Salat med sorte ris og sprøde jordskokker

Salat med sorte ris og sprøde jordskokker

Salat med sorte ris og sprøde jordskokker

Ret: Jul, Salat, Tilbehør
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri. Opskriften er inspireret af "Green Kitchen Stories"

Ingredienser

  • 15 -20 jordskokker ( alt efter størrelse)
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 2 kviste frisk timian (eller 1 tsk tørret)
  • 200 g sorte ris (eller vilde ris)
  • 20-30 røde eller blå druer (halverede og udstenede)
  • 150 g rosenkål eller rødkål (i fine strimler)
  • 1 håndfuld palmekål (grønkål eller andet bladgrønt)

Dressing

  • ½ dl ekstra jomfruolivenolie
  • 1 lille økologisk appelsin (skal og saft)
  • 2 kviste frisk timian (eller 1 tsk tørret)
  • Havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader
  • Skrub jordskokkerne og skær dem i skiver på 1 cm. Læg dem på en bageplade, dryp dem straks med oliven olie og drys med salt, peber og timian.
  • Bag dem i ovnen i 45 minutter, til de er bløde indeni og gyldne og let sprøde udenpå.
  • Tilbered imens risen: Bring 7½ dl vand i kog, og tilsæt de skyllede sorte ris (vilde ris) og 1 tsk salt. Skru ned for varmen, og lad risene simre under låg i 40 minutter. Hæld det overskydende vand fra.
  • Rør ingredienserne til dressingen grundigt sammen, og stil den derpå til side.
  • Kom risen i en stor skål eller på et stort fad. Lad køle lidt af. Tilføj druer, fintsnittede rosenkål, og fintsnittet palmekål eller andet grønt - Hvis du som jeg bruge kål, har den godt af at blive vendt med dressingen, men hvis du vælger brønkarse i stedet for, så brug det som pynt, drysset over salaten.
  • Hæld dressingen over salaten og bland godt - evt. med fingrerne.
  • Læg til sidst de sprøde jordskokker henover salaten og server.
  • Her serveret sammen med sidste års valg af julesteg - Svampepostej lavet efter Anette Harbech Olesens opskrift fra hendes bog "Mad for livet".
    Svampe-nøddepaté og salat med sorte ris og jordskokke
  • Og her serveret med svampepostej og rødkålsråkost
    Salat med sorte ris og sprøde jordskokker

Noter

Luise og David blander jordkokkerne ned i salaten. Det kan vi ikke nænne, da deres sprødhed så ikke kan bevares. Derfor vælger vi at toppe salaten med de sprøde jordskokker.
Rester af salaten smager stadig dejligt dagen efter, også selvom jordkokkerne er blevet bløde 🙂
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Veganermors Veganske Tærter
Få min nye e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate