig lang tid at lave mad. Jeg har flere gange haft alt forberedt i god tid på denne måde. F.eks. hvis vi skulle have gæster eller have retten med som diner transportable. Så er der mad på no time. Hvilket ellers ikke er mit motto 🙂

 

Kommentér

Navigate