Cashewnøddeost

Cashewnøddeost

Cashewnøddeost

Ret: Frokost, Pålæg
Antal: 4
Glutenfri. Kunne også kaldes cashew-ella, fordi den smagsmæssigt minder mere om en hvid nutella end om ost 😉

Ingredienser

  • 120 g cashewnødder (lægges i blød i koldt vand i ca 4 -6 timer eller natten over.)
  • 1-2 spsk citron / citrusuniversel (skal + saft)
  • 2 tsk gærflager (Kan udelades)
  • 1 spsk Frisk rosmarin (Hakket fint / eller 1 tsk tørret)
  • ½-1 spsk ahornsirup
  • 1 spsk jomfruolivenolie ekstra
  • lidt salt og peber (smages til)

Sådan gør du

  • Hvis ikke du har fået sat nødder til udblødning, kan du "snyde" ved at hælde kogende vand over - så behøver de kun trække 2 timer.
  • Hæld vandet fra nødderne, og kom alle ingredienser i en blender eller minihakker.
  • Blend / hurtighak ingredienserne, til de er helt findelt og har en smørbar konsistens. Stop op nogle gange og skub massen med af siderne, og blend så igen.
  • Smag til med evt ekstra citron, salt og peber.
  • Kommes i en ren beholder og opbevares i køleskab. Holdbar ca. 1 uge
  • Server f.eks cashewnøddeost med nøddeknækbrød
    Nøddeknækbrød med cashewnøddeost
  • Eller på pålægsbordet, hvor det fungerer godt selvstændigt men også som smørelse under andet smørepålæg.
    Håndmad med cashewnøddeost og rødbedehummus

Noter

Du kan finde en opskrift på nøddeknækbrød HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate