Antal: 4
Glutenfri
Ingredienser
- lidt ekstra jomfruolivenolie
- 4-500 g svampe (kan være champignon)
- 2 spsk rød balsamicoeddike
- 50-75 g hørfrøslim (= æggeerstatning for 1-1½ æg)
- 4 spsk fuldkornsrismel
- salt og peber
- jomfrukokosolie/ekstra jomfruolivenolie (til stegning)
Sådan gør du
- Skær svampene i kvarte. Steg dem på en pande i lidt olivenolie og balsamicoeddike, indtil væsken er fordampet.
- Lad svampene køle af og rør derefter hørfrøslim, rismel, salt og peber i.
- Varm olie i panden og fordel svampemassen i 4 ”bøffer”, som steges gyldne.
- Serveres f.eks med aubergineratatouille.
- Eller i en burger.
Noter
Hørfrøslim laves ved at koge 50 g hørfrø med ½l vand i 5 minutter under omrøring. Kom herefter massen gennem en finmasket sigte, så slimet sies fra, brug en ske til at "presse" så meget slim som muligt gennem sigten. Slimet bruges afkølet (skal være helt koldt), og 50 g slim svarer til 1 æg. Hørfrøene kan kommes i bagværk.
Vi er stor fan af disse svampebøffer.
Du kan finde en opskrift på vegansk forkælelsesburger HER
Und dig selv at prøve disse burgere 😀
Du kan finde en opskrift på vegansk forkælelsesburger HER
Und dig selv at prøve disse burgere 😀
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!
8 Comments
Sikker nogle fantastise bøffer, tak for opskriften! 🙂
Hej Pernille
Velbekomme 🙂
Det er da også bare for længe siden, vi selv har lavet dem.
Kærlig hilsen Helle
Nemme og super lækre veganske bøffer. Det er ikke sidste gang vi bruger den opskrift
Tak Jens Jacob
For positiv tilbagemelding.
Kan anbefale at du prøver vegansk forkælelsesburger, som er med samme svampebøf.
Du kan finde opskriften HER:
http://veganermor.dk/vegansk-forkaelelsesburger-paa-soendag/
Ganske vist fra et af mine første indlæg, men jeg lover, burgeren er kanon god 😀
Hilsen Helle
Har ikke rismel… Kan jeg bruge andet..? 🙂
Hej Carsten
I stedet for rismel kan du f.eks. bruge hvedemel, hvis du tåler det.
Og ellers majsmel, kikærtemel eller lignende.
Hilsen Helle 🙂
Smager jo af kød. Helt fantastisk. 1000 tak
Velbekomme 🙂
Svampenes tekstur kan godt minde om kød.
F.eks. østershatte og kejserhatte minder en del om kylling i spiseoplevelse.
Hilsen Helle