Spread med mungbønner og ærter

Spread med mungbønner og ærter er vores sidste nye pålæg. Og i virkeligheden blot en opgradering af vores yndlings ærtespread efter Månebarnets opskrift. Men hvorfor opgradere, når ærtespread smager godt, som den er? Jo, jeg har lige for tiden ekstra fokus på at inkludere flere bælgfrugter i vores mad (desværre tæller friske ærter ikke som bælgfrugter). Derfor gik et eksperiment ud  på at tilføre bælgfrugter til den i forvejen velsmagende ærtespread. Mungbønner er grønne og smager dejligt og ikke af så meget. Jeg fik en tanke om at komme kogte mungbønner i ærtespreaden? F.eks halvt mungbønner og halvt ærter? Nu er det afprøvet, lavet nogle gange og inkluderet i vores madpakke pålægs-repertoire. En super enkel måde til optimering af vores daglige indtag af bælgfrugter 😀

Endnu et godt tip til flere bælgfrugter er at toppe sin spread eller hummusmad med marinerede bønner, som er to slags bønner eller linser i en velkrydret dressing. Marinerede bønner tilføre maden super god smag og struktur. Du kan finde opskriften på marinerede bønner HER

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
Smørepålæg med grønkål og hasselnødder
Marinerede kogte bønner i selskab med smørepålæg med grønkål og hasselnødder og  kidneybønnepostej fra en søndags Food-prepping.

Vi vil helt sikkert stadig lave den originale ærtespread – især til vores sandwich med nøddepaneret aubergine.  Du kan finde opskriften på ærtespread HER

Sandwich med paneret aubergine
Sandwich med nøddepaneret aubergine og ærtespread

Opskrift på spread med mungbønner og ærter:

Spread med mungbønner og ærter

Spread med mungbønner og ærter

Ret: Pålæg
Keyword: Glutenfri
Der bliver 3-4 glas spread af portionen, som kan fryses.

Ingredienser

  • 125 g mungbønner
  • 3-400 g optøede ærter
  • 1 dl solsikkekerner
  • 3 spsk tahin
  • 1 lille tsk salt
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk karry
  • 4 spsk frisk citronsaft/citrusuniversal
  • 2 fed presset hvidløg
  • friskkværnet peber
  • evt lidt vand (til justering af konsistensen.)

Sådan gør du

  • Skyl og kog mungbønnerne i vand i 20 min. (Mungbønner behøver ikke at ligge i blød først).
  • Blend alle ingredienser til en blød og ensartet spread.
    Spread med mungbønner og ærter
  • Smag til med evt mere citronsaft og salt.
    Spread med mungbønner og ærter
  • Opbevares i rene glas med låg i køleskabet i op til en uge.
  • Her ses en håndmad med mungbønne-ærtespread fornemt pyntet med en rodfrugtrede og marinerede bønner.
    Spreaden kan sagtens spises i en "fladere" hverdagsversion 🙂
    Håndmad med ærtespread, resterodfrugtrede, marinerede bønner og basilikum

Noter

Fungerer super fint som et pålæg til foodprepping, hvor du laver forskellige pålæg og forbereder ugens madpakker. Portionen er stor nok til også at få pålæg i fryseren.
Du kan læse flere indlæg om foodprepping HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate