Antal: 4
Glutenfri. Opskriften er inspireret af "Green Kitchen Stories"En fyldig og mættende salat.
Ingredienser
- 500 g jordskokker
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- Havsalt og friskkværnet peber
- 2 kviste frisk timian (eller 1 tsk tørret)
- 200 g sorte ris (eller vilde ris)
- 20-30 røde eller blå druer (halverede og udstenede)
- 150 g rødkål eller rosenkål (i fine strimler)
- 1 håndfuld grønkål eller palmekål (hakket fint)
Dressing
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 lille økologisk appelsin (både skal og saft)
- 2 kviste frisk timian (eller 1 tsk tørret)
- Havsalt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader
- Skrub jordskokkerne og skær dem i skiver på 1 cm. Læg dem på en bageplade, dryp dem straks med oliven olie og drys med salt, peber og timian.
- Bag dem i ovnen i 45 minutter, til de er bløde indeni og gyldne og let sprøde udenpå.
- Tilbered imens risen: Kog risene efter anvisning på posen, og hæld det overskydende vand fra.
- Rør ingredienserne til dressingen grundigt sammen, og stil den derpå til side.
- Kom risen i en stor skål eller på et stort fad. Lad køle lidt af. Tilføj druer, fintsnittede rødkål, og fintsnittet palmekål/grønkål.
- Hæld dressingen over salaten og bland godt - evt. med fingrerne.
- Læg til sidst de sprøde jordskokker henover salaten og server.
- Salaten passer superfint sammen med en plantebaseret julesteg. Her lesager den en svampepostej lavet efter Anette Harbech Olesens opskrift fra hendes bog "Mad for livet".
- Og her serveret med svampepostej og råkost med rødbede, gulerødder og æble.
Noter
Rester af salaten smager stadig dejligt dagen efter, også selvom jordskokkerne bliver mere bløde 🙂
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!