Vegansk pålæg med “pang” til fælles frokostbord

I går, lørdag, deltog jeg i et årligt træf med en flok dejlige mennesker, som jeg har gået på hold med, da jeg for nogle år siden tog en masteruddannelse i positiv psykologi. Vi skulle hver især medbringe en ret til et fælles frokostbord. Jeg havde op til arrangementet gjort mig nogle overvejelser for, om jeg skulle orientere arrangørerne om, at jeg er veganer. Jeg valgte ikke at gøre det. I stedet tog jeg mad med, så jeg vidste, jeg ville kunne blive mæt, hvis der ikke var andet, jeg kunne tage af.
Jeg bidrog med vegansk smørepålæg i forskellige farver; ærtespread, hokkaidohummus, quinoa-rogn og hjemmebagt rugbrød. 🙂

Fredag, hvor jeg lavede de forskellige pålæg, gik jeg helt i flow over denne smukke anretning.
Der er virkelig “pang” over alle de dejlige farver, pålægget repræsenterer.
For en gangs skyld har jeg taget så mange egnede billeder, at det er utroligt svært at vælge ud til bloggen. Så her kommer lige et par billeder til 🙂

Vegansk pålæg
Platte med vegansk pålæg og oliven.
Vegansk pålæg
Platte med vegansk pålæg og rød basilikum

Min mand og jeg skulle til en koncert fredag aften og havde besluttet os for at tage sandwich med og lave en udflugt ud af det. Derfor lavede jeg smørepålægget allerede fredag og slog to fluer med et smæk. Jeg lavede nogle dejlige sandwich af rosmarinfoccacia med ærtespread og hokkaidohummus, rucola, tomater, agurker og rød peber. Jeg havde tilfældigvis en rest krydrede nødder i køleskabet. Forsøgsvis dryssede jeg lidt krydrede nødder i sandwichen, og det smagte faktisk rigtig godt! 🙂

Oplysning forskellige steder fra om risiko for hormonforstyrrende stoffer i plastik har motiveret mig til at skifte mine plastik- opbevaringsbøtter ud med glas. Jeg har henover forår og sommer taget små skridt  i retning mod at opbevare madrester anderledes og har bl.a. købt disse glas med patentlåg i SuperBrugsen, som jeg er blevet super glad for. De er købt netop til opbevaring af vores smørepålæg. De passer til de portionstørrelser, der er i mine opskrifter, og jeg synes, de er flotte at sætte på bordet. Nu har jeg også prøvet diner transportable med glassene. Det var en fornøjelse bare at kunne tage låget af og sætte glassene på platten, og vupti – så det bare godt ud!

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
Transportabelt vegansk pålæg
Transportabel vegansk pålæg

Jeg har før haft vegansk pålæg med “på tur”. Det er nemt at lave, nemt at transportere, præsenterer sig godt og smager dejligt. Så det kan varmt anbefales.
Hokkaidohummus er et nyt tiltag i mit køkken. jeg er blevet inspireret af en opskrift i Anette Harbech Olesens nye bog “Hjernegod mad – spis dig til en bedre hukommelse”:
Jeg har ændret ganske lidt på Anettes opskrift og har valgt at bruge kikærter i stedet for hvide bønner.
Hokkaidohummus er med det samme blevet et stort hit hos os.

Quinoarognen er beregnet som topping til ærtespread og hokkaidohummus. Det smager nemlig fantastisk sammen. Dvs. smør dit brød med spread eller hummus og top herefter godt op med quinoarogn. Jeg opdagede denne gode sammensætning tilfældigt, fordi jeg havde forskellige rester pålæg, som jeg så bare prøvede at blande – nu gør jeg det helt med vilje 😉

Håndmad med ærtespread og quinoarogn
Håndmad med ærtespread og quinoa-rogn

Du kan læse et indlæg om vegansk pålæg og finde opskriften på ærtespread HER
Du kan læse et indlæg om blinis og look-a-like stenbiderrogn og finde opskriften på quinoa-rogn HER
I dette indlæg kommer opskriften på hokaidohummus.

Opskrift på hokkaidohummus:

Hokkaidohummus

Hokkaidohummus

Ret: Hummus, Pålæg
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri. Kikærter kan erstattes af hvide bønner

Ingredienser

 • 400 g hokkaidostykker
 • 250 g kogte kikærter (en dåse, eller hjemmekogte)
 • 3 spsk ekstra jomfruolivenolie
 • 2 spsk citrusuniversal (eller saft og skal af ½ økologisk citron)
 • 1 tsk timian
 • 1 tsk paprika
 • ½ tsk gurkemeje
 • 1 lille tsk salt
 • peber
 • evt. lidt vand (til justering af konsistensen)

Sådan gør du

 • Ingredienser til hokaidohummus
 • Rengør og skræl hokkaidoen, skær den i små stykker og bag den i ovnen ved 185 grader varmluft ca 20 min. til den er fin mør at stikke i.
 • Når hokkaidostykkerne er færdigbagte, blendes samtlige ingredienser. Smag til og juster om nødvendigt. Så er smørepålægget klar.
  Vegansk smørepålæg
 • Opbevares i en lufttæt boks eller glas på køl
  Hokkaidohummus

Noter

Jeg stod med dobbelt så meget hokkaidokød, som jeg skulle bruge i opskriften og valgte at bage det hele. Jeg frøs halvdelen. Jeg har allerede lavet hummus med hokkaido igen, og så var det nemt bare at tage det bagte hokkaido op af fryseren.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

6 Comments

 1. Glæder mig bare til at går i gang. Mange tak for den. 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚

  • Helle Reply

   Kære Kobra
   Velbekom og håber du kan li’ det 🙂
   Kærlig hilsen Helle

 2. Jytte Overgaard Reply

  Tak for gode opskrifter, jeg vil rigtig gerne have opskrift på ærtespred og quinoa-rogn. Kh Jytte

  • Helle Reply

   Hej Jytte
   Tak for din kommentar.
   Undskyld jeg først svarer nu – min weekend har været helt fyldt ud.
   Begge slags pålæg; ærtespread og quinoarogn, har tidligere været bragt på bloggen, og du kan finde ærtespread under opskrifter i menulinjen.
   Opskriften op quinoarogn kan du finde under et indlæg om blinis her: http://veganermor.dk/opskrifter/veganske-blinis-look-a-like-stenbiderrogn/
   Ved lejlighed skal jeg sørge for at den bliver en selvstændig opskrift 🙂
   Håber det kan hjælpe dig.
   Kærlig hilsen Helle

 3. Jeg prøvede at lave den med rødbede i stedet for hokkaido – super lækkert! Ved du hvor længe det kan holde sig i køleskabet? 🙂

  • Helle Reply

   Hej Louise
   Rødbedehummus er kanonflot pålæg 🙂
   Jeg tænker, din rødbedehummus kan holde en uge i køleskabet.
   Jeg har selv et køleskab, hvor underste del af køleskabet er 0 grader koldt, og vores hummus holder udover en uge, når det står der.
   jeg er begyndt altid at fryse noget af den hummus, jeg laver, hvis jeg kan se, at det nok lige er i overkanten, til at vi får det spist.
   Så har jeg nogle små glas med plasticlåg, som jeg fylder og fryser. Det er skønt til andre mere travle dage lige at kunne tage lidt forskelligt hummus op 🙂
   Kærlig hilsen Helle

Kommentér

Navigate