Antal: 4
Glutenfri. Kunne også kaldes cashew-ella, fordi den smagsmæssigt minder mere om en hvid nutella end om ost 😉
Ingredienser
- 120 g cashewnødder (lægges i blød i koldt vand i ca 4 -6 timer eller natten over.)
- 1-2 spsk citron / citrusuniversel (skal + saft)
- 2 tsk gærflager (Kan udelades)
- 1 spsk Frisk rosmarin (Hakket fint / eller 1 tsk tørret)
- ½-1 spsk ahornsirup
- 1 spsk jomfruolivenolie ekstra
- lidt salt og peber (smages til)
Sådan gør du
- Hvis ikke du har fået sat nødder til udblødning, kan du "snyde" ved at hælde kogende vand over - så behøver de kun trække 2 timer.
- Hæld vandet fra nødderne, og kom alle ingredienser i en blender eller minihakker.
- Blend / hurtighak ingredienserne, til de er helt findelt og har en smørbar konsistens. Stop op nogle gange og skub massen med af siderne, og blend så igen.
- Smag til med evt ekstra citron, salt og peber.
- Kommes i en ren beholder og opbevares i køleskab. Holdbar ca. 1 uge
- Server f.eks cashewnøddeost med nøddeknækbrød
- Eller på pålægsbordet, hvor det fungerer godt selvstændigt men også som smørelse under andet smørepålæg.
Noter
Du kan finde en opskrift på nøddeknækbrød HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!