Fødselsdagsbuffet til kollegerne

“Fødselsdagsbuffet til kollegerne” er endnu et indlæg om fejringen af min 60 års fødselsdag. Jeg er relativ ny på min arbejdsplads (2 år), og har jeg ikke oplevet så mange runde fødselsdage blandt kollegerne. Hvordan skulle jeg lige gribe det an? Jeg har jo altid lyst til at dele ud af min madpassion, og besluttede derfor,  at og jeg kunne fejre mig selv med kollegerne ved at lave frokost til os. Der er links til alle opskrifter i indlægget.

En hjemmelavet plantebaseret frokostbuffet, kommer man ikke sovende til. Jeg hyggede mig en hel dag i køkkenet d. 20. januar for at kunne servere frokost til kollegerne d. 21. januar. Resultatet blev en farvestrålende og glad frokostbuffet, som kollegerne heldigvis tog godt mod.

Menuen til fødselsdagsbuffet:

– Spinatroulader med læx
– Ærtetærte med tunFRIsalat
– HønseFRIsalat på rugbrød med ananas, karse og rød snackpeber
– Spidskålssalat med æbler, mandler og sesamfrø
– Chokoladedessert med granola
– Blondies med vindruer

Fødselsdagsbuffet på arbejde

fødselsdagsbuffet til kolleger
Fødselsdagsbuffet-mad til kolleger

Efter frokosten med kollegerne var jeg var fuldstændig høj af glæde og vellykket initiativ. Der var så meget overstrømmende begejstring og positivitet, at det gør jeg da helt sikkert igen. Skønt med deres nysgerrige åbne tilgang 😀

Links til opskrifterne:

Fødselsdagsbuffet på arbejde

Spinatroulader med læx:

Spinatroulader med læx
Spinatroulader med læx

Jeg rullede rouladerne hjemmefra med planer om at skære og pynte dem på stedet. Rullerne flækkede  lidt og til en anden gang, vil jeg fylde, rulle og skære dem på stedet. Smagen fejlede dog ikke noget.

spinatroulader
spinatroulader

Ærtetærte med tunFRIsalat:

Vegansk ærtetærte
Glutenfri, hvis tærtebunden laves glutenfri (Link til tærtebund i opskriftnoten)
Fyldet passer til et stort tærtefad på 28-30cm
Se opskriften
Vegansk ærtetærte

Find opskriften på tunFRIsalat hos “Kærlighed og kikærter” HER

Denne kombi af ærtetærte og tunFRIsalat er altid en vinder. Tærten smager super godt koldt og kan forberedes i god tid og evt. fryses. “Tunsalaten” kan sagtens laves et par dage før.

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

HønseFRIsalat:

HønseFRIsalat
Klassisk mayonnaisesalat.
Opskriften er inspireret af Mikuna Århus.
LikeMeat Bites er lavet på basis af sojaprotein.
Se opskriften
HønseFRIsalat

Klassisk mayonnaisesalat i vegansk version. “Måske er det slet ikke så slemt at skulle undvære kød?”

Spidskålssalat:

Spidskålssalat med æbler, sesam og mandler
Denne spidskålssalat er en af de mest populære opskrifter på bloggen. Let, frisk og syrlig salat med knas af mandler - og så kan ristede sesamfrø noget magisk.
Se opskriften
Spidskålssalat med æbler, mandler og sesam

Skal – skal ikke medbringe en kålsalat?
Heldigvis gjorde jeg det, og den blev spist op.
Spidskålssalaten er den mest opsøgte af bloggens opskrifter.

Chokoladedessert:

Vegansk chokoladedessert med mynte
Glutenfri ved brug af glutenfri havregryn. Opskriften er inspireret af "Green Kitchen Stories" og hentet fra deres bog "Green Kitchen Smoothies". Jeg har tilføjes 4 dadler til deres opskrift. I indledningen til opskriften står: "Desserten er fyldig, så portionerne må gerne være små. Chokoladegranolaen kan naturligvis erstattes af enhver granola, du har i køkkenskabet - det får det hele til at gå endnu hurtigere"
Se opskriften
Vegansk chokoladedessert med mynte

I følge opskriften skal man komme mynte i chokoladedesserten, men det undlod jeg. Desserten kommer let til at smage ret “after-eight”-mynte-agtig, hvilket nogen ikke bryder sig om..

Blondies:

Chokoladeblondie med valnødder
Glutenfri. Der bliver ca. 18 små stykker. Kan også bruges som energibar. Børn vil måske helst undvære valnødderne?
Se opskriften
Chokoladeblondie med valnødder og røde vindruer

Blondies af kikærter er valgt, fordi det er en af vores klassikere, som også altid er en vinder. Den kan forberedes og fryses samt holde sig frisk i flere dage.

Fødselsdagsbuffet på arbejde
Så er der serveret. Værsgo at tage..

Endnu en dejlig fødselsdags fejring 😀

2 Comments

 1. Lene Bornebusch Reply

  Hej. Allerførst tillykke med din fødselsdag. Og så på forhånd tak for din nye tærtebog, jeg glæder mig, for tærter er min ynglingsting.
  Jeg blev veganer 6 måneder siden. Grunden var for at håbe på at få udrenset mine vener for 56 års svineri, og de hævede ben og fødder har fået det bedre, og generelt har jeg det bedre, jeg kan ikke forklare det bedre end at min krop siger ja tak til at være plantegnasker.
  Jeg læste en masse om at lave vegansk mad og kunne hurtigt se at en nyinvistering af madprodukter måtte ske, jeg laver altid alting fra bunden, købte en masse sjove ting som jeg ikke anede var der, længe leve nethandlen.
  I starten blev jeg hjemsøgt at bacon og kyllingsteg i mine drømme, og så tog jeg den beslutning at ingen af mine nye retter måtte kaldes HØNSESALAT, TUNSALAT ELLER FRIKADELLER, bare for at forklare hvad det var istedet for, for det var jo noget helt nyt, og det hjalp mig, men det undre mig at alle jer der er søde til at dele jeres opskrifter stadig kalder det med de gamle navne, I skal da være stolte af at I har opfundet en ny ret.
  Så hatten af for dig, du gæve opfinder.
  Line

  • Helle Reply

   Hej Lene eller Line?

   Tak for en rigtig dejlig kommentar.
   Og stor anerkendelse til dig, for at gå plantebaseret for dit helbred (…og for dyrene og klimaet etc)
   Velkommen til den veganske verden. Jeg kan næsten mærke den spændende energi, du er landet i med alt det nye og alle de muligheder.
   Jeg kan stadig selv blive helt høj over nye retter og mulige sammensætninger af råvarer.

   Det er super gode og relevante refleksioner, du gør i forhold til, hvad vi kalder forskellige veganske retter.
   Jeg startede som dig (i 2015) med samme afstand til at kalde maden med ikke-veganske navne.
   Læs evt et refleksionsindlæg fra juni 2016:
   http://veganermor.dk/ufaerdigt-maleri-vegansk-madunivers/

   I indlægget har mine refleksioner stået på i over et år.
   Hvorfor kalder “vi” ting det samme?
   Jeg fandt fred i en indsigt om, at benævnelserne giver veganere og ikke-veganere en fælles referenceramme, hvor vi fælles forstår, hvad vi snakker om. Samt rigtig mange bliver veganere for dyrenes skyld og har forladt livretter, som de herefter kan glædes over, kan laves lige så velsmagende i en plantebaseret version.
   Håber det giver mening 🙂

   Hvor er jeg i dag?
   Jeg har en større lethed med, hvordan jeg benævner retterne.
   I vores omgangskreds er flertallet ikke-veganere, så det falder mig ikke forkert at forklare retter ud fra, hvad det minder om. Wanna-be laks, ala hønsesalat osv.
   Når jeg deler opskrifter, som andre har lavet, er jeg tro mod deres navn på retten hønseFRIsalat, tunFRIsalat, bønnepølse, leverFRIpostej osv.
   Mine egne opskrifter – jo, der kan jeg også finde betegnelser som f.eks falafelwurst til hotdog. Vegansk parmesan. Osv.
   Jeg tror, det er en mavefornemmelse, og hylder at vi følger vores mavefornemmelse og er tro mod den. Jeg vælger at gå med den lette energi, som for mig betyder, at det er ok at benævne retten med det, den ligner – og det er også ok ikke at gøre det.
   Jeg håber også altid på, at ikke-veganere får lyst til at prøve et plantebaseret alternativ, eller at de opdager alternativet, hvis de selv pludselig skal have “plantegnaskere” til middag.
   Jeg lavede i øvrigt også gulerodsfrikadeller og bønnebøffer tilbage i 80’erne, hvor jeg et halvt års tid legede med det vegetariske. Så man har på mange måder “altid” benævnt det “lige-over”, og hvem siger frikadeller skal indeholde kød – måske frikadeller hentyder til tillavningsformen og stegemåden??
   SPÆNDENDE! 🙂
   Når det så er sagt, går jeg ind for, at man i restaurationsverdenen sætter plantebaserede retter på menukortet, som kort og godt beskrives med deres ingredienser og ikke benævnes VEGANSK… Fordi rigtig mange ikke-veganske kunder vil vælge den nye spændende ret, som de ikke kender, men som lyder lækker, hvor imod “Vegansk lasagne” vil skræmme dem væk.
   Det blev et langt svar. Men kort og godt så er vi enige, og du skal endelig gå med din mavefornemmelse.

   God vind i det veganske.
   Håber du får glæde af tærtebogen 🙂
   Kærlig hilsen Helle

Kommentér

Navigate