
Antal: 6
Glutenfri 18-24stk. Kikærtemelet kan udskiftes med valgfri type af mel.
Ingredienser
- 2 dl solsikkekerner
 - 2 dl sesamfrø
 - 2 dl hørfrø
 - 2 dl græskarkerner
 - ½ l koldt vand
 - 1 tsk salt
 - 100 g mandler (Finthakket)
 - 2 dl kikærtemel (evt. andet glutenfri mel)
 
Sådan gør du

- Kom kerner og vand i en skål og lad det trække mindst 2t. Kan også stå natten over - eller længere. Så skal der bare tilsættes 1-2dl mere vand, når mel og mandler røres i.

 - Tilsæt salt, fint hakkede mandler og kikærtemel. Rør det hele sammen.

 
- Kom brødene på bageplader med bagepapir med en ske dyppet i vand. Tryk dem ca. 1cm flade og form dem med skeen. Jeg plejer at lave 18stk, men til tapas eller vegansk ostebord laver jeg dem mindre og laver f.eks 24stk.

 - Bages i varmluftovn ved 185gr (el. alm. ovn 200gr) i 30min.

 - Afkøl på bagerist

 - Bruges selvstændig til morgenbord, som frokostbrød eller til mellemmåltid. Samt kan bruges som tilbehør til stort set alle retter.

 - Opbevares i plastikpose ved stuetemperatur. Kan fryses.
 
Noter
Kan med fordel varmes på brødrister ved servering, så genfinder de deres sprødhed.
Er lettere vanedannende!
Er lettere vanedannende!
 Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!