Appelsin-daddel-kikærte-iskugler

Opskriften på Appelsin-daddel-kikærte-iskugler kommer som kaldet til til weekendens sommervejr.
Måske især hos os, hvor de allerede er lavet og ligger klar i fryseren lige til at blive spist 😀
Iskuglerne havde premiere til vores pinsefest med familien i juli, hvor jeg lavede dem for første gang.
De blev rost så meget, at de står forrest til at blive delt på bloggen.

Appelsin-daddel-kikærte-iskugler
Mmmm!  Appelsin-daddel-kikærte-iskugler.

Appelsin-daddel-kikærte-iskugler er en opskrift jeg har med hjem fra Vestjyllands højskole, hvor min mand og jeg har nydt en uges dansekursus i starten af juli. Højskolen er berømt for sin gode mad, og køkkendamerne har udgivet flere kogebøger. Jeg har fundet opskriften i en deres bøger.
Oprindeligt hedder iskuglerne kikærtekugler.
Indimellem kan jeg være heldig at spotte en opskrift, som viser sig lige så god, eller bedre, end jeg havde forestillet mig. Og disse iskugler er et eksempel herpå.

Egentlig køber jeg aldrig appelsiner om sommeren. Hos os er de vinterspise.
Derfor var jeg i tvivl, om de kunne købes på denne årstid –  det kan de godt.
Jeg har købt appelsiner på torvet, men jeg har også set dem i butikkerne.
Jeg nåede faktisk at overveje, hvordan iskuglerne ville smage med citron i stedet for appelsin, og nu har jeg fået lyst til også at lave en variant med citron. Next time 🙂

Lad os gå lige til sagen 😉

Appelsin-daddel-kikærte-iskugler
Appelsin-daddel-kikærte-iskugler

Opskrift på appelsin-daddel-kikærte-iskugler:

Kikærte-daddel-appelsin-iskugler

Appelsin-daddel-kikærte-iskugler

Antal: 5
Lækre iskugler med sunde ingredienser og god samvittighed. Der bliver ca 20 stk

Ingredienser

  • 1 økologisk appelsin (skal og saft)
  • 150 g tørrede/bløde dadler (udstenede)
  • 1 ds. /brik kogte kikærter (eller tilsvarende hjemmekogte)
  • 2 spsk peanutbutter
  • lidt salt
  • evt. lidt havregryn
  • 175 g mørk chokolade (min. 70%)

Sådan gør du

  • Sæt dadlerne i blød i skal og saft fra appelsinen, gerne natten over.
    Appelsin-daddel-kikærte-iskugler
  • Blend dem til "skum" med saften. Tilsæt kikærter, peanutbutter og salt og blend til en fast masse. Hvis massen bliver for lind, kan der tilføjes en lille håndfuld havregryn, som blendes ind i massen. Sæt evt massen på køl ½ times tid, så den bliver mere fast.
    Appelsin-daddel-kikærte-iskugler
  • Ifølge den oprindelige opskrift, kan man trille kugler på størrelse med en valnød med hænderne evt ved at komme lidt vand på fingrene. Min is-dej blev for klistret, så Jeg har sat kuglerne af med en ske. De bliver ikke helt runde, og det er ok for mig 😉
    Appelsin-daddel-kikærte-iskugler
  • Sæt kuglerne på frost, mens chokoladen smeltes, eller lav dem dagen før, så de bliver godt frosne, inden de skal overtrækkes med chokolade.
    Appelsin-daddel-kikærte-iskugler
  • Smelt chokoladen enten over vandbad eller i en mikroovn. Overtræk kuglerne, og sæt dem tilbage i fryseren, til de skal spises. Optø dem evt. 10-15 minutter før servering.
    Appelsin-daddel-kikærte-iskugler
  • Appelsin-daddel-kikærte-iskugler

Noter

Iskuglerne kan spises med det samme, de er overtrukket med chokolade.   De kan også opbevares i fryseren og optøes lidt før servering.  Kuglerne kan spises helt optøede. Selv foretrækker jeg dem mellem-frosne 😉  For ekstra pynt kan der drysses appelsinskal over kuglerne, mens chokoladen er blød, hvilket jeg har gjort for at få et godt billede til indlægget.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate