Skvalderkålspesto – helt enkelt skvalderkål, cashewnødder, citron, hvidløg, olie og salt – Blende, blende, blende – Et vôila. Det er lige nu, skvalderkålen er saftig grøn og med masser af nye blanke skud. Dagens indlæg er et lille hurtigt indlæg med opskrift på en skøn pesto af skvalderkål.
![Skvalderkål](https://veganermor.dk/wp-content/uploads/2024/04/20240417_181044red-1024x663.jpg)
Gratis sundhed 🙂
Tilbage i 2017 lavede jeg digtet om skvalderkål:
Du er så spæd, så fin, så grøn i vår
Så lille, så uskyldig
Vokser frem, klarer helt dig selv
Formerer dig i et fantastisk tempo
og alligevel er du mere forhadt end elsket?
**********
Hvorfor har du ingen venner?
Hvem er du?
Du er en fremmed selvom
vi har levet side om side i mange år
Er du en kål??
**********
Jamen, så kom da ind!
Lad os lære dig at kende
Fuld af mikronæringsstoffer
I salat eller som drys på en håndmad
I en pesto, hvis vi tør!
Jeg tør godt – Tør du?
![Skvalderkålspesto](https://veganermor.dk/wp-content/uploads/2024/04/20240417_180835red-576x1024.jpg)
Opskriften på skvalderkålspesto er inspireret af Zette fra Alsbrogaard, hvor vi for 2 år siden var på ophold for at lære om de vilde planter. Du kan læse om vores miniferie på Alsbrogaard Vegansk B&B HER
Zette skriver om skvalderkål:
“I april måned myldrer de første skvalderkål op af jorden, og så er det bare i gang med at nyde de små første blade – proppet med c-vitamin. For at få størst mulig udbytte af den næringsrige urt, er det en super løsning, at lave en smagfuld og lækker pesto.” – Zette
Alsbrogaard er ikke længere B&B men kan lejes i hele sin skønhed. Du kan lære om andre vilde planter og deres anvendelse hos Alsbrogaard Planter HER
Opskrift på skvalderkålspesto:
![Skvalderkålspesto](https://veganermor.dk/wp-content/uploads/2024/04/20240417_181000red-scaled.jpg)
Ingredienser
- 1 l skvalderkål (unge friske blade er bedst)
- 60-80 g cashewnødder
- saften fra 1 lime eller ½ citron
- 3-4 fed hvidløg
- lidt salt
- Olivenolie til passende kkonsistens.
Sådan gør du
- Vask og slyng skvalderkål. Blend evt alt det grønne først.
- Blend herefter det hele til den ønskede konsistens og kom på køl.