Pinsefesten 2024

Pinsefesten 2024 blev afholdt søndag d. 19.5 kl. 13. Traditionen tro i et telt i haven. Det er vores 8. pinsefest med hele min familie. I år var vi 28 personer og en lille hund, hvilket er rekord mange, og teltet måtte udvides med en pavillon til buffeten. En blomstret blå voksdug, en solid køkkenrulleholder og blåhvide tallerkner, som jeg har arvet fra vores mor/mormor er selvskrevne på buffeten. Maden, der serveres, er en gennemført plantebaseret menu, som min mand og jeg står for. Igen i år blev vi beriget af det skønneste solskin, som alt andet lige bare gør det hele meget lettere, sjovere og mere festligt.

Dette indlæg er en beskrivelse af festmenuen i billeder og ord med henvisninger og links til opskrifter. Sidst i indlægget er der links til de tidligere 7 års pinsefester, som inklusiv dagens indlæg er tænkt som inspiration til grønne festmenuer.

Pinse 2024
Dækket op til pinsefest 2024 – Blomsterne er plukket i haven, og servietterne syet af et par duge købt i genbrug

Pinsefest menu:

Ærtesuppe med ingefær og mynte + pizzasnegl med persille-ærtepesto
Lasagne med røde linser og søde kartofler
Linseboller i tomatsauce med pastapenne
Grøn salat med krydrede nødder
Vandmelonsalat
Cheesecake med rabarber
Romkugler

De første 7 års års pinse-menuer er opstået ud fra mine plantebaserede livretter. Hvert år nye retter, som den øvrige familien ikke kender – enkelte salater og desserter er dog serveret flere gange. Men ellers er ideen, at familien skal opleve en stor diversitet af plantemad. I år er de fleste retter på menuen også nye for os. Retter vi ikke kendte før årsskiftet, men har lært at kende i år – og fundet på nettet eller i veganske kogebøger. Salaterne og romkuglerne er gamle kendinge.

Menuen vist i billeder:

Blandt deltagerne var 5 børn i alderen 2 – 7 år.

Pinse 2024
Børnefad med grønt, falafler, og pizzasnegle
Pinse 2024
Ærtesuppe-holdet, som pynter og serverer ærtesuppen
Pinse 2024
Ærtesuppe med ingefær og mynte + pizzasnegl med persille-ærtepesto
Pinse 2024
Hovedretsbuffet: 2 slags salat, lasagne og boller i tomatsauce med pasta.
Pinse 2024
Romkugler og cheesecake med rabarber.

Links til opskrifter og how to do:

Ærtesuppe og pizzasnegle med persille-ærtepesto:
Ærtesuppe
Ærtesuppe pyntet med havrefløde, hampe-citronolie, hampefrø og mynte

Indtil ugen før pinsefesten havde jeg forrets krise – noget som sjældent sker. Søndag d. 12.5 afprøvede vi endelig en dejlig ærtesuppe med opskrift fra Madforlivet.com.  Suppen blev lavet, anrettet i 4 tallerkener, pyntet, spist og godkendt. Skøn, skøn og nem suppe, som gæsterne roste.

Til festen lavede jeg 6 x opskriften i min store suppegryde. Suppen blev lavet dagen før og opvarmet lige inden servering. Gryden kom med ud på buffeten, tre niecer m.fl hjalp med at pynte og servere. God samarbejdsøvelse. Til børnene serverede vi suppen i små søde kopper – Hverken suppe eller snegle blev børne-godkendt 😉

Jeg håber at få lov til at dele opskriften på suppen på bloggen. Indtil da kan du finde opskriften HER 

Pizzasneglene med persille-ærtepesto er fundet i Mia Sommers skønne bog: Kærlige madpakker. Sneglene blev serveret som kuvertbrød. Måske har du et andet brød, du foretrækker.

kogebøger
Skønne veganske kogebøger
Lasagne med røde linser og søde kartofler:
Pinse 2024
Lasagne med røde linser, søde kartofler og bechamel på cashewnødder.

Opskriften er fundet i Johanne Mosgaards (Englerod’s) bog, Grøn mad – grøn energi. Oprindelig en lasagne lavet med hokkaidogræskar, men da græskar ikke er i sæson, erstattede jeg dem med søde kartofler. Jeg lavede 3 x opskriften i god tid, som kom i fryseren. De blev optøet fra aftenen før og opvarmet 30 minutter i ovnen. Der blev rigeligt med lasagne, som vi har nydt rester af efter festen. Lasagnen blev børne-godkendt 🙂

kogebøger

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
Linseboller i tomatsauce: 
Pinse 2024
Linseboller i tomatsauce

Opskriften er fundet i Anette Hoeg Nielsens nye bog, Det grønne Årstidskøkken. Jeg lavede 4 x opskriften på linseboller i god tid og kom i fryseren. Dagen før lavede jeg 4 x tomatsauce, der blev sat i køleskabet. Linsebollerne blev optøet aftenen før. På dagen kom retten i 3 store fade og blev opvarmet i ovnen 30 min. Jeg kogte 2 poser pasta lige før servering, hvilket var rigeligt.

kogebøger

Grøn salat med krydrede nødder:
Grøn salat med krydrede nødder
Grøn salat med krydrede nødder

Jeg lavede 2 x opskriften. Nødderne blev tilberedt dagen før og opbevaret i køleskabet. Salaten forberedte jeg om formiddagen og kom i pose + lavede dressing, som kom i glas. Lige før servering blev salat og dressing blandet, fordelt på to fade og drysset med nødder.

Salat med krydrede nødder
Se opskriften
Vandmelon salat:
Salat med vandmelon, mynte og græskarkerner
Salat med vandmelon, mynte og græskarkerner

Denne salat behøver ingen opskrift. Om formiddagen skar jeg 1½ vandmelon i mundrette stykker, hakkede en god håndfuld friske mynteblade, som blev vendt med vandmelonen. Før servering dryssede jeg ristede græskarkerner over salaten.

Grøn salat med krydrede nødder og vandmelon salat med mynte er to friske, enkle og nemme salater, som er et godt supplement til de to lidt tungere retter – lasagne og boller i tomatsauce.

Dessert: Cheesecake med rabarber:
rabarbercheesecake
rabarber cheesecake

Opskriften er fundet i bogen Plantebaserede fristelser af Anette Hoeg Nielsen. Cheesecaken blev valgt, fordi vi har friske rabarber i haven, og fordi det er super praktisk at kunne lave desserten på forhånd til fryseren. Jeg fik hjælp af to søde piger i gule kjoler til at pynte kagerne med syrenblomster. Der blev serveret kaffe og te til desserten. Til børnene havde jeg snydt og købt isvafler fra Naturli’ – som blev børne-godkendt.

kogebøger
Fire skønne veganske kogebøger
Romkugler:
Dessert rabarbercheesecake
Romkugler og cheesecake med rabarber

Romkugler er bare et sikkert valg til familien. Alle blev spist, og romkuglerne er børne-godkendt  🙂

Romkugler
Romkugler med sorte bønner (ca. 20 - 40 stk). Opskriften er fra bogen, "Spis mere plantebaseret", af Stig Ladefoged. Glutenfri ved brug af glutenfri havregryn. Kuglerne kan laves og spises året rundt 😀
Se opskriften
Romkugler

Super dejlig fest at tænke tilbage på og genopleve gennem billederne + jeg har selvfølgelig masser af billeder og små film af alle de dejlige gæster, som til fulde udfyldte rammerne og nød maden, vejret og hinanden.

Du kan læse om vores tidligere pinsefester og se vores menuer:
Pinsefesten 2017 HER
Pinsefesten 2018 HER
Pinsefesten 2019 HER
Pinsefesten 2020 HER
Pinsefesten 2121 HER
Pinsefesten 2022 HER
Pinsefesten 2023 HER

Kommentér

Navigate