Pizza med baked beans er en pizza, jeg tit lavede, da jeg som ung flirtede med at være vegetar. Den var i mange år min allerbedste vegetarpizza. I nullerne gik pizzaen – uvist hvorfor – i glemmebogen. Og da vi for 6 år siden stoppede med at spise ko-ost, var bakedbeans-pizzaen én af de opskrifter, jeg fravalgte at veganisere, fordi jeg ikke kendte nogen vegansk ost, som kunne smelte, eller som smagte godt.
Det blev min bælgfrugtudfordring til mig selv i uge 8 i år, som gav pizzaen liv igen. Med en brik baked beans i hånden fik lyst jeg til at omskabe fortidens bakedbeans-pizza til en vegansk version.
Pizzaen lykkedes faktisk ret godt, bortset fra, at jeg ikke synes, den veganske revne ost tilfører nogen wauu-power til smagen. Men min mand var begejstret. Nu har pizzaen fået et skud mere med vores egen hjemmelavede veganske parmesan, som nok er min foretrukne. Men er man til vegansk revet ost, er det da både langt det nemmeste, og det som ligner pizza mest. Spørger jeg sønnerne, vil de vælge pizzaen med revet ost, som de selv drysser ekstra med parmesan – så både og 😉
Du kan læse om min bælgfrugtudfordring i uge 8 og få flere ideer til retter med bælgfrugter HER
Opskrift på pizza med baked beans:
Føl dig fri til at bruge lige netop den pizzadej eller færdigkøbte bund og revne ost, som du har lyst til. Selv tilføjer jeg revet rå rødbede til vores pizzadej. Det giver bunden en smuk pink farve og lidt ekstra mikronutrienter.
Ingredienser
Pizzadej
- 10 g gær (håndvarmt)
- 2 dl vand
- lidt revet rødbede (kan udelades)
- 3 spsk olie
- lidt salt
- 300-350 g fuldkorns speltmel (eller alm hvede- eller pizzamel.)
Pizzafyld
- 1 løg (hakket)
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 1 rød peberfrugt (i tern)
- 200 g champignon (i skiver)
- 1 ds baked beans
- 2 spsk tomatpure
- olie til at svitse i
- salt og peber
- 2 tsk oregano
Pizzatopping
- 2 dl vegansk revet ost
- eller...
- 1 portion vegansk parmesan (se link i NOTE)
Sådan gør du
- Lav pizzadejen, og lad den hæve på en lunt sted 30 min.
- Forbered alle ingredienser
- Svits løg, champignon og rød peber i olie, til væden er fordampet.
- Kom baked beans, hvidløg, oregano og tomatpuré i, og lad det koge godt igennem. Smag til med salt og peber.
- Rul pizzadejen ud enten til en stor eller to mindre.
- Fordel fyldet på bunden, og drys med ost (her har jeg brugt en revet ost fra Nurishh) ...
- ...eller hjemmelavet vegansk parmesan (evt parmesan fra Naturli')
- Bages på pizzaprogram i 20 min. eller ved 225 grader i 20-25 min. Bedøm selv, når du synes pizzaen er bagt.
- Top f.eks med ruccola
- Velbekomme
Noter
Bloggen holder påskeferie fra nu, da jeg skal arbejde 5 ud af de næste 7 dage på mit lønnede job, hvor jeg passer nyfødte og for tidligt fødte babyer og deres mødre. Dejligt job 😀