Små tykke brunchpandekager med spinat og en to års fødselsdag

I dag, Påskemandag 2018, er det 2 år siden, Veganermor.dk så lyset for første gang.
To år er ikke ret lang tid, men hold da op! Hvor er det meget mad og mange opskrifter siden 😉
Sønnerne er aktuelt hjemme på påskeferie, de er altid med på en fejring, og de er gode til at sætte pris på at blive forkælet, hvilket bidrager rigtig meget til min lyst til at forkæle dem.
I år har vi fejret fødselsdagen med en lækker brunch 😀

Egentlig havde jeg slet ikke planlagt en fejring af bloggen i år. Det ville blive for presset. Jeg skulle nemlig arbejde både Skærtorsdag og Langfredag. Påskesøndag skulle vi have besøg fra min mands familie til eftermiddagskaffe og suppe. Jeg vidste, at Påskelørdag ville komme til at stå i rengøringens tegn, og at der skulle handles ind, bages kage og laves suppe. Men lige før påske lagde min mand sig syg med influenza, og da vi nåede frem til Påskelørdag, var han stadig for syg til at få gæster, og derfor måtte vi aflyse vores påskekomsammen med familien.
Aflysningen skabte et rum til, at jeg kunne tænke på Veganermors fødselsdag. Når jeg pludselig ikke skulle handle ind og forberede mad til gæster, så blev der plads til at holde fødselsdag.
I øvrigt er det typisk mig straks  at skabe et nyt mad-projekt 😉
Med sønnerne hjemme og forhåbning om bedring for min mand planlagde jeg derfor en fødselsdags-påskebrunch til påskesøndag. Hvis jeg holdt “fødselsdagen” allerede om søndagen, ville det nemlig være muligt at udgive et blogindlæg på selve fødselsdagen – Påskemandag 🙂

Til bloggens fødselsdags-påskebrunch har jeg afprøvet et par nye retter. Jeg har fået afprøvet min ide om at bruge vores nye morgenmadsfavorit “omvendt morgenmad” til en brunchmenu, hvilket fungerer super godt, og så har jeg lavet små brunchpandekager med spinat for første gang.
Spinatpandekagerne blev serveret med blåbærmarmelade og æblegrød. MUMS! 😀
Herudover serverede jeg en af vores fælles favoritsalater, kikærtesalat, som er en velsmagende, fyldig og mættende salat, der bidrager med masser af ekstra sundhed. Jeg lavede også en skøn rødbedefarvet grøntsagsjuice.

Der er en opskrift  på brunchpandekager med spinat i dette indlæg. Jeg har taget udgangspunkt i en pandekageopskrift med æg, og har brugt aquafaba i stedet for æg, hvilket blev vellykket i første forsøg. Pandekagedejen var nem at bage, og pandekagerne smager dejligt.
Jeg er begyndt at gemme og fryse aquafaba (= vandet fra kikærter på dåse, eller kogevandet fra kikærter, som man selv koger, og lader afkøle i vandet). Med aquafaba i fryseren er det min plan at eksperimentere og integrere denne ægge-agtige ingrediens i forskellige opskrifter for at opleve dens muligheder. Jeg har planer om at afprøve aquafabaen i vores øvrige pandekage-, vaffel- og æbleskiveopskrifter osv. På jagten efter mere perfekte konsistenser 😉

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
2 års fødselsdagsbrunch påskemandag 2018
To års fødselsdagsbrunch påskemandag 2018
2 års fødselsdagsbrunch påskemandag 2018
Påskebrunch med omvendt morgenmad, spinatpandekager, kikærtesalat og grøntsagsjuice
Kikærtesalat
Kikærtesalat tilføjet lækon og røde radissespirer

Det blev en rigtig dejlig fødselsdags-brunch. Solen skinnede, og der var højt humør omkring bordet. Brunchen var fra mig til min familie som tak for deres altid gode støtte og support til mit arbejde på bloggen (og i køkkenet 😉 ). Bloggen er et skønt sted for mig at tilbringe tid, og når jeg blogger, flyver tiden af sted, fordi jeg beskæftiger mig med min største interesse, nemlig sund, plantebaseret og farverig mad. Bloggen er samtidig en kilde til min nysgerrighed og konstante søgen efter endnu flere muligheder til mit plantebaserede madunivers 🙂

Jeg vil også gerne takke alle Jer, som følger mig og finder inspiration til opskrifter her på bloggen. Det betyder utroligt meget, at kunne dele min passion for sund, velsmagende og vegansk mad med andre, og uden Jer ville det bare ikke være det samme 😀

Du kan finde en opskrift på omvendt morgenmad HER
Du kan finde en opskrift på kikærtesalat HER
Du kan finde Englerods opskrift på blåbærmarmelade (tilføj 2 dl vand før kogning) HER
Du kan læse en masse mere hos Plantepusherne om aquafaba HER

Opskrift på brunchpandekager med spinat:

Brunchpandekager med spinat

Brunchpandekager med spinat

Ret: Brunch, Pandekager
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri ved brug af glutenfri havregryn. Der bliver ca. 12 stk. Aquafaba er vandet fra en dåse kikærter, eller kogevandet fra kikærter, som du selv koger. Lad kikærterne køle af i vandet, inden du hælder aquafabaen fra, for at bruge den.

Ingredienser

 • 100 g havregryn
 • 2 håndfulde frisk spinat (eller 2 kugler frossen spinat)
 • 1 dl aquafaba
 • 2 dl plantemælk
 • 1 spsk sojayoghurt
 • 1 stor banan
 • 1 spsk peanutbutter (eller anden nøddesmør)
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk støt ingefær (eller 1/4 tsk støt muskatnød)
 • 1 knsp salt
 • lidt olivenolie
 • evt. kokosolie (til bagning)

Sådan gør du

 • Brunchpandekager med spinat
 • Mal havregrynene til fint mel, og stil det til side.
 • Hæld spinat, aquafaba, plantemælk, yoghurt, banan, lidt olie og peanutbutter i blenderen (eller i en skål, hvis du som jeg bruger stavblender). Blend det hele jævnt.
  Brunchpandekager med spinat
 • Brunchpandekager med spinat
 • Tilsæt havremelet sammen med bagepulver, støt ingefær(eller muskat) og salt.
 • Lad dejen hvile et kvarters tid.
 • Steg små tykke pandekager ved lav varme.
  Brunchpandekager med spinat
 • Server pandekagerne med friske bær, marmelade eller æblegrød - eller det hele (jeg havde ingen friske bær). Velbekomme.
  Brunchpandekager med spinat

Noter

Disse skønne små tykke spinatpandekager er fortrinlige til en brunch, eller bare som en forkælelses morgenmad. De kan sikkert bages endnu mindre end illustreret, bruges til blinis og indgå i en forret eller tapas med forskellig fyld fra det mere salte køkken. Jeg har ikke selv prøvet det endnu, men der er bestemt potentiale at bygge videre på 😀
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Navigate