Balsamico-marinerede grønne bønner med squashtern

Balsamico-marinerede grønne bønner med squashtern

Balsamico-marinerede grønne bønner med squashtern

Ret: Salat, Tilbehør
Keyword: Glutenfri
Glutenfri salat, inspireret af en opskrift fra "Alletiders kogebog". Salaten er oprindeligt med feta, som her er erstattet af squashtern. Man kan sagtens "gen-erstattte" med Violife fetaost.

Ingredienser

  • 400 g grønne bønner (friske eller frosne)
  • 1 mellemstor squash (eller ½ blok Violife feta i små terne)
  • 1-2 spsk Tamari (sojasauce) (alt efter størrelsen på squashen)
  • 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • lidt salt og peber
  • 1 mellemstort rødløg
  • 50 g mandler (smuttede)

Dressing / marinade

  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk mørk basamicoeddike
  • 1 lille spsk agavesirup (eller lignende)
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • lidt salt og peber

Sådan gør du

  • Vask squashen, skær den i tern og vend den med Tamari og olivenolie, f.eks. i en dyb tallerken. Kom squashternene på en bageplade og drys med lidt salt og peber. Bages ca. 15 minutter ved 185 grader varmluft, og køles af.
    Squashtern
  • De tilberedte squashtern kan evt. erstattes med ½ blok violife feta skåret i små tern.
    Squashtern
  • Nip bønnerne eller brug frosne bønner. Kommes i spilkogende vand, tilsat lidt salt og koger i 5 minutter. Dryppes af og afkøles, kan overhældes med koldt vand, hvis salaten skal laves med det samme.
  • Hæld kogende vand over mandlerne og lad dem stå i vandet, til det er afkølet, så de kan smuttes. Du kan også vælge at bruge mandlerne uden at smutte dem.
  • Rens rødløget og skær det i fine tern.
  • Saml salaten: Kom bønnerne på serveringsfadet, herefter squashtern, hakkede mandler og rødløg.
    Bønnesalat
  • Rør dressingen og fordel den over salaten.
  • Salaten er spiseklar med det samme, men kan også med fordel laves nogle timer i forvejen og trække med dressingen.
    Balsamico-marinerede bønner med squashtern
  • Velbekomme 🙂
    Balsamico-marinerede grønne bønner med squashtern

Noter

Du kan bruge flere eller færre bønner end angivet, og størrelsen på squashen betyder ikke så meget; nogle gange er der mere squash på salaten og andre gange mindre 😉
Salaten egner sig fortrinligt til de fleste serveringer, så prøv dig frem. En rest er god i madpakken, eller som pynt på en rugbrødsmad.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate