Skvalderkålspesto

Skvalderkålspesto – helt enkelt skvalderkål, cashewnødder, citron, hvidløg, olie og salt – Blende, blende, blende – Et vôila. Det er lige nu, skvalderkålen er saftig grøn og med masser af nye blanke skud. Dagens indlæg er et lille hurtigt indlæg med opskrift på en skøn pesto af skvalderkål.

Skvalderkål
Skvalderkål i haven

Gratis sundhed 🙂

Tilbage i 2017 lavede jeg digtet om skvalderkål:

Du er så spæd, så fin, så grøn i vår
Så lille, så uskyldig
Vokser frem, klarer helt dig selv
Formerer dig i et fantastisk tempo
og alligevel er du mere forhadt end elsket?
**********
Hvorfor har du ingen venner?
Hvem er du?
Du er en fremmed selvom
vi har levet side om side i mange år
Er du en kål??
**********
Jamen, så kom da ind!
Lad os lære dig at kende
Fuld af mikronæringsstoffer
I salat eller som drys på en håndmad
I en pesto, hvis vi tør!
Jeg tør godt – Tør du?

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
Skvalderkålspesto
Skvalderkålspesto back in the garden.

Opskriften på skvalderkålspesto er inspireret af Zette fra Alsbrogaard, hvor vi for 2 år siden var på ophold for at lære om de vilde planter. Du kan læse om vores miniferie på Alsbrogaard Vegansk B&B HER 

Zette skriver om skvalderkål:
“I april måned myldrer de første skvalderkål op af jorden, og så er det bare i gang med at nyde de små første blade – proppet med c-vitamin. For at få størst mulig udbytte af den næringsrige urt, er det en super løsning, at lave en smagfuld og lækker pesto.” – Zette

Alsbrogaard er ikke længere B&B men kan lejes i hele sin skønhed. Du kan lære om andre vilde planter og deres anvendelse hos Alsbrogaard Planter HER

Opskrift på skvalderkålspesto:

Skvalderkålspesto

Skvalderkålspesto

Ret: Pesto, Tilbehør
Keyword: Glutenfri
Lækker grøn pesto - du kan tilføje andet ukrudt; ramsløg, mælkebøtte, brændenælder og/eller basilikum, persille, grønkål. Men ren skvalderkålspesto kan også noget. Opskriften er inspireret af Zette fra Alsbrogaard. Der bliver to glas som illustreret i opskriften.

Ingredienser

  • 1 l skvalderkål (unge friske blade er bedst)
  • 60-80 g cashewnødder
  • saften fra 1 lime eller ½ citron
  • 3-4 fed hvidløg
  • lidt salt
  • Olivenolie til passende kkonsistens.

Sådan gør du

  • Skvalderkålspesto
  • Vask og slyng skvalderkål. Blend evt alt det grønne først.
    Skvalderkålspesto
  • Blend herefter det hele til den ønskede konsistens og kom på køl.

Noter

Kan fryses.
Hvis du fryser i glas, som jeg gør, så luk ikke glasset helt til under indfrysning - det risikerer at  sprænges. Skru låget fast, når pesto er frosset.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate