Fødselsdagsfrokost med hummustallerken

Fødselsdagsfrokost med hummustallerken er det sidste indlæg i en lille række af indlæg, hvor jeg deler ideer, billeder og opskrifter på de retter, jeg har serveret til min 60 års fødselsdag. En planlagt fejring med mine søskende måtte desværre udskydes pga Corona. I dette indlæg er det alle børnene, som er inviteret til bords.

Min mand og jeg har tilsammen 4 voksne børn, to svigerbørn og et barnebarn. En super dejlig flok. Det var helt oplagt at servere hummustallerken med tilbehør til dette unge selskab, og samtidig er hummustallerken en familielivret. Jeg har ikke tidligere serveret hummustallerken for 8 personer på én gang. Men når først alle del-ting er tilberedte, er det nemt at lave 8 tallerkener på rad.

Hummustallerken
Hummustallerkener på samlebånd 🙂

Til hummustallerkenen blev der serveret pandebrød af søde kartofler, som min mand er ekspert i at bage. Øvrige tilbehør var tahindressing, saltede mandler, oliven, syltet hokkaido og rodfrugtechips. Jeg satte også alle rester fra selve hummustallerkenen på bordet i det tilfælde, at nogen kunne spise mere, end den tallerken, de fik serveret. Det kunne nogen godt 😉

Fødselsdagsfrokost med hummustallerken:

Hummustallerken
Opdækning uden tallerkener.
Hummustallerken
Opdækning med tilbehør.
Hummustallerken
Hummustallerken med falafler, kålsalat, saltmandler, avocado, rød snackpeber og spirer

Opskrift på hummustallerken:

Hummustallerken med pandebrød er en servering bestående af lækker hummus med topping.
Man anretter sin hummus i en dyb tallerken, så den næsten udgør en tallerken i sig selv, og topper den med noget velsmagende fyld, som f.eks kan være falafler, ristede kikærter, kålsalat, evt bagte rodfrugter, noget syrligt syltet, avocado, saltmandler, ristede pinjekerner m.m. Faktisk er mulighederne for variation af topping uendelig alt efter køleskabets indhold eller kokkens fantasi og præferencer. I stedet for pandebrød fungerer det også godt at servere varme pitabrød til retten.

Hummustallerken

Du kan læse et indlæg og finde en opskrift på hummustallerken og pandebrød af søde kartofler HER

Slet ikke nogen dum ide at servere hummustallerken for et bordfuld gæster. Alt er serveret på én gang, og værtinden kan sidde med ved bordet under hele middagen 🙂

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Øvrige serveringer  på dagen:

Dessert:
Efter hovedretten gik vi en pæn lang tur, hvorefter det var tid til dessert. Her havde jeg valgt at gøre det nemt ved at lave en fløjlsblød chiadessert med jordbær, hindbær og dadler, toppet med nødder, blåbær og chokolade. Desserten blev lavet lige før, den skulle serveres. Jeg fik desværre ikke taget billeder af desserten på dagen.

Fløjlsblød chiadessert
Fløjlsblød chiadessert med kirsebær og chokolade- arkivbillede fra i sommers 😉

Du kan finde opskriften på en 5 minutters fløjlsblød chiadessert hos Christine bonde HER
Portionerne er store, så jeg lavede til 2 personer ud af 1 portion, hvilket var passende. Fremgangsmåden er enkel: Chiafrø og plantemælk blendes, til chiafrøene er slået i stykker. Der kommes frosne jordbær, hindbær og dadler i blenderen og blendes med – Vôila en lækker dessert er skabt. Pyntes med chokolade og friske bær efter årstiden – evt. optøede eller tørrede bær om  vinteren.

Aftensmad:
Resten af eftermiddagen blev der hygget, snakket og spillet kort. De børn, som blev hængende, fik suppe til aftensmad. Suppen var en krydret pastinak-linsesuppe med topping af revne gulerødder, rødløg, pastinakchips, nigellafrø og persille og tilbehør af ovnristet brød med olie og saltflager. En smuk lysegul suppe inspireret af Gaz Oakley, efter en opskrift fra hans bog “Vegansk mad”.

Hummustallerken
Det resterende selskab til suppe.
Pastinak-linsesuppe
Duftende pastinak-linsesuppe

Sikke en dejlig dag. Jeg er i den grad privilegeret, at kende mange søde mennesker, som jeg kan fejre fødselsdag for. Og alle mine små sammenkomster er forløbet, som jeg har drømt om. Jeg begynder så småt at accepterer at være blevet 60 år, og føler mig måske allerede lidt mere på omgangshøjde med min høje alder – tror jeg nok 🙂

Kommentér

Navigate