Antal: 4
Glutenfri. Kikærter kan erstattes af hvide bønner
Ingredienser
- 400 g hokkaidostykker
- 250 g kogte kikærter (en dåse, eller hjemmekogte)
- 3 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 2 spsk citrusuniversal (eller saft og skal af ½ økologisk citron)
- 1 tsk timian
- 1 tsk paprika
- ½ tsk gurkemeje
- 1 lille tsk salt
- peber
- evt. lidt vand (til justering af konsistensen)
Sådan gør du
- Rengør og skræl hokkaidoen, skær den i små stykker og bag den i ovnen ved 185 grader varmluft ca 20 min. til den er fin mør at stikke i.
- Når hokkaidostykkerne er færdigbagte, blendes samtlige ingredienser. Smag til og juster om nødvendigt. Så er smørepålægget klar.
- Opbevares i en lufttæt boks eller glas på køl
Noter
Jeg stod med dobbelt så meget hokkaidokød, som jeg skulle bruge i opskriften og valgte at bage det hele. Jeg frøs halvdelen. Jeg har allerede lavet hummus med hokkaido igen, og så var det nemt bare at tage det bagte hokkaido op af fryseren.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!
2 Comments
Mums, den er god! Jeg undlod olivenolie og kom en spsk. tahin i stedet – det var også godt.
Hej Anette
Tak for din kommentar.
God ide med Tahin.
Jeg kommer indimellem bagt hokkaido i vores almindelige hummus, som også laves med tahin.
Jeg er helt enig i, at det fungerer godt.
Hilsen Helle