Foccacia

Foccacia

Foccacia

Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Glutenfrit ved brug af boghvedemel og havremel i stedet for rugmel og bygmel. Skønt brød til burger, sandwich og toast.

Ingredienser

  • 50 g hasselnødder (Kan erstattes af solsikkekerner eller græskarkerner)
  • 0,5 pk gær
  • 4 dl lunken vand
  • 2 dl plantemælk (el. youghurt)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rosmarin (hakket frisk eller tørret)
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk FiberHUSK
  • 150 g rugmel
  • 250 g bygmel (el. havremel)

Topping

  • Maldonsalt (i flager)
  • rosmarin (hakket frisk eller tørret)
  • 2-3 spsk olivenolie

Sådan gør du

  • Hak hasselnødderne til mel
  • Opløs gæren i lunken vand
  • Tilsæt plantemælk, salt, rosmarin, nødder og olie
  • Tilsæt FiberHUSK og rugmel og til sidst bygmel. Rør godt
  • Lad dejen hæve lunt i en time
  • Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir. Tryk den ud enten med våde hænder eller med en bagespatel, der jævnligt dyppes i koldt vand
  • Brødet skal være et stort fladt brød på ca 1cm i højden. Drys med rosmarin og saltflager og hæld olie ud over brødet.
    Focccacia med rosmarin
  • Bages i ovnen ved 200gr (185 varmluft) i 30min
    Foccacia

Noter

Brødet kan klippes/skæres i 12-16 stykker, efter hvor store man vil have dem.
Vi bruger dette brød til stort set alt. Til sandwich, burgerboller, ristet i ovnen med pesto og salt, til bruchetta på grillen, eller bare, som det er, til suppe eller salat.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate