Antal: 4
Glutenfri. Opskriften er fra bogen "Spis maven flad" af Charlotte Hartvig og Majbritt Engel.
Ingredienser
- 6 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 4 stilke bladselleri
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 4 tomater
- 2 mellemstore auberginer
- 125 g svesker
- 1 spsk balsamicoeddike
- 1 ds hakkede tomater
- 75 g oliven uden sten
- 2 spsk kapers
- 40 g cashewnødder
- salt og peber
Sådan gør du
- Du kan med fordel bruge en sauterpande til denne ret.
- Hak blegselleri, løg, hvidløg og peberfrugt – evt i hurtighakker, skær tomaterne i fine tern og svits det hele i 2 spsk olivenolie i 8-10 min. Tag det af panden og læg det på en tallerken.
- Skær auberginer og svesker i tern og svits dem møre i 2 spsk olivenolie i 8-10 min.
- Tilsæt de øvrige ingredienser på nær nødderne og 2 spsk olie og lad simre i 15 min.
- Hak nødder og rist dem på en tør pande og kom dem i retten.
- Smag til med salt og peber.
- Server evt. med glutenfri bønnepasta, svampebøffer og dampet broccoli, eller en grøn salat. I sommerhalvåret kan det f.eks. være en grøn salat med krydrede nødder.
- Kan spises både varm og kold.
Noter
Rigtig dejlig ret, som kan fryses.
Du kan finde en opskrift på grøn salat med krydrede nødder HER
Du kan finde en opskrift på grøn salat med krydrede nødder HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!